Ödenmeyen SGK Prim Kaydı Hk.

Merhaba
2022 yılı ocak şubat ve mart aylarında sgk primleri ödenmedi, bu tutarları 1.geçici de gösterecek miyiz ? Kurumlar vergisinde mi göstermek gerekiyor ?
 
Teşekkürler.
Bordrolarını işleyip 361 hesap tutarlarını kkeg olarak matraha ilave edeceğim, ödendiğinde beyannamede indirim konusu yapacağım doğru mudur ?

Bu işlemi bu tarzda yapan çok var ama ben doğru bulmuyorum. Bunun yerine 280 hesaplarda bir alt hesap açıp oraya aktarmayı, ödeme gerçekleştiğinde de yeniden gider hesaplarına aktarmayı daha uygun buluyorum. Gerçekleşmesi şarta bağlı bir gideri gider yazıp sonra KKEG yapmak TDHP ruhuna da aykırı duruyor. "Özün Önceliği" kuralı.
 
Merhaba
2021 yılına ait olan sgk primi 2022 şubat ayında ödendiği için 1.geçici vergide zarar olsa dahi indirilecek bölümünde gösterdik, bu tutarı 2.geçici vergide de aynı bölümde göstermeli miyiz ? 1.geçici de göstermiş olmamız yeterli midir ? kümülatif olarak bütün geçicilerde gösterilmeli mi ?
iyi çalışmalar.
 
Merhaba
Konuyla ilgili net bir cevap bulamadım ne yazık ki, yardımcı olabilir misiniz ?
 
Dediğiniz üzere rakamlar kümülatif olarak gitdiğinden tüm geçici vergi döneminde ve en nihayetinde gelir/kurumlar vergisi beyanında göstermelisiniz.
Teşekkür ederim sayın URUM79
Birkaç cevap aldım ama sadece 1.geçici vergide göstermeniz yeterli dediler, bana mantıklı gelmedi, 2021 yılında ödenmeyen sgk primlerini kkeg yapınca geçmiş yıl zararım ona göre şekilleniyor, her dönem yazmayınca ödemenin bir mantığı kalmıyor, ama işte insan tereddüt ediyor, tekrar teşekkür ederim.
 
Üst