fonradar

İhbar Süreleri Hk.

Üyelik
17 Eyl 2015
Mesajlar
10
Konum
ANTALYA
Merhabalar;

Kadroda olan bazı personellerimizin ihbar önelleri verilerek çıkışı sağlanacaktır.(kıdem hak edişleriyle) Fakat bir personelimizden şöyle bir talep aldık.Günlük 2 saat izin kullanım hakkını toplu bir şekilde ihbar bitiş süresi dolmadan bordroya ücret olarak yansıtılması talebi.
Örneğin;personelin önel bitimi 1 Kasım .28 günlük ihbarda , günlük 2 saat iş arama izin toplamı 7 güne tekabül ediyor.7 günlük ücreti bordroya yansıtarak 7 gün önce ayrılmak gibi..bu mümkün mü?

teşekkürler.
 
Yeni iş arama izni ya günlük kullandırılır, ya çalışan tarafından topluca kullanmak istendiğinde toplu olarak kullandırılır, yada kullandırılmazsa ücreti %200 zamlı olarak ödenir .
Hem 7 gün erken çıkış, hem 7 günlük ücretin ödenmesi nasıl olabilir ki.
 
Merhabalar;

........7 gün önce ayrılmak gibi..bu mümkün mü?
Bahsekonu süre içinde sözleşme aynen(borç ve alacaklarıyla) yürürlüktedir,
işveren tarafından yapılan bildirimli fesih de,bildirim süresi sona ermeden işverence dediğiniz gibi çıkış verilmesi halinde,bildirim süresine işveren uymamış olur ki,işci bu süreye ilişkin ücreti işverenden talep edebilecektir.
 
... yada kullandırılmazsa ücreti %200 zamlı olarak ödenir ...
İş kanuna göre bu mümkün değil. İş kanunda iş arama izni kullandırmamanın cezası tanımlıdır.
-/-
Benim anladığım; ihbar süresi 11 ekimde dolan işçi iş arama iznini toplu olarak kullanarak (örnekte 7 gün yazdığı için ve hafta tatili pazar varsayımı ile) 3 ekim mesai sonrasında işe gelmez. İşten çıkış tarihi 11/10 olarak çıkış işlemi yapılır.
 
.......işci bu süreye ilişkin ücreti işverenden talep edebilecektir.
"bu süreye ilişkin ücreti"derken,bildirim süresinin tamamını kapsayan süreye ilişkin ücreti kastettim.
İş kanuna göre bu mümkün değil. İş kanunda iş arama izni kullandırmamanın cezası tanımlıdır.
-/-
1475 de vardı ama 4857 de yeni iş arama izni kullandırmamanın cezası tanımlı değil biliyorum,eğer 27 ci maddede deki hükmü kastederek söylemişseniz,
bu noktada sanırım sn.keremcem,yeni iş arama izni esnasında işçiyi çalıştırırsa,
örneğin saat ücreti 10 tl olan ücretin %100 artırımı 20tl.toplamda 30 TL.,günlük 2 saat üzerinden toplamda 60tl.olur demek istemiş olabilir,
düşüncesindeyim.
 

Benzer konular

Üst