Sigortam

Üyelik
11 Nis 2015
Mesajlar
7
Konum
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, ben bir evde hasta bakımı için çalışmaya başlıcam fakat işverenin bana dediği brüt ücret 4000. Benim sgk ya ödemem gereken 600 liralık bir prim varmış. Ne kadar odemem gerekiyo, ve sigortam ne kadar yatmalı? İlk kez ise giriyorum ve hiç bilgim yok lütfen yardımcı olun cevaplarınızi bekliyorum...
 
Orada ayda kaç gün çalışacaksınız? 1-9 gün arası çalışma ile 10 ve tam ay çalışmada sgk getirdiği yeni yöntemler ile farklılıklar var.
 
15 gün çalışacaksanız siz isterseniz kalan 15 gün için isteğe bağlı sigorta ödeyerek gün sayınızı tam aya çevirebilirsiniz. Ödeyeceğiniz para yine ssk olarak işleme alınacak. SSK taban ve tavan rakamları arasında kendinizin belirleyeceği prime esas kazanç üzerinden ödeyeceğinizden yaklaşık 190 ila 1.250 arası bir ödeme çıkar.
 
Yanlış anlattım sanırım. İşverenim sigortamı tam ay olarak yapacak zaten, ve bende toplamda 15 gün çalışmış olucam 15 günü bi aya yaymis bi şekilde.
 
Yani işveren sizi 30 gün sigortalı gösterecek. 15 gününü kendi ödeyecek kalan 15 günün parasını sizden mi alacak ?
 
Normalde tüm sigorta primini işveren öder sizin neden 600 tl ödemeniz gerekiyormuş onu anlamadım. Bu 600 tl nin ne olduğunu iyice sorup öğrenin.
 
Soruyu söyle düzeltsem; ev çalışanlarına 4000 brüt ücret üzerinden sigorta ne kadar olmalı? (Sigortamı işveren ödeyecek benim odemem gereken vergi herhangi birşey var mı?)
 
brüt maşınız 4000 TL
600 TL sizden kesilecek prim tutarıdır (540 TL prim + 60 TL İşsizlik)
bu tutar maaşınızdan kesilerek işveren tarafından ödenir
 
Son düzenleme:
Bu 600 tl primi işveren maaşınızdan keserek sgk ya kendisi ödeyecek. Ayrıca işvereninde ödemesi gereken bir prim var hepsini birden ödeyecek işveren. Sizin ödemeniz gereken birşey yok.
 
Üst