Mart 2014 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair

arkadaşlar uzun süredir sizin konuşmalarını takip ediyorum ha şimdi ha yarın derken bende kayıt oldum siteye bende ilk defa 7 dersten girdim. vergi mevzuatı sadece sınavı okuyacakların eline kaldım diğerleri iyi gibiydi.
maliyet muhasebesinde soru 1 smm tablosunu yaptım zararı 3000 buldum
soru 2 de fifo sorusunu yaptım tabloyu da yaptım.
soru 2 de işçilik hesaplamaları ve muhasebe kaydını yaptım
dağıtımı da yaptım fakat hesaplama şekilleri doğru gel gelelim dim dis güg almadan yaptım:(
muhasebe denetiminden
soru 1 i yaptım sadece 1 maddeyi unutmuşum
soru 2 yi full yaptım ama belki açıklamalarda sıkıntı olabilir.
soru 3 yarım yamalak yaptım belki 2 tane yazmışımdır.
soru 4 de olumlu olumsuz ve boş doğrulama yazdım ama örnek doğrulama yanlış oldu.
meslek hukukundan;
soru 1 kişilik kavramını tam yaptım.
soru 2 bu kadar kolay soracakları aklıma gelmemişti hepsini karışık yazdım ticaret yapamacaklarından başlayında ymm defter tutamaz flan.
soru 3 denetleme kurulunun oluşumu ve görevlerini tam yzdım.
soru 4 huzur hakkı ben a.ş lerdeki huzur hakkını yazdım. ondan puan alamam buyuk ihtimalle:(
soru 5 meslekten çıkarma, geçici alıkoyma ve ymm sıfatının kaldırılması yazdım.

hukuk;
soru 1 hukukta boşluk ve hakimin takdir yetkisi oalrak aynı soru zannettim ve tek cevap verdim. (ikisi birleşik)
soru 2 ikametgah 2 ye ayrılır dedim ihtiyari ve kanuni diye biz hep o şekilde görmüştük:( öneminden de 3 tane yazdım.
soru 3 aş. lerin kuruluşu 1 yada daha fazla ortak 50.000 sermaye yazdım ticaret sicile tescille olur dedim bakalım puan alacakmıyız:(
soru 4 kıdem tazminatını acıkladım nasıl kazanılır dedim şartları kimler yararlanabilir hesaplamasını örnekle açıkladım.

vergi
soru 1 birleşmeyi yazdım (tek cümle ile) diğerlerini salladım aklıma gelmedi:(
soru 2 ikmalen ve resen tarhiyatı yazdım.
soru 3 saçmaladım puan zor gibi:(
soru 4 de de istisnaları yazdım matrah olanları yazdım neden olacakları neden olmayacakları hakkında bilgi yazdım. Bakalım puan alabilirsem belki geçerim:(

normal bir sınav olmadığı için puanlamayla ilgili her şey sadece tahmin olacak.sonuçlar açıklandığında göreceğiz umarım iyi puan verir

finansal muhasebe
soru 1 bütün yevmiye maddelerini yaptım fakat bir yevmiye maddem yanlış kar zarar o yüzden tutmuyor herkesde 5000 zarar bende 4000:):):)
soru 2 saçmaladım:(
soru 3 nazım hesaplarının ne amaçla ne için kullanıldığını yazdım.

vergi
soru 1 birleşmeyi yazdım (tek cümle ile) diğerlerini salladım aklıma gelmedi:(
soru 2 ikmalen ve resen tarhiyatı yazdım.
soru 3 saçmaladım puan zor gibi:(
soru 4 de de istisnaları yazdım matrah olanları yazdım neden olacakları neden olmayacakları hakkında bilgi yazdım. Bakalım puan alabilirsem belki geçerim:(

uygulaman doğruysa geçersin

hakkımızda hayırlısı umutluyum ama dediğim gibi sınav cevaplarını kontrol edenlerin insafına kalmış birşey:(
Allah herkesin gönlüne göre verir inşallah...

Ben vergide 3 soru yaptim kazanc sorusunda bazi kisimlari dogru hepsi degil.bir sorum tam digeri ise sadece kismi istisna da ufak bir hata yaptim sizce gecme sansim var mi

ya arkadaslar benim bir sorum olacakti.maliyet hocasinin notu cok mu kit.ben mart 2014 sinavinda 1.soruda gelir tablosunu yaparken sadece faaliyet giderleri bolumunde hata yapmisim geriye butun sorum dogru acaba kac puan verir tahmini

Sevgili pelin bu forumda bu konuda muzdarip olan seninle beraber 3 kişiyiz sendemi finans giderlerini faaliyete attın yanlışlıkla ?

Gunaydin arkadaşlar :) belkide ilk sorudaki hatalardan cok puan kırmaz tablo yapiliq kalemler duzgun yazildiysa 2. Sorudada bişeyler yapildiysa 50 verip gecirir.

Sevgili neva 2014 kardeşim ağzından bal damlıyor valla 1.Bölümde benimle beraber gelir tablosundan yanlışlıkla finans giderlerini faaliyete atan 3 kişi biliyorum bu forumda allah yardımcımız olsun

Sevgili pelin bu forumda bu konuda muzdarip olan seninle beraber 3 kişiyiz sendemi finans giderlerini faaliyete attın yanlışlıkla ?

Bende attım .. ki bile bile hata .. adamlar affetmese yeri.. 780 görünce offff.. niye geçen dönemlerdeki gibi smmm tablosu sormadılarsa... 150 ayıklattırdı adam .... :(