Askerlik

Üyelik
6 Mar 2013
Mesajlar
75
Konum
istanbul
MERHABA ARKADAŞLAR

Bir personelimize 19.04.2013 tarihi itibariyle askerlik sebebiyle tazminatını hesaplayıp verdim. 1.000 TL çek ve 700 TL' de bankaya yatırdım kıdem tazminatı açıklaması ile.

Ancak daha resmi çıkışını yapmamıştım çocuktan haber geldi askerlik şubesi haziranda gideceğini bildirmiş, resmi çıkışını da yapmadığım için çocuğun haziran a kadar çalışmasına müsaade edildi.

Sizlere sorum ne tür bir yol izlemek gerekir.

( not : sülüsü görmeden neden çıkış yaptın diyen arkadaşlar çıkacak. normalde hiç yapmadığım bir şey ama fabrika müdürü' nün özel ricası oldu.)
 
Personele yatırdığınız 700 TL yi şirket hesabına "Kıdem tazminatı iadesi" açıklama ile iade etsin.
 
Haziranda tekrar hesaplayıp, fark kıdem tazminatı olarak ilgili ayda tekrar ödeyebilirsiniz.
 
O zaman personelin maaşından avans olarak kesebilirsiniz. Ama personelden bununla ilgili yazı almanız gerekmektedir.
 
yeni hesaplayıp atıyorum 1.900 olucak belki o tarihte. 1.900 lük evrak imzalatıp 200 lirasını vericem diye anladım doğrumudur
sn keremcem..


Öyle olmaz. Bir kere bütün bu tip ödemeler bankadan geçmiş olmalıdır. Avans ödemesi olarak ilk maaşından kesin. Bir yazı almakta da fayda var. Bu kesintinin çalışanın onayı ile yapıldığına dair.
 
Benim görüşüm bu yönde sn.mrt1980,
ancak dediğim gibi, muhasebe meslek mensubu olmadığımdan, yasal olarak bu şekilde yapılmasına engel özel bir kısıtlama varmıdır bilememekle birlikte, benim bildiğim , yapmanızda bir sakınca yok.
1700tl kıdem tazminatı ödenmiş birinden 700tl maaş avansı ( elbette yapmak isterseniz, rahatlıkla yapabilirsiniz) kesintisi, ağır bir karar olacaktır çalışan için.
 
Personele avans formu imzalatılarak ödenen tutar avans olarak işlenirse çözüm olur kanaatindeyim.


O zaman personelin maaşından avans olarak kesebilirsiniz. Ama personelden bununla ilgili yazı almanız gerekmektedir.

Bir kere bütün bu tip ödemeler bankadan geçmiş olmalıdır. Avans ödemesi olarak ilk maaşından kesin. Bir yazı almakta da fayda var. Bu kesintinin çalışanın onayı ile yapıldığına dair.
Katılıyorum.
İşci önce bu durumu belirtir bir dilekçe yazsın,işveren bu durumu uygun görerek işe başlatsın,çalışmadığı günler var ise ücretsiz izin talepli dilekçeye istinaden ilgiliye izin verilmiş olsun,yine işcimiz avans talebinde bulunsun,verilen miktar işci tarafından işveren hesabına yatırılsın,daha sonra her ay maaşının 1/4 nispetinde kesinti yapılarak ödenmiş olsun
 
teşekkürler arkadaşlar
HESABINDA PARA VARMIŞ GİTTİK BANKAYA, PARAYI ÇEKTİ ŞİRKETİMİZİN MAAŞ HESABINA KIDEM TAZMİNATI İADESİ OLARAK YATIRDIK.:)
 

Benzer konular

Üst