merhaba üstadlar,
bir mükellefim var kendisinin 3 şubesi ve ayrıca bir mutfağı var.Mutfağında bazısı paketli raf ömrü olan ürünler bazısı da sandviç gibi ürünler olmak üzere üretim yapıp şubelerinde satmaktadır.
şimdi kafamda çelişkili bir hesap planı oluştu bu işletmenin hesap planın nasıl ayarlamalıyız? bu işletmeyi hizmet üreten bir işletmemi yoksa normal mamül üretip satan bir işletme olarak mı değerlendirmeliyiz? hesap planını muhasebe alt yapısını düzgün oluşturmak istiyorum.
bazı yerlerde 150 ilk madde malzeme alımları kullan sonra 740 a at denmiş 710 720 730 kullanma denmiş.
bazı yerlerde 150 710 720 730 kullan denmiş.
yardımlarınızı rica ederim.
bir mükellefim var kendisinin 3 şubesi ve ayrıca bir mutfağı var.Mutfağında bazısı paketli raf ömrü olan ürünler bazısı da sandviç gibi ürünler olmak üzere üretim yapıp şubelerinde satmaktadır.
şimdi kafamda çelişkili bir hesap planı oluştu bu işletmenin hesap planın nasıl ayarlamalıyız? bu işletmeyi hizmet üreten bir işletmemi yoksa normal mamül üretip satan bir işletme olarak mı değerlendirmeliyiz? hesap planını muhasebe alt yapısını düzgün oluşturmak istiyorum.
bazı yerlerde 150 ilk madde malzeme alımları kullan sonra 740 a at denmiş 710 720 730 kullanma denmiş.
bazı yerlerde 150 710 720 730 kullan denmiş.
yardımlarınızı rica ederim.