Spk dan Geçişlerde 15 Yıllık Tecrübeye İtiraz

Üyelik
18 Nis 2014
Mesajlar
72
Konum
ANKARA
Merhaba arkadaşlar biz her seferinde kendilerine göre yasa çıkaranlara uymak zorundamıyız 13 yıllık tecrübem olması sebebi ile spk notlarımda barajı aşmasına rağmen kgk sınavlarına katılmak zorunda kalıyorum 15 yıllık tecrübe sahipleri de internet ten sınava giriyor aynı sm den smmm ye geçiş sınavlarında olduğu gibi!....(siz terleyin biz kazanalım)
 
Evet, bende bunu soracaktım, Spk'dan belgeniz varsa, 15 yıllık tecrübenizin dolduğu zaman müracaat edersiniz, belgenizi alırsınız.
Ancak 31/12/2014 tarihine kadar SPK belgesi ile elde ettiğiniz hakkın saklı kalması için dilekçe ile yazılı olarak başvurun muhakkak.
 
Benim bildiğim kadarı ile SPK belgesi var ise elinde, 15 yılında dolmamış ise, o zaman 10-15 yıllık tecrübeyi tamamladığın zaman KGK BD belgesini süren dolunca alabiliyorsun. SPK belgesi yok ise, işte orada tecrübe giriyor işin içine eğer 15 yılı varsa tecrübeden dolayı belgeyi kursa da gitme şartı ile alıyor. 15 yıldan az ise, 10 dan fazla ise, 2 yıl staj yapma şartı ile bu belgeyi alabiliyorsun.
 
KGK | Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları
SORU 15- 1/1/2013 tarihinden önce kamu kurumları tarafından yapılan bağımsız denetçiliğe ilişkin sınavlara girerek lisans belgesi almaya hak kazandım. Bağımsız Denetim Yönetmeliğinin yayımlandığı tarih itibariyle 14 yıl mesleki tecrübem var. Uygulamalı mesleki eğitim şartından muaf olmam açısından 15 yılı tamamladığım tarihte başvuruda bulunsam olur mu?CEVAP 15- 31/12/2015 tarihine kadar yapılacak yetkilendirmelerde; Bağımsız Denetim Yönetmeliğinin yayımlandığı tarih itibarıyla mesleki tecrübe süresi 10 yıl ve daha fazla ancak 15 yıldan az olanların en az 1 yıl, 10 yıldan az olanların en az 2 yıl süre ile uygulamalı mesleki eğitimlerini denetçi yanında ya da denetim kuruluşunda geçirmesi öngörülmüştür. Buna göre 14 yıl mesleki tecrübeye sahip olanlar için uygulamalı mesleki eğitim süresi 1 yıldır. Ancak, Yönetmeliğin genel hükümleri çerçevesinde mesleki tecrübe süresinin 15 yıla tamamlanması halinde Yönetmeliğin 15 inci maddesi uyarınca uygulamalı mesleki eğitimden muaf olunacaktır.
 
Arkadaşlar, Benim Baraj notunu aşmam ortalamayı tutturmam anlamına geldiyse konuya açıklık getirmek isterim, konu, şu şekilde; iki kişi var Spk sınavları not ortalaması aynı şekilde 70 in altında, 60 puanın üstünde,birisi 15 yıl terübe diğeri 13 yıl tecrübe ben KGK sınavlarına girmem mecburi iken arkadaşım bildiğim kadarıyla iki üniversitenin internet üzerinden yapacağı sınava giriyor, ve en azından sınavda zaman baskısı yok ve kaynak elinde bu konunun adil olduğunu düşünüyorsanız sorun yok...
 
Bizim anlattığımız olay sınavı geçmiş, ortalamayı geçmiş, SPK belgesini eline almış olanlar için geçerlidir. Siz sınavlara girmiş ama ortalamayı yakalayamayanlardansınız, anladığım kadarı ile.
 
Herzaman her kanunda adillik aramamalısınız. Örneğin şu an 65 yaş üzeri vatandaşlar belediye otobüslerinden bedava yararlanırken siz ücret ödemektesiniz ve her ikinizde anayasa önünde eşitsiniz.
 
Tamam çok güzel haklısınızda 65 yaş üstündekiler kendileri için bir yasa kıyağı yapmıyor, sonuçta bunu yapan bu durumdan faydalanan kişiler, yanlışmıyım..(denetim işinde)
 
Herzaman her kanunda adillik aramamalısınız. Örneğin şu an 65 yaş üzeri vatandaşlar belediye otobüslerinden bedava yararlanırken siz ücret ödemektesiniz ve her ikinizde anayasa önünde eşitsiniz.
Tamam çok güzel haklısınızda 65 yaş üstündekiler kendileri için bir yasa kıyağı yapmıyor, sonuçta bunu yapan bu durumdan faydalanan kişiler, yanlışmıyım..(denetim işinde)

KGK'nun ve bu tebliğin çıkmasında, öncesinde sonrasında neler yaşandığını çok iyi hatırlıyorum. Herkes kendi taraflarını kayırmak için, kendi tarafına iltimaslar, muafiyetler tanınması için bastırdı. En sonunda sürekli birilerinin itirazı ve tepkiler karşısında, herkesin ağzına birer bal çalındı, herkese bir emzik verildi.
Onun için Türkiye'de hiç bir yerde adalet aranmayacağı gibi bu tebliğde de kesinlikle adil bir düzenleme kesinlikle aramayın.
Olan oldu, bu haliyle çıktı, kendinizi çemberin içine dahil edebiliyor musunuz ona bakın artık...
 
Üst