2012/Mart Yeterlilik Sınav Sonuçları Geri Sayım Başladı.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cuma_01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 2012/Mart yeterlilik Sınav sonuçları geri sayım başladı.

tek derse gittiğim için,gittim demeye değer görmedim,sende sonuçları istiyosan kopyalarım.ayrıca sonradan düşündüm, mesaj vereyim dedim;maliyetten dersaneye gidin diye...

Dönemler Snv.Mrk. M01 M02 M03 M04 M05 M06 M07 Başv.B. Giriş B. Sonuç B.
2012/1 İSTANBUL 50 85 50 68 70 80 50 Başv.Belg. -- ---
SONUÇ --- 50 85 50 68 70 80 50 --- --- Başarılı-Sonuç Teb.
GİRİŞ SAYISI --- 1 1 1 1 1 1 1 --- --- ---

arkadaşlar öncelikle kazanan arkadaşları tebrık ederim.kazanan arkadaşlarım derslere nasıl ve ne kadar çalıştınız.sınavı kazanabilmek için nasıl çalışılmalı.teşekkurler

arkadaşlar bende vergiden 65 almışım maliyet kaldı son hakkım maliyetten temmuz dönemine girsemmi tek pas hakkım kaldı acaba temmuz dönemine girsemmi yorumlarınızı bekliyorum...

analizden çok iyi geçmişti. 110-120 alırım diye şaka yapıyordum 60aldım. denetimden de 70 değerinde soru yaptım çok kırmazsa 50 alırım inşallah diyodum 35 aldım. uyduruktan bir iki şey karalayıp boş kağıt verincede 30 veriyolar. şişe dibiyle mi okuyolar kağıtları.

ilk girişte,sadece maliyetten dersaneye giderek 7/7 yaptım.öncelikle kazanacağınıza inanın,gerekli kaynaklara çalışın yeter.Ben nasıl hazırlandım;Finalsal muhasebeden öncelikle kitabı bitirdim,geçmiş yıl sorularını çözdüm.kitaba çalışacak vaktiniz yoksa,mutlaka geçmiş yıl sorularını çözün,bu yeter.zaten %70 İ geçmiş yıl sorulardan geliyor.maliyetten dersaneye gitmenizi kesinlikle öneririm.analizden odanın veya dehanın kitabına çalışın,yorum yapabilir duruma gelin..zaten analizin konusu çok azdır.geçmiş yıl sorularına bakarak nasıl sorduklarını anlarsınız.denetimden dehanın kitabını okudum,kitapçığı 2-3 kez okudum,son hamleyi okudum.,kitapçıklar,son hamle incedir,çok okuyun.meslek hukukunda kitabın yarısını okuyabildim,kitapçıklar üzerinde çok durdum.hukuktanda kitaba biraz bakabildim,kalındı diye..ama kitapçığı3 kez okudum.vergi hukukunda çok kaynağa çalıştım.kitaplar dehanın kitabıydı,kitapçıklar dehanın öğrencilerine dağıttığı kitaplardı,bu kitapçıkları gerekirse ezberleyin,hem özet,çok ince,sadece sınavda sorulabilecek konular var,gereksiz ayrıntılara girilmemiş.707 soru 707 cevap kitabınıda okumanızı öneririm.ben sınav gecesini hastanede geçirdim,hiç uyumadan sınava girdim ama 7/7 yaptım.çalışırsanız,Allahtanda ümidinize kesmezseniz,yeter.başarılar...

Arkadaşlar ben bu siteyi çok uzun zamandan beri takip ediyorum. 7/7 yapan biri değilim fakat SMMM ünvanımı aldım. Burada bir çok yorum okudum yok dershane yok şu hoca yok bu kitap gibilerinden. Tabiki herkesin bir çalışma tarzı var ama ben sizlere şunu tavsiye edeceğim. Ben dershane ye gitmedim elimde dehanın 707 soru 707 cevap diye bir kitabı var hatta çok ta eski bir basım. ben buradan devamlı soru çözdüm. şimdi diyeceksiniz ki eski bir basım sorular değişmiştir. düşünün ki 2011 yılında yapılan hukuk sınavında 5 soru geldi ve hepsi kitaptakinin birebir aynısı 100 tam puan aldım. Finansal muhasebeyi bilmek şart arkadaşlar yoksa zaten bu mesleği seçmeyin ben o derse çok fazla ağırlık vermedim. tek tek dersleri nasıl çalıştığımı anlatarak kafanızı karıştırmayayım işin özü bol bol soru çözmekten geçiyor. Ben o kitabı dershaneye giden bir arkadaşımdan almıştım. Sizlerde eğer dershane için zamanınız yoksa alın güzel bir soru cevap kitabı bol bol soru çözün bunun yanında anlamadığınız yerlerde araştırma yapın çünkü unutmayın ki eğer temel yoksa hiçbirimiz örneğin vergi mevzuatı dersi gibi tek tek ne mevzuat bilebiliriz ne kanunları öğrenebiliriz. Ezber yapıp sonra unutun demiyorum ama bu sınav için bunu yapın öğrenme işini zamana yayın .... devam edeceğim şimdi çıkıyorum iyi akşamlar ...

ilk sınavda girip 7/7 yapıp başarılı olan arkadaşların çoğu ya işten çıkıyor yada herhangi bir işi yok. işten çıkıp sınavı vermek çok kolay. bizler hem iş hem ders hemde ev geçindirmekle uğraşalım derken ancak 2 veya 3. sınavda veriyoruz. bende bekarken staja başlatma sınavına hazırlanıyordum işten çıktım ilk girişte 2008 yılında 96 netle vermiştim sınavı yüksek bir puan alarak. ama şimdi yeterliliğe çalışıyorum zorlanıyorum. hem iş hem ev geçici bekarda değilim evimide geçindirmek zorundayım iştende çıkamıyorum.

Aralık ayında girdiğim sınavla Smmm oldum arkadaşlar ünvan öte işle beraber gitmek zorundayız işi bilmeyen bir mali müşavir çokta tervih edilmemektedir.ben ne staj başlatmada nede bitirmede dershaneye gitmedim işten ayrılmadım.7/7 yapmadım diye hiç bi mukellef bana demedi ayy 7/7 yapamamış ben bu mali müşaviri tercih etmim.
işte geçen her dakka müşavir için öenmlidir.3 sınavda bitirdim cokta sıkıntı olmadı.sadece tavsiyem vergiyi muhasebeyi zorluyolar son sınavlara bırakmayın

öncelikle kazan arkadaşları tebrik eder başarılarının devamını dilerim. bir sorum olacak ben başlamayı kazandım da yeterlilikte kaç defada vermemiz lazım .yada öyle bir şey yok mu ?

benim teos da 2012/2 başlangıç bitiş 2014/2 dahil yazıyor.7 defa girme hakkımız olmuyor mu ?
Hayır 5 o süre içinde sınavlara girmemiz gerekiyor yani atıyorum maliyetten sınava daha 3 kere girme hakkın var ama kullanmıyorsun 2014/2 dönemde de kullanmazsan hakkın sona eriyor. Benim bildiğim böyle yani odaya sormuştum bende 4 kere girme hakkımız olduğunu sanıyordum.

Hayır 5 o süre içinde sınavlara girmemiz gerekiyor yani atıyorum maliyetten sınava daha 3 kere girme hakkın var ama kullanmıyorsun 2014/2 dönemde de kullanmazsan hakkın sona eriyor. Benim bildiğim böyle yani odaya sormuştum bende 4 kere girme hakkımız olduğunu sanıyordum.

7 defa giriliyor gözüküyor ancak 5 defa girebiliyorsun her derse. 2 defa sınava girmeme hakkın var. Bu sebepten dolayı 7 oluyor.