fonradar

SGK İlişiksizlik Belgesi Online Başvuru

abdsis

Katkı Sunan Üye
Üyelik
13 Ara 2005
Mesajlar
869
Konum
ABCDEFG
BAŞLIK

İnternet üzerinden yürütülebilen uygulamalara bir yenisi daha eklendi. Bu yeni uygulamayla, ihale konusu iş veya özel bina inşaatlarını tamamlayan işverenlerin ilişiksizlik belgesi almak için Kuruma başvurmaları gerekmeyecek. İlişiksizlik belgesi başvurularının e-Sigorta kanalıyla internet üzerinden yapılmasına imkan sağlayan düzenlemeler tamamlanarak Kurum tarafında kullanıma açıldı. Yukarıdaki linkden ulaşılan SGK sitesinden yapılan başvurular uygulansa çok güzel olacak ancak bulunduğumuz yer SGK tarafından şuan uygulanmıyor eski usüle devam ediliyor yani işin bittiğine dair dilekçe yaz ve bekle. Yani bizim için SGK nın bu uygulaması bişey değiştirmedi.

Sizin oralarda uygulayan SGK varmı...?
 
bu başvuruyu internetten yaptım , barkodlu dilekcem (9 maddelik de dahil) çıktı. Bunlar alındıktan sonra bir süresi varmıdır ?
 
Barkodlu belgeyi SGK'ya kaşe imza yaptırarak 1 ay içerisinde ilgili belediyeye veya il özel idaresine vermeniz gerekiyor.
 
asgari işçiliği dolmak üzere olan özel bina inşaatında, özel bina inşaatı sahibi bana iş bitirme belgesi getirdikten sonramı ben işten çıkışları verip internetten ilişiksizlik belgesi başvurusunda bulunacağım.

yoksa asgari işçiliği dolar dolmaz ben çıkışları verip ilişiksizlik başvurusunda bulunabiliyor muyum.
teşekkürler.
 
İkinci söylediğiniz şekilde yapacaksınız. İşçilik dolduğu zaman işçileri çıkartıp ilişiksizlik belgesi için başvuru yapın.
 

Benzer konular

Üst