Yıllık Gelir Vergisi Beyanname Doldurulması (Bir Garip Olay)

demiral

Tanınmış Üye
Üyelik
16 Eki 2010
Mesajlar
2,249
Konum
İSTANBUL
Herkese Merhaba,

Dün İstanbul Nakil Vasıtalar Vergi Dairesinde bir işim vardı dairenin girişinde ufak ufak taş üstüne kurulu beyanname hazırlama büroları gördüm :confused:

Yıllık Gelir Vergisi Beyannameleri hazırlanıyordu (Kira Gelirleri ile ilgili) kişi bir taşın üzerine oturmuş yanına kartona beyanname düzenlenilir levhası elinde beyannameler bir tane hesap makinesi mükelleflerin beyannamelerini hazırlıyorlardı para karşılığı.

Geçerken kulak misafiri oldum mükellef beyannameyi dolduran .............. (adı ne koyalım sizce) soruyor oğlumun işyeri var kirada bildirmemiz gerekir mi sanırım cevabını alabilmiştir.

Benim merak ettiğim Türkiye'nin büyük bir çoğunlu okuma-yazma biliyor olmasına karşılık ve beyannamede herşey açık açık belirtilmiş olduğu halde sadece yanında cevabını yazacak ve GİB'nin heryerde kira beyannamenizi biz hazırladık siz doldurun reklam ve duyurularına karşı hala nasıl bu durumlar ile karşı karşıya kalabiliyoruz hayretler içerisinde kalıyorum.

Kaldıki dairenin önünde olan bu olaya kimsenin ses çıkarmaması.

İyi Günler.
 
Son düzenleme:
Bildiklerinden değil vatandaşın gözünde bizler yüksek ücret talep ederiz imajı var. Bir çoğu bizlerin bu işleri bakanlık çalışanlarından dahi daha iyi bildiğini maalesef bilmiyor. Vakti zamanında basit usul beyan vatki geldiğinde de vd kapılarına, emlak vergisi beyan zamanı da belediye önlerine tezgahlar çoğalırdı.
 
Üst