merhaba arkadaşlar..denetim sınav kağıdında soruları sırasıyla çözün diyormuş . Ben 2 sorunun yerini değiştirdimsorun yaratır mı acaba??? Bilen var mı??
Selam Arkadaşlar...
Maliyet Muhasebesinde bir çoğunuz gibi ben de aynı şekilde sıkıntılar içerisindeyim. Yalnız benim bu maliyete 3. girişim ve gerçekten çok çalışmıştım. Fakat gerek sınav stresi gerekse sürenin darlığından mütevellit sorularda hatalar yaptım şimdi sınav kağıdımla ilgi olarak bişeyler sormak istiyorum,
1. soru için
a. Satılan malın maliyeti tablosunu sorunsuz yaptım.
b. Gelir tablosunda sadece tek hatam Finansman giderlerini eklemek olduğu için -3000 yerine -10000 zarar buldum.
2. soru için
a. Stok kartını yaptım fakat giren çıkan kalan şeklinde nizami değil. Kendimce bir tablo oluşturdum. Hesaplamaları açıkça gösterdim ve
sonuçları doğru buldum. Sadece şekil farkı var, gerisi doğru.
b. İşçilik hesaplamalarım tamamen hatalı, bürüt - net hatası ve devamında işçilik hatalı. Yevmiye maddesini de yaptım ama dediğim gibi
hesaplamalar hatalı.
c. Giderlerin 1. dağıtımını yaptım, ayrıca bir tablo üzerinde de gösterdim, fakat işçilikler hatalı olduğu için rakamlarım da otomatikman hatalı
fakat gidiş yolum doğru.
d. Giderlerin 2. dağıtımını da yaptım fakat o da aynı işçilik hesaplamalarında hatalar olduğu için sonuçlarım hep küsüratlı ve alakasız rakamlarla
sonuçlandı. Bunların haricinde bütün tablolarımı ve hesaplamalarımı açıkça gösterdim.
şimdi sizce (tecrübelerinize güvenerek) ben bu sınavdan olumlu bir not alabilir miyim? İnanın 2 gündür resmen hayattan bağım koptu. Ömrümde bu kadar bir moral bozukluğunu çok nadir yaşamıştım. Lütfen beni aydınlatır mısınız? Teşekkürler ediyorum.
sanırım kasım sınavında herkes ruhsatları aldı) az kişiyiz...iyi mi bilemedim.
haziranda sınava girecek arkadaşlar var sanırım ben vergi için deha kadıköy şubesini tavsiye ederim,bi arkadaş sormuştu sanki..herkes görebilsin diye buraya yazdım.
evet ben sordum kadıköy dehayı birkaç kişi daha tavsiye etti ama bana ters kalıyor.o tarafta oturanların aklında bulunsun
Merhaba Arkadaşlar,
Ben maliyetten ilk soruda smmm tablosunu heyecandan +5000 yerine -5000 almısım zamanı yetiştiremiyeceğim diye sonucu oyuzden 185.000 tl buldum.
Diğer soruda ise kademeliye kadar geldim ama oraya kadar fifo tablosunu ve I.dagıtım tablosunu yaptım işçilikleri v.s yaptım tabloyada yerleştirdim sizce geçermiyim arkadaşlar tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.
Arkadaşlar fikri olan varmı sizce??
normal bir maliyet sınavından farklı bir sınav olduğu için puanlamanın nasıl olacağı önemli.geçebilirsin de kalabilirsin de.senin iş bir muallak
tek dersim vergiydi insan sınavda kitleniyor kalıyor kafa duruyor serbest meslek kazancı tahsil esası mıydı tahakkuk muydu onu bile karıstırdım son anda tahakkuk esasına çevirdim kar payını da 26.000 sınırını aşmadığından beyan edilmez dedim birde kira giderinin de yarısını indirim olarak kabul ettimyarım yamalak hepsi soruların inş. 50 alır ve bu olayı bitiririm artık .tabi inş .herkes emeğinin karşılığını alır da kurtuluruz.
Kasım sınavında aynı uyarı bizde de vardı. 3-2-1 di sıralamam. Sınav olaylı geçince kgk yüzünden okurken es geçti diye düşünüyorum. Ama bu dönem sorular müfredata uygun rahat sorular. Kolay olan sınavlar okurken affetmiyor.