Alım yaptığınız aracın alış faturasında yada ilgili fatura ekinde bayi tarafından size verilen Gümrük tarife istatistik pozisyonu koduna göre binek yada ticari ayrımı (87.03-87.04) yaparak muhasebesel kayıtlarınızda göstermenizi tavsiye ederim.Arkadaşlar merhaba
Sıfır amarok aldığımızda o araçlarda binek değil mi ?
Saygılarımla
ÖTV Ödeme belgesinde yazar.Üstad faturada yazmıyor, ruhsatta da o kod nerede yazar ?
Çok teşekkür ederim
Evet indirdim.Ayrıca %70 gider ksıtlaması yapmadan tüm giderleride indirmeye devam ediyorum.Ancak firma bu araç için K belgesi almak zorunda kaldı.Bunuda göz ardı etmeyin derim.Tahsin ağabey % 18 kdv yi indirdiniz değil mi ?
Tahsin abi bu aracın alımında ödenen ÖTV beyanındaki GTIP neydi? Hatırladığım kadarıyla bu aracın mesela Fiorino’nun koltuklusundan hiçbir farkı yok. Yani arkada 3 kişilik oturma alanı var vs.Evet indirdim.Ayrıca %70 gider ksıtlaması yapmadan tüm giderleride indirmeye devam ediyorum.Ancak firma bu araç için K belgesi almak zorunda kaldı.Bunuda göz ardı etmeyin derim.
Rica ederim canım.Henüz olmadım.Kafamız karışık bu konuda,halâ düşünmekteyim.Çok teşekkür ederim Tahsin ağabey, aşını oldun mu![]()
Bence bu araç binek araç statüsündedir ruhsatta ne yazdığının bir önemi yok. Aşı için biontechArkadaşlar benim mükellef bu aracı 4-5 yıl önce almıştı.Hatırladığım kadarıyla ruhsatında ticari yazıyordu.Galeri de ticari sınıfta demişti.Zaten ticari olacağı için mükellef bu aracı almıştı.Uzun zaman oldu,hatırladıklarım bunlar
Aşı için şu an mecburen Biontech.Çünkü sinovac yokBence bu araç binek araç statüsündedir ruhsatta ne yazdığının bir önemi yok. Aşı için biontech![]()