Şirket Adına Kira Akdi Nasıl Olur ?

Selamün aleyküm merhabalar hayırlı ramazanlar forumdaşlar...

Benim bir konu hakkında bir sualim olacaktı müsaadenizle...

2013 Ocak ayında birine dükkanımı kiraya verdim. Bu gün beni kiracım aradı ve yeniden bir sözleşme yapalım dedi. Bende hayrola ne yeni sözleşmesi deyince, 3 ortaktan oluşan anonim bir şirket kurmuş. Benim dükkanımı da şube olarak gösterecekmiş. Haliyle muhasebecisi de "şirket adına yeni bir kira kontratı yapılmasını" istemiş.

Şimdi ben daha önceden hiç şirket adına kira sözleşmesi yapmadım açıkçası...

Acaba normal şahıstan farkı var mıdır?

Dikkat etmem hususlar nelerdir?

Bu konuda bilginize ihtiyacım vardır.

--------------------------

Ikincil bir husus olarakta; ben kiracımdan kendi adına mahsus tahliye taahhüdü almıştım.

Pekala şimdi şirket adına tahliye taahhüdü alamayacak mıyım? Ya da alsam bile taahhüt eden kısmına şirketin kaşesini mi vuracağım? Nasıl olacak bilmiyorum inanın???

Vereceğiniz bilgilerden ötürü şimdiden çok teşekkür eder, tekrardan hayırlı ramazanlar dilerim.

Son düzenleme:
Sizin işyerinizi kiraya verdiğiniz kişinin şahıs veya şirket olması farketmez.

Ad-Soyad yerine şirket unvanı, vergi numarasını yazdırmanız yeterli olacaktır.Asıl önemli olan, o şirketi temsile yetkilinin kontratı imzalamasıdır, bunu nereden bileceğim derseniz, şirketin imza sirkülerini isteyeceksiniz.
İmza sirküleri şirketin yetkilisini gösteren belgedir.Bu belgede yazan kişi şirket adına sözleşmeler yapabilir.
Birden fazla müdür var ve imza yetkileri müşterek ise, hepsinin imzalaması gerekir.

Aynı şekilde taahhütnameyi de şirket adına yapar, yetkilisine imzalatırsınız.

Selamün aleyküm merhabalar hayırlı ramazanlar forumdaşlar...

Benim bir konu hakkında bir sualim olacaktı müsaadenizle...

2013 Ocak ayında birine dükkanımı kiraya verdim. Bu gün beni kiracım aradı ve yeniden bir sözleşme yapalım dedi. Bende hayrola ne yeni sözleşmesi deyince, 3 ortaktan oluşan anonim bir şirket kurmuş. Benim dükkanımı da şube olarak gösterecekmiş. Haliyle muhasebecisi de "şirket adına yeni bir kira kontratı yapılmasını" istemiş.

Şimdi ben daha önceden hiç şirket adına kira sözleşmesi yapmadım açıkçası...

Acaba normal şahıstan farkı var mıdır?

Dikkat etmem hususlar nelerdir?

Bu konuda bilginize ihtiyacım vardır.

--------------------------

Ikincil bir husus olarakta; ben kiracımdan kendi adına mahsus tahliye taahhüdü almıştım.

Pekala şimdi şirket adına tahliye taahhüdü alamayacak mıyım? Ya da alsam bile taahhüt eden kısmına şirketin kaşesini mi vuracağım? Nasıl olacak bilmiyorum inanın???

Vereceğiniz bilgilerden ötürü şimdiden çok teşekkür eder, tekrardan hayırlı ramazanlar dilerim.

Sayın Zindan'ın söylediklerine ek olarak,
Aynı şekilde tüzel kişilikten de tahliye taahhütnamesi alabilirsiniz.
Bahsedilen "Temsile yetkili kişi"nin imzalaması şartıyla.