Turizmde Askı

Üyelik
21 Ağu 2013
Mesajlar
55
Konum
bursa
Arkadaşlar öncelikle gelecek bayramınızı içtenlikle kutlarım.Daha sonra da sayfiye yerinde çalışanların büyük bir sorunu olan askı meselesi.Bayramdan sonra sezonun bitmesine sayılı günler kalıyor. Bulunmuş olduğum otelde yaz kış bil fiil 4 senedir çalışıyorum.Ama bu sene departman müdürüm ile sorunlar yaşadım. Sezon bitimi sezonluk sözleşmem olmayıp belirsiz süreli sözleşmem var.Bu konuda dezavantajlarım ve avantajlarım sizce ne? Otel bana tazmiznat vermeden çıkarabilir mi? Benim işimi askıya alıp bıktırarak tazminatsiz çıkarabilir mi?Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
 
Arkadaşlar sürekli merak edip açtığınız görülüyor. Herhangi bir izlenecek yol yordam bilen arkadaşımız yok mu?
 
Sözleşmenizin askıya alınmasını kabul etmek zorunda değilsiniz eğer belirsiz süreli sözleşme ile çalışıyorsanız.
Yine de askıya alınırsa, noter kanalıyla ihtar gönderip belirsiz süreli sözleşmenizde sözleşmenin askıya alınması durumunun düzenlenmediğini, x tarihinde sözleşmenizin askıya alındığını, bunun da sözleşmenin işveren tarafından feshi anlamı taşıdığını , bu durumda da kıdem-ihbar tazminatları ile kullanılmamış izin sürelerine ait ücretlerin ödenmesi gerektiğini bildirirsiniz.
 
Eğer belirsiz süreli sözleşme ile çalışıyorsanız tazminat vermeden çıkartamaz sizi. Hatta çalışma sürenize göre 8 hafta önceden sizi çıkartacağını haber vermesi gerekiyor. Eğer bu şekilde yol izlemeden direk çıkartırsa hem kıdem hem de ihbar tazminatı ödemesi gerekiyor. Ayrıca kullanmadığınız yıllık izin varsa onun ücretini de ödemesi gerekiyor. Bıktırma konusuna gelirsek o konuda nasıl birşey yapar işveren ona göre olaylar değişir.
 
a-Arkadaşlar öncelikle gelecek bayramınızı içtenlikle kutlarım.
b-"sezonluk sözleşmem olmayıp belirsiz süreli sözleşmem var."
a-Bizde sizin bayramınızı şimdiden kutlarız.
b-sn.üyelere katılıyorum,tırnak içine aldığım durum karşısında işveren sizin açık yazılı rızanız olmadıkça sözleşmenizi askıya alamaz.
 

Benzer konular

Üst