Mali Müşavirler ve Çalışanları Sokağa Çıkma Yasağından Muaf

Day-Dream

Tanınmış Üye
Üyelik
16 Ağu 2012
Mesajlar
1,858
Konum
İstanbul
Geçici Vergi Dönemine (Ocak-Şubat-Mart) Ait Kurum ve Gelir Geçici Vergisi Beyanı ve Ödeme dönemi olduğu için, 16-17-18-19 Mayıs 2020 tarihlerinde serbest muhasebeci mali müşavirler ile yeminli mali müşavirler ve çalışanları (Karar verilmesi halinde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamalarından ) 31 Mayıs tarihine kadar muaf olacak.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Karar verildi mi?Bilmiyorum.Yalnız şunu ne yapacağız peki? Ofisleri işhanında iş merkezlerinde olan meslektaşlarımız var.Örneğin ben :) Han kapalı.Nasıl gelip çalışacağım? Hanın odabaşını ikna etme turlarım ve lobi faaliyetim devam ediyor. :)
 
Dün ismmo başkanı doktorlardan sonra en fazla vefat eden meslek grubu mali müşavirler dedi..
 
Turmob başkanı Emre Kartaloğlu' nun bununla ilgili olarak yaptığı bir açıklama var, aşağıya bırakayım.

Kısaca ise; meslek mensubu arkadaşlarım kimliklerini göstererek, yanında çalışanlar ise aşağıdaki yazıya istinaden düzenledikleri bir evrak ve işe giriş bildirgesi ile zorlu çalışma koşullarına kaldıkları yerden devam edecekler.

Gerçekten şu süreçte dur durak bilmeden, şirketlerin mali yapıları ve çalışma durumları ne olursa olsun, tehdit var ya da yok, her koşulda koca koca belirsizliklere çalışmaya devam ediyoruz. Herkese kolay gelsin.


YMM VE SMMM ODALARI BAŞKANLIKLARI’NA

T.C. İçişleri Bakanlığının 12/05/2020 tarihli ve 7887 sayılı Genelgesi ile 15.05.2020-19.05.2020 tarihleri arasında Büyükşehir statüsündeki Ankara, Balıkesir. Bursa, Eskişehir, Gaziantep. İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak olmak üzere toplam 15 ilimiz sınırlan içinde bulunan vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları kısıtlanmıştır. Anılan Genelge’nin 3 üncü bölümünde sokağa çıkma yasağından istisna olan kişiler sayılmıştır.

Bu kez. Bakanlığın 13/05/2020 tarihli ek genelgesi ile meslek mensuplarımız ve bunların yanlarında çalışanlar 12/05/2020 tarihli ve 7887 sayılı Genelgenin “3-İstisna Kapsamında Olan Kişiler” bölümüne eklenmiş, bunların 15-19 Mayıs 2020 tarihlerinde uygulanacak sokağa çıkma yasaklarından muaf oldukları ayrıca karar verilmesi halinde 31/05/2020 tarihine kadar uygulanacak sokağa çıkma yasaklarından muaf olacakları belirtilmiştir.

Söz konusu Genelgenin yayımını müteakip Bakanlıkla yapılan görüşmelerde 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan meslek mensupları için kısıtlamanın yurt genelinde devam ettiği. Genelge ile getirilen muafiyetin bu durumda olan meslek mensuplarını kapsamadığı belirtilmiştir.

İçişleri Bakanlığının Genelgesi uyarınca meslek mensuplarının sokağa çıkma yasağının uygulandığı günlerde yapılan kontrollerde mesleki kimliklerini göstermeleri yeterli olup ayrıca bir izin belgesi almalarına gerek bulunmamaktadır. Meslek mensuplarının yanlarında çalışanlar için ise meslek mensuplarının ekli yazıyı düzenlemeleri, çalışanların bu yazı ile birlikte SGK İşe giriş bildirgelerini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Emre KARTALOĞLU
 
İşhanımız kapalı, nerede çalışacağız biz anlamadım, evden mi mümkün değilki, bütün evraklar ofisimizde.
Anladığım kadarıyla bu muaflık; sadece evrak toplayıp, tahakkuk dağıtmak amacı taşıyor, onun haricinde işyerleri; özel mülk yada apartman dairesi olsa anlarımda çoğu meslektaşım işhanında işlerini yürütüyor.
 
İşhanımız kapalı, nerede çalışacağız biz anlamadım, evden mi mümkün değilki, bütün evraklar ofisimizde.
Anladığım kadarıyla bu muaflık; sadece evrak toplayıp, tahakkuk dağıtmak amacı taşıyor, onun haricinde işyerleri; özel mülk yada apartman dairesi olsa anlarımda çoğu meslektaşım işhanında işlerini yürütüyor.

Allahtan benim handaki odabaşı handa kalıyor.Konuştum sıkıntı yok abi,sen geleceğin zaman haber ver,ben dış kapıyı açarım dedi. Ptesi ve salı günü gideceğim.
Evden de çalışırım ama pek rahat edemiyorum,en güzeli işyeri.Hazır ortalıkta sakinken istanbulun tadını çıkaralım :)
 
Mükelleften evrak gelince yakasım geliyor, öyle soğudum Tahsin ağabey bu dönem işten :)
 
Mükelleften evrak gelince yakasım geliyor, öyle soğudum Tahsin ağabey bu dönem işten :)

Bu süreç herkes için zor güzel kardeşim.Ama isyan etmenin kimseye bir faydası yok.Bir şekilde el birliğiyle bu süreci atlatacağız.Allah sağlığımıza zeval vermesin yeter ki, işten kaçmayız çok şükür.Bazı belirsizlikler canımızı sıksa da artık yapacak pekde birşey yok.Bugünlerde geçecek,güzel günler gelecek inşallah.
 
Üst