fonradar

Öğretim Üyesi Olarak Serbest Meslek Makbuzu Kesmek

Üyelik
15 Haz 2016
Mesajlar
1
Konum
Istanbul
Merhabalar,
Bir vakıf üniversitesinde tam zamanlı doçent olarak çalışıyorum. Kurumsal bir firmada düzenleyeceğim atölye çalışması için serbest meslek makbuzu kesebilir miyim? Tüm ilgilenenlere saygı ve teşekkürlerimle.
 
Konuya görüş sunan olmamış.
Başlangıç yapalım ki paylaşarak sonuçlandırabilelim düşüncesiyle,
"meslek makbuzu" noktası benim alanım değil.
Sn.Hocam.
Olayımız, Vakıf üniversitesinin kendi mevzuatı yönünden sorun teşkil etmiyor ve var ise üniversite ile aranızdaki sözleşme açısından da engel yok ise bir başka işyeri,tüzel kişilik yahut özel sektör bünyesinde düzenleyeceğiniz atölye çalışması durumuna istinaden;
a-bu durum hizmet alımı şeklinde mi,
b-yoksa siz o firma üzerinden (par itme de olsa)sigortalı gösterilmeniz şeklin demi,
olmalı?
sanırım konu üzerinde paylaşılması geren,
bu iki husus ve bu seçeneklerden mevzuatsa en uygun olanı hangisi!..
 
...Sn.Hocam.
Olayımız, Vakıf üniversitesinin kendi mevzuatı yönünden sorun teşkil etmiyor ve var ise üniversite ile aranızdaki sözleşme açısından da engel yok ise...

Bu durumda bir mükellefiyet tesis ettirebilirsiniz, buna istinaden de yaptığınız iş serbest meslek kategorisine giriyor ise, evet olur, girmiyor ise, fatura keserek yapabilirsiniz.

Bunun haricinde mükellefiyet tesis ettirmeden de iş yaptığınız karşı firma gider pusulası ile bu hizmeti alabilir, belgelendirebilir. (Tabi Gider Pusulası kesilmesine dair diğer şartları taşırsanız.)
 
Üst