Haziran 2014 Yeterlilik Sınavına Dair

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan esrasu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Benim de ümidim tükeniyor , bir tuhaf oldum.
Analizden geçen arkadaşlar sizden lütfen yardım istiyorum. Gelir tablosunun nasıl yorumlandığını anladım. Fakat bilançoyu bir türlü anlamadım. Mesela hazır değerlerde bir artış oluyor. Neye bakılıyor anlayamadım. Her örnekte başka bir yerden kaynaklanıyor yazıyor. Bunun belli bir usulü yok mudur ya, ben mi kendimi sıkıyorum diye anlamıyorum :(

Analizden geçen arkadaşlar sizden lütfen yardım istiyorum. Gelir tablosunun nasıl yorumlandığını anladım. Fakat bilançoyu bir türlü anlamadım. Mesela hazır değerlerde bir artış oluyor. Neye bakılıyor anlayamadım. Her örnekte başka bir yerden kaynaklanıyor yazıyor. Bunun belli bir usulü yok mudur ya, ben mi kendimi sıkıyorum diye anlamıyorum :(

Ben de bu sınavda denetime giricem çok iyi çalışamadım ama elimden geldiğince bir şeyler okuyorum fakat her şey birbirine girdi sanki

Selamlar arkadaşlar foruma yeni üye oldum. 2 dersim kaldı Maliyet ve Vergi. Maliyet'i iyi çalıştım diyebilirim. Vergi çok çalışamadım KVK uygulama, Gelir Vergisi, KVK, VUK ve Ammeye bakıyorum, yetişir mi bilmem...
İsterseniz o meşhur kafede buluşup Maliyet çalışabiliriz pazar günü erkenden gelip :) Marmara Göztepe GZFA013' te giriyorum ben de Maliyete. Benim tüm arkadaşlar belgeyi aldı 1-2 kişi kaldı onlar da bu dönem girmiyor sınavlara hakları yanmasın diye. İsteyenlerle Maliyet çalışabilirim, başarılar dilerim. Özcan.

Denetimden bir ben kaldım galiba

Tek dersim denetim ve inanılmaz stresliyim
Bence
Çalışma kağıtları yararları
Bağımsız denetimin yararları (işletmeye-diğer firmalara-kamuya)
Bağımsızlığı ortadan kaldıran nedenler
Muhasebe ve Denetim çalışma farkları
İç kontrol sisteminin esas amaçları veya genel amaçları
Bağımsız denetçinin mali tablo dentimi ile ilgili sorumlulukları
Düz.mali tabloların güvenilir olmama nedenleri
Kanıt toplama teknikleri
Yönetim iddaları
GKGDS ve Denetim Türleri
Kanıt satı ve kalitesini etkileyen unsurlar

Bunlardan en az 2 adet gelir diye düşünüyorum
Ancak umarım BDS lerden sormazlar

analiz hakkında yok mu bir bilen duyan gören

analiz hakkında yok mu bir bilen duyan gören

Ben analizi verdim ama yine de fikrimi paylaşayım. Analizde kapsam çok geniş değil aslında soru gelebilecek yerler az çok bellidir. Ya gelir tablosu yorumu ya bilanço yorumlaması istiyorlar. Bazen de Oran analizindeki değerlerin yorumlanmasını istiyor. Bilanço ve gelir tablosu yorumlarında da karşılaştırmalı-dikey ve eğilim analizi var. Yorum için çok farklı kaynaklara bakma benim tavsiyem çünkü hepsinin stili farklı tek kaynaktan yorumlamalara bakmanı tavsiye ederim. Bu arada formülleri iyi ezberle çünkü geçen sınavda özellikle baya hesaplama sorusu soruldu yorum istemeden. Yirmi puanlık soruda sözel kısımdan geliyor bildiğiniz üzere muhasebenin temel kavramlarından, mali tablolardan vs.. Başarılar şimdiden..