29-30 Haziran Yeterlilik Sınavı Hakkında

arkadaşlar sınavımıza az zaman kala sizlerinde belki benim gibi takılmış olabileceğinizi düşündüğüm bir konuyu danışmak istiyorum. cıkmış soruları vergide çözdüm bugün ve şöyle bir çelişkide kaldım.2011-02 döneminde avukat 60000 tl net tahsil etmiş parantez i,çinde 15000 tl vergi kesintisi var demiş. sorunun altında da 5000 tl gv tevkifatı var demiş. cevaplarda 15000 tl yi hasılata koyup, 5000 tl gv tevkifatınıda gider kabulk etmiş. 5000 tl gv tevkişfatı matrahtan sonra vergilendirme de düşülmeyecekiydi ? ve 15.000 tl yi neden 60.000 tl ye ekledik ?
2. sorum ise ; 2013-01 yani son sınavda 160.000 tl smk elde etmiş 25.000 tl gv kesintisi yapılm ış . bunu neden önceki sorudaki gibi o zaman smk ya eklemedik ? önceki soruya göre 185.000 tl smk kazancı demesi lazımdı . benim mi atladığım bir nokta var ? yardımcı olur musunuz ?

Vergiden ne gelir bilmiyorum ama maliyetten dağıtım kademeli ya da dağıtım ücret tahakkuku gelir diye düşünüyorum. Tabi geçen dönem ki gibi süpriz yerlerden de gelebilir. Hayırlısı artık.

arkadaşlar sınavımıza az zaman kala sizlerinde belki benim gibi takılmış olabileceğinizi düşündüğüm bir konuyu danışmak istiyorum. cıkmış soruları vergide çözdüm bugün ve şöyle bir çelişkide kaldım.2011-02 döneminde avukat 60000 tl net tahsil etmiş parantez i,çinde 15000 tl vergi kesintisi var demiş. sorunun altında da 5000 tl gv tevkifatı var demiş. cevaplarda 15000 tl yi hasılata koyup, 5000 tl gv tevkifatınıda gider kabulk etmiş. 5000 tl gv tevkişfatı matrahtan sonra vergilendirme de düşülmeyecekiydi ? ve 15.000 tl yi neden 60.000 tl ye ekledik ?
2. sorum ise ; 2013-01 yani son sınavda 160.000 tl smk elde etmiş 25.000 tl gv kesintisi yapılm ış . bunu neden önceki sorudaki gibi o zaman smk ya eklemedik ? önceki soruya göre 185.000 tl smk kazancı demesi lazımdı . benim mi atladığım bir nokta var ? yardımcı olur musunuz ?

Benim fikrim. önceki soruda dikkatli okunursa ''Net'' ifadesi kulllanmış..Diğer soruda ise net yada brüt diye bir tabir kullanmamış. Yani Serbest meslek faaliyetinden uğraşan kişinin direkt kazancını vermiş (yani brüt tutarın kendisini ancak.. brüt tutar üzerinden % 20 pay kesip nete tutara ulacağımız şekilde değil.müşteri dönem içinde kesmiş olduğu bütün makbuzlar stopaja tabi olmayabilir .işte bu brüt kazancın içinde bu da var .yani gelir vergisinden muaf kişilere serbest meslek faaliyeti yapmış.şuan aklıma örnek gelmedi ama örnegi vardır.benim anladıgım..

Benim fikrim. önceki soruda dikkatli okunursa ''Net'' ifadesi kulllanmış..Diğer soruda ise net yada brüt diye bir tabir kullanmamış. Yani Serbest meslek faaliyetinden uğraşan kişinin direkt kazancını vermiş (yani brüt tutarın kendisini ancak.. brüt tutar üzerinden % 20 pay kesip nete tutara ulacağımız şekilde değil.müşteri dönem içinde kesmiş olduğu bütün makbuzlar stopaja tabi olmayabilir .işte bu brüt kazancın içinde bu da var .yani gelir vergisinden muaf kişilere serbest meslek faaliyeti yapmış.şuan aklıma örnek gelmedi ama örnegi vardır.benim anladıgım..
ibrahim bey bnede dikkat ettim aynen öyle . net brüt dikkat etmek lazım. teşekkürler ilginiz için.

finansal muhasebe sınavına gireceğim .monografi çözerken defteri kebir de örneğin kasa hesabı sığmıyor yer kalmıyor.nasıl bir yol izlemeliyim.bir de büyük defter başlıklarında kısaltma yapabilirmiyim onlardan da sığmayanlar oluyor 679 129 gibi.tesmerdekiler uzun ama t ler büyük orda anladığım kadarı ile tecrübeli arkadaşlardan bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum.saygılar

finansal muhasebe sınavına gireceğim .monografi çözerken defteri kebir de örneğin kasa hesabı sığmıyor yer kalmıyor.nasıl bir yol izlemeliyim.bir de büyük defter başlıklarında kısaltma yapabilirmiyim onlardan da sığmayanlar oluyor 679 129 gibi.tesmerdekiler uzun ama t ler büyük orda anladığım kadarı ile tecrübeli arkadaşlardan bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum.saygılar
odanın kursunda bize söylenen çok uzun olan isimleri mantıklı şekilde kısaltabilirsiniz dediler.

evet yüklemişler. tecrübelilere sesleniyorum son 3 günde neye bakmak lazım sürekli çıkmış yıl sorularına mı bakalım ?

Sınava girecek benim gibi bütün arkadaşlara canı gönülden başarılar diliyorum.Umarım kolay bir sınav olur ve kalan bütün derslerimizi verip bu stresten kurtuluruz.Benim 5 dersim var resmen stresten yüzüm gözüm şişti tam hazırlanamadım belkide ondandır.

Arkadaşlar Finansal Analizden sadece formüllerin yazılı olduğu ders notu olan var mı acaba.Formülleri tekrar etmek istiyorum ama tek sayfa olarak yok bende

Arkadaşlar vergi dersi için Ozan Bingöl hocanın sitesinden ve twitter dan paylaştığı sorular var mutlaka bakın derim.

bu dönem için özellikle mali tatil konusunu inceleyin diyor,

ÖTV, BSMV,ÖİV de bu kapsama alındı ya ondan önemlidir bencede

hatta kitabında öyle bir örnek var incelemekte yarar olabilir

hepinize ALLAH kolaylık versin, hayırlı sınavlar...

Olan varsa paylaşılırsa çok sevinirim bende.Son günde göz gezdirmiş oluruz
Finansal analizden bol bol yorum yapın.tanım sorularına çok uzun cevap yazmanıza gerek yok sadece hoca bildiğinizi anlasın yeter.ama çokça yorum yazın bildiğiniz ne varsa yazın dehanın kitabında yorumlar var monologların arkasında onları iyi okuyun.ben 3 tane kağıt vermiştim analizden ve ellerim tutmuyordu sınavdan çıktığımda.sizde bolca yazın yoruma çok puan veriyor hoca.78 ile geçtim ben analizden.

Herkesa başarılar şimdiden.umarım bu dönem de geçmiş temmuz dönemleri gibi kolay sorular sorarlar ve hepiniz bitirip kurtulursunuz.Allah kolaylıklar versin hepinize.