Ofis Tutacağım ve Anlamadığım Noktalar

Üyelik
15 Eyl 2021
Mesajlar
3
Konum
ankara
Merhabalar,
Uzun zamandır evden yürüttüğüm işleri şimdi ofis ortamında yürütmek istiyorum. Dijital alanda faaliyet gösteren bir şahıs şirketim var ve ev ortamında artık çalışmak olanaklı olmadığım için bir iş hanında ofis kiralayacağım.
Ofise çok fazla gelen giden olmayacak ve önceliğim benim evden uzaklaşarak işlerimi yapabilmem.
Bu zamana kadar hiç işyeri kiralamadım, bazı ilanlarda Kira bedeli + KDV yazıyor, buradaki KDV nedir acaba? Ev kiralarında mülk sahibi ile anlaştığım fiyat üzerinden ödeme yapıyorum ancak işyerinde farklı bir uygulama mı söz konusu? Bahsedilen KDV tek seferlik mi ödeniyor yoksa her ay ödeniyor mu?

İkinci sorum ise ben tutacağım ofis için herhangi bir adres değişikliği yapmayı düşünmüyorum. Home office olarak gösterdiğim bir şahıs şirketim var ve ofisi esasında çalışma odası gibi kullanacağım. Bu durumda stopaj ödemem de maliye ofisi görmedikçe sorun olmuyor galiba. Mevcut şahıs şirketim kendi evim üzerine kayıtlı olduğundan stopaj ödemiyorum.
Teşekkürler.
 
Merhaba
Hali hazırda bir firmanız olduğuna göre halihazırda da bir mali müşaviriniz var demektir.Kendisiyle görüştünüz mü?
Bu sorularınızı meslektaşımızın rahatlıkla cevaplayabileceğini düşünüyorum.
Yinede bu kdv konusuna ben kısaca değineyim.
Kiraladığınız yer bir şirkete aitse, karşılığında kdv'li fatura düzenler,bu yerler için kira stopajı ödenmez.
Kiraladığınız yer,bir şahsa aitse ve bu kişide kiracı ise ve yine alt kiralama yoluyla size de kiraya veriyorsa yine kdv'li fatura düzenler,stopaj olmaz.
Kiraladığınız yer bir şahsa aitse,ve işyeri o şahsın ticaretinde aktifine kayıtlı ise yine kdv'li fatura düzenler,kira stopajı ödenmez.

Yani stopaj yerine her ay kdv ödüyorsunuz.Stopaj ödeseydiniz bunu masrafınıza yazacaktınız,kdv ödediğinizde bunu kdv indirimi olarak kullanıyorsunuz,masraf yazamıyorsunuz.
İkinci sorunuz için herhangi bir yorum yapamam.Riskli bir işlemde buradan yol göstermek doğru olmaz.
 
Sn. Tahsin hocam bu tarz sorulara karşın cevabınızdaki sabır ve anlayışınıza hayranım......
Estağfurullah üstad,teşekkür ediyorum çok naziksiniz..Uzun zamandır bir aradayız,tavrımızı ve tarzımızı az çok anlamışsınızdır.Kimseden birşey saklamaya çalışmıyoruz,ne biliyorsakta onu anlatmaya çalışıyoruz.Tabiki mesleki etik ve ahlâkı da gözeterek nacizane yardımcı olmaya çalışıyoruz.Verdiğimiz cevaplarla kafalarda bir ışık yakabiliyorsak,ufacık bir faydamız olabiliyorsa ne mutlu bize.
 
Sn. Tahsin hocam bu tarz sorulara karşın cevabınızdaki sabır ve anlayışınıza hayranım......
Soruma bir yanıt içermediği için buna karşılık vermeye gerek yok.

@Tahsin Kurt, sabrınızı sınamış oldum, teşekkürler yanıtınız için. İnternet üzerinden faaliyet gösteren malum müşavirlik firması ile çalışma yapıyordum, soruyu sorduğumda onlara ulaşamamıştım. Sağladıkları geri dönüş ile sorunum son derece kolay şekilde çözüldü.

Konu kapatılabilir.
 

Benzer konular

Üst