fonradar

Muhasebe Sözleşmesi Hk.

Üyelik
15 Şub 2017
Mesajlar
4
Konum
istanbul
merhaba arkadaşlar
2016 aralık ayında bir muhasebeci ile anlaştık ltd. şirketi kurduk ama muhasebecimizle herhangi bir sözleşme imzalamadık forumda konuları okurken farkettim :eek: muhasebeci ile mükellef arasında bir sözleşmemi imzalanıyor?
 
Mesleki aracılık ve sorumluluk sözleşmesi...Muhasebecinize sorun bilgi verecektir.Sözleşme düzenlenecek ve o sözleşme gelir idaresi sitesi ve turmob sitesine kaydedilecektir.Aksi halde firmanız adına beyanname veremeyecektir.
 
su an beyanname veriyor hatta geçen ay kendim ödedim sadece noterden vekalet verdik kendisine sözleşme dediğimiz bumudur
 
Şu an beyanname veriyorsa kendisi sözleşme düzenlemiş ve bahsettiğim yerlere kaydını gerçekleştirmiştir.Ancak firmanızın imzası olmadan hüküm ifade etmez.İmzaya gelecektir mutlaka fakat Siz şöyle bir talepte de bulunabilirsiniz.
"Beyannameyi gib'den onaylayabiliyorsanız,sisteme sözleşme girişi yaptınız demektir.(forumlardan öğrendiğinizi de söyleyebilirsiniz) Sözleşmeyi getirin bizde inceleyelim ve karşılıklı imzalayalım :) "

ha birde bu sözleşmenin ödenecek damga vergisi durumu var..Onu ne yaptı bilmiyoruz tabi....
 
T Ü R M O B

Sayı : 2016/
Konu : E-Birlik sözleşmeleri
Söz konusu mecburi meslek kararının uygulanması ile ilgili “sözleşmelerin bir yıl süreli düzenlenmesine ilişkin zorunluluğun” uygulamada sorun yarattığı ve birçok meslek mensubu tarafından bu durumun yakınma konusu edildiği tespit edilmiştir. Birliğimize intikal eden sorunlar kapsamında gerekli incelemeler yapılmış, yazılımın bir yıldan uzun süreli sözleşme yapmaya ya da bir yıl süre ile yapılan sözleşmelerin feshedilmediği takdirde kendiliğinden uzamasına olanak verecek şekilde yeniden kodlanması gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda, 2017 yılından itibaren meslek mensupları yazılım üzerinden bir yıldan uzun süreli sözleşme düzenleyebilecekleri gibi bir yıl süreli düzenleyecekleri sözleşmelerin feshedilmediği sürece kendiliğinden uzayacağına dair akit de yapabileceklerdir. Ancak. 2016 yılında c-Birlik üzerinden yapılan sözleşmeler bir yıl süreli düzenlendiğinden ve bu sözleşmelerin süresinin takvim yılının son günü itibaren kendiliğinden sona ereceği düzenlendiğinden, 2017 yılı ve sonrası için meslek mensuplarının mutlaka yazılım üzerinden en geç Şubat ayının son gününe kadar sözleşme düzenlemeleri gerekmektedir.
 
Üst