Uluslararası Taşımacılıkta Kdv İstisnası

Üyelik
11 Tem 2016
Mesajlar
2
Konum
İzmir
Merhaba,
Forwarder olarak faaliyet gösteren firmamız uluslararası deniz yolu taşımacılık sürecinde KDV kanununun aşağıdaki maddelerine istinaden yurt içi ve yurt dışında yerleşik firmalara KDV den istisna faturalar düzenlemektedir.

1. Madde No: 14/1 - Uluslararası Taşımacılık (Fatura edilen hizmetler: Navlun (Uluslararası Taşıma Bedeli) ve taşıma ile ilgili yurt dışında oluşan masraflar)
2. Madde No: 13/b - Deniz ve Hava Taşıma Araçları İçin Liman Ve Hava Meydanlarında Yapılan Hizmetler (Fatura edilen hizmet: Yükleme Ücreti)
3. Madde No: 17/4-o - 17/4-o Gümrük Antrepoları, Geçici Depolama Yerleri, Gümrüklü Sahalar ve Vergisiz Satış Yapılan Mağazalarla İlgili Hizmetler (Fatura Edilen Hizmetler: Terminal Ücreti, Ardiye Ücreti)

Yukarıda sayılan hizmetlere ilave olarak taşımacılık ile ilgili KDV den istisna olmayan bazı hizmetler de yurt içi yerleşik firmalara KDV li olarak fatura edilmektedir. (Limanlarda verilen hizmetler // Geçici Kabul, Konteyner Dolum, Liman Güvenlik, Lashing vb.) Bu hizmetler yurt dışı yerleşik firmalara KDV li olarak mı yoksa KDV siz olarak mı fatura edilmesi gerekir? Eğer KDV siz olarak fatura edilmesi gerekiyor ise istisna maddesi ne olmalıdır?

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler
 
Eğer yapılan hizmet kdv ye tabi olarak tanımlanmış ise yurt içi veya yurt dışı firmaya verilmesi birşey değiştirmez
 

Benzer konular

Üst