SGK Part-Time Prim Borcu

Üyelik
12 Tem 2013
Mesajlar
38
Konum
istanbul
Geçtiğimiz günlerde sgk prim borcu sorgulamaya girdim ve 570 TL prim borcu çıkartıldığını gördüm.haziran ayında uni den mezun oldum ve haziran'dan 30 ağustosa kadar part-time bir şirkette çalıştım . gelir tespiti yaptırmadığım için borç çıkarttılar anlıyorum fakat hiçbir tebliğ gelmeden borcun çıkması yanlış değil midir.ayrıca kazandığım aylık 380 TL idi.kazandığım parayı resmen SGK üzerine geçirmeye çalışıyor.bu borçtan kurtulmanın yolu war mıdır.henüz yaşım 21 . yüksek öğrenim görenlerin 25 yaşına kadar babasından yararlanacağını okudum.o okuyanlar için mi geçerli yoksa mezun olup part-time çalışan veya çalışmayanlar için geçerli değil mi
 
Gelir tesbiti yaptırmak sizin sorumluluğunuzda. Yaptırmadığığınızda sgk resen en yüksek kazancı (yanlış hatırlamıyor isem asgari ücretin 3 katı) kazandığınızı varsayarak sağlık primi tahakkuk ettirir. 25 yaş okumanız durumunda geçerlidir.
 
Part-time çalışıyorsanız diyelimki 10 gün çalışıyorsunuz kalan 20 günü sizin ödemeniz gerekiyor.Eğer gidip başvuru yapıp bu primi ödemezseniz SGK bunu re'sen düzenliyor.
 
aynen gidip hemen gelir tespiti yaptırmam erekiyor anladığım kadarıyla en azından matrahı düzeltsinler. 130 lira gibi bi rakam çıkıyor heralde ayllık.birde ben ailemle yaşamıyorum ev arklarımla yaşıyorum onların maaşı mı göz önüne alıncak o durumda ?
 
Gelir tespiti yaptırman ve çıkan borcu ödemene lazım.Başka kurtuluşun yok primlerini ödeyeceksin mecbur part-time çalıştığın dönemdeki.Full-time başladığın zaman herhangi bir ödeme yapmana gerek yok.
 
Gelir tespiti yaptırman ve çıkan borcu ödemene lazım.Başka kurtuluşun yok primlerini ödeyeceksin mecbur part-time çalıştığın dönemdeki.Full-time başladığın zaman herhangi bir ödeme yapmana gerek yok.
Bu ay icinde gelir tespiti yaptirsam borcu olmssi gereken gbi hesaplarlar mi çünkü aylik 200tl gbi prim borcu cikmis zaten 380 tl aldm devlete mi vercem cslistigim paranin yarisindsn cogunu bide. Gelr tespiti yaptrinca prim borcum normal matraha gore hessplancaksa gidip bssvuru yapcam
 
Sen gidip başvuru yapmazsan kurum bunu re'sen düzenliyor ve en yüksek matrahtan hesaplıyor.Bu parayı illa alacaklar sizden bence geç kalmadan gidip durumu anlatın ve gelir tespiti yaptırın.Sonuçta bu kurumun suçu değil sizin suçunuz.Gidip zamanında başvuru yapsanız belki 50 lira civarı bir para ödeyecektiniz.
 

Benzer konular

Üst