Yatırım Teşvik Fatura Hk

Üyelik
29 Haz 2016
Mesajlar
6
Konum
istanbul
Yatırım teşvikli fatura hakkında birşey sorucam.
Firmamız, 217.000 euro +kdv bir tesis anlaşması imzalamıştır.sözleşmeye göre, ürünler sevk oldukça peyderpey faturası kesılecek,kalan bakiye için teslimde fatura kesılecekti. Sormak istediğim, sözleşmede teşvik alacaklarına dair bır anlaşma yok,tarafımıza verılen herhangı belge de yok.Üzerinden 5 ay geçtikten sonra teşvikli fatura kesılecek bılgısı verdıler. İş hala devam etmekte, kesilen faturalar (5.000+kdv-5.000+kdv - 5.200+kdv -10.000+kdv) Bu durumda nasıl bir işlem yapılmalı, sadece kesilen faturaların kdv lerını tahsıl edıp, gerı kalan ıçın teşvık evraklarını görüp, teşvikli fatura kesmek mi? Bilgisi olanlardan cevap beklıyorum lütfen. Daha önce karşılaşmadığım bir durum,yorum beklıyorumm.teşekkürler...[/B]
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sayın SENELL

Teşvik sözleşmeye bağlı olmaz. İlk önce siz onlardan Teşvik yazılarını ve Global Listeyi gösterir belgeyi isteyin. Onları size ibraz edince Teşvik yazısının üzerindeki tarihi buraya yazın. Global Listeden de sizin onlara satacağınız ürünler Global Listede var mı kontrol edin ben size yardımcı olacağım.

Ayrıca lütfen form kurallarına uyun mesajlarınızda Acil,önemli v.b ibareler kullanmayın
 
ferhat bey, evrak ulaştı elime, yalnız şunu sormak ıstıyorum, tutarlar anlaşılmış olan tutarlardan cokca fazla global listede.faturada listede hangi şekli ile var ise, o şekıldemı duzenlemek gerek? detay verirmisiniz lütfen.
 
ferhat bey, evrak ulaştı elime, yalnız şunu sormak ıstıyorum, tutarlar anlaşılmış olan tutarlardan cokca fazla global listede.faturada listede hangi şekli ile var ise, o şekıldemı duzenlemek gerek? detay verirmisiniz lütfen.

Sayın SENELL

Çok geç cevapladığım için gerçekten çok üzgünüm yeni gördüm. Keşke özelden de mesaj atsaydınız neyse..faturada listede hangi şekli ile var ise, o şekilde düzenleyin ayrıca faturanın üzerine teşvik numarasını ve kdv kanunu ile bendini yazın örneğin 3065 sayılı kdv kanunun 13/a veya b bendi gibi hangi madde bend ise. ondan sonra global listeye de sattığınız ürünlerin karşısına kaşe imza yapın ve ft tarih ve numarasını yazın en son aşamada global liste ve muafiyet yazısından bir suret alın sizde kalacak olan fatura suretinin altına koyun. Faturayı muafiyet yazısına göre KDV'siz olması gerekiyor. Doğru bilgilendirme için teşvik yazısını burada paylaşabilirmisiniz.
 

Benzer konular

Üst