uyumsoft

Muhtasar Beyanname Adres No

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mes_ar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mes_ar

Tanınmış Üye
Merhaba arkadaşlar, muhtasarda 041 le alakalı olarak yazılacak adres no yu bulurken; işyeri sahibinin tc si ile işyeri adres bilgilerini girdiğimizde "son" tıklandığında adresin adına kayıtlı olmadığı uyarısını veriyor. tc kimlik no ya kiracının tc sini mi gireceğiz, ya da adresi yer sahibinin ikametgahı olarak mı gireceğiz?

müşteri bildirimi yaparken girdiğimiz adreste adres nosuda var ben ordan alıp yazıyorum.çünkü işyerinin adres nosu yazılması gerekiyor.

işyerinin adresi olacaksa tc kimlik no su da işyeri sahibinin değil kiracının olmalı, yoksa uyumlu olmadığı uyarısını veriyor. aksamsefasi bence siz bi kontrol adin, adres no doğrulamadan.

Kiracı zaten stopaj beyan ediyor. Işyeri sahibinin yazılması gerekli ki; ertesi yıl gmsi beyanıyla kiracının stopaj beyanı karşılaştırılacak

Arkadaşlar GİB internet sitesinde bu kısım çıktığında ''ÖNEMLİ NOT : Adres No alanına Sadece 041 ve 042 ödeme türü kodlarında Ulusal Veri Tabanındaki adres kodu yazılacaktır (İŞYERİNİN ADRES KODU YAZILACAKTIR. İŞYERİ SAHİBİNİN DEĞİL) diye not yazmışlardı. Yani işyerinin adres kodu ne ise onu yazacağız ve ben öyle yapıyorum zaten aylardır.

Selamlar
Sistemde "SON" a tıkladığınızda her zaman bu uyarıyı alırsınız.Çünkü o adreste oturan kişi ve kurum,ilgili kuruma gidipte adres kaydı yaptırmadığı müddetçe o uyarıyı almanız normal.%99'u da o uyarıyı alır.Sizin yapacağınız şey,adres noyu ekranda teyit ettikten sonra,no'yu not almak ve sayfadan çıkmaktır.
Saygılar

Günaydın arkadaşlar, bir yer için birden çok kişiye ödeme yapılıyorsa; yani yerin maliki birden çoksa adres no ya hangisinin tc kimlik no sunu yazarak ulaşacağız?

İlgili adresin nosu bir tanedir. İş yerinin birden çok sahibi varsa, hisse oranlarına göre brüt tutar üzerinden dağılım yapılmalı.

meslektaşlarım selamlar...Muhtasar beyannamede ödeme yapılanın mukimi olduğu ülke kodu satırı kimler için doldurulacak..gider pusulası ve serbest meslek makbuzu ile yapılan ödemelerde doldurulacak mı..bilgi verirseniz sevinirim...

Son düzenleme:
Yeni konulmuş ve maliye tarafından herhangi bir açıklama yapılmamış alan. Kısaca şuan faili mechul!

ben doldurdum ve türkiye olarak seçtim kira ve serbest meslek makbuzları vardı. Ama neden birşey eklendiğinde birde ufak açıklama yazılmıyor kendi kendimize fikirler yürütüyoruz bir şekilde yapıyoruz ama tereddütte kalıyoruz. istisna ve teşvik kapsamındaki ücretli sayısı bölümü eklendiğinde de ben çok araştırma yapmıştım çünkü neyin nasıl olacağı aylar sonra açıklandı. :(

ben doldurdum ve türkiye olarak seçtim kira ve serbest meslek makbuzları vardı. Ama neden birşey eklendiğinde birde ufak açıklama yazılmıyor kendi kendimize fikirler yürütüyoruz bir şekilde yapıyoruz ama tereddütte kalıyoruz. istisna ve teşvik kapsamındaki ücretli sayısı bölümü eklendiğinde de ben çok araştırma yapmıştım çünkü neyin nasıl olacağı aylar sonra açıklandı. :(

Kesinlikle bende yurt içi mukimler adına olduğu için 052 Türkiye kodunu seçtim.

Bu maliye gece düşünüyor bu ay ne ekleyelim ne yenilik ! yapalım diye, ertesi gün yeniliği ! yürürlüğe koyuyor herhalde.Muhtasar beyanname yaz boz tahtasına döndü.Nedir muhasebecilerin maliyeden çektiği.Mali müşavirler ve muhasebecilerin bile haberi yok yenilikten ..madem bir iş yapıyorsun açıklama ekle..şu iş için yarım gün gitti.sanki çok boş vakit var...145 -22- 21-12 kodlarını kullanan biri olarak Bende Türkiye yazdım.neden Türkiye yazdın diye sorarlarsa Angola yada brezilya mı yazayım diyeceğim..

Yorumdur; Sanırım yurtdışı işlemlerde muhtasarda bildirim yapılması gereken var ise çifte vergilendirme açısından konulmuş olabilir. Tesadüfen değişiklikleri birimiz fark etmez isek vay halimize :banghead:

bende 052 Türkiye kodunu seçiyorum fakat beyanı gönderirken geçerli olmayan bir ödeme yapılanın mukimi olduğu ülke kodu seçtiniz diye hata veriyor beyanımı onaylayamıyorum:(

052 yi seçip onaylamak istedim az önce ama bende de hata verdi ; kodu da silemiyorum an itibariyle...

kodu silmenin bir formulü var mı yoksa ödemeleri baştan mı girmemiz gerekecek?

işin cilkını çıkardılar argo tabiriyle 2 dk .yapılan stopaj beyannemyi 10 dk yapmaya başaladım çıldırtacaklar ya