Trendyol Üzerinden Yapılan Mikro İhracat Ve Hizmet İhracatı Hakkında...

Saygıdeğer üstatlarım merhaba,

Sık sık sorumlarımla yardımlarınızı talep ediyorum, meslekte benim gibi tecrübesi ve bilgisi yeterli olmayan meslektaşlarım için bulunmaz bir nimet bu forum ve sizlerin cevapları, her sorumda da aldığım cevapta da yineliyorum cevap ve geri dönüşleriniz için minnettarım.
Geleyim soracağım soruya , bir mükellefim var başlangıçta grafik tasarım hizmeti olarak faaliyet ile işe başladı, bu şekilde faaliyetinde devam ettiği bu faaliyeti ile ilgili şöyle bir kafamı kurcalayan konu var yurtdışında bir şahıs'a grafik tasarım hizmeti veriyor ve bununla ilgili e arşiv fatura düzenliyor zaman zaman, bu faturaların istisna kısmına 302 11/1-a hizmet ihracatı yazıp kayıtlarımıza alıyoruz. Mükellef 2.sınıf ve defter beyan üzerinden yapıyoruz işlemleri beyanname aktarımı vs burda bu faturalandırma kısmında veya beyanname verilirken yapmamız gereken başka bir şey var mıdır ?
İkincisi ise yine aynı mükellef farklı bir ek faaliyet kodu ile trendyol üzerinden satış yapmaktadır, ve mikro ihracat olarak da satışı var yurtdışında ki alıcılara trendyol üzerinden mal satışı mevcut yine düzenlenen faturaları tam istisna mal ihracatı olarak açıklama eklenmektedir.
Mükellefimin herhangi bir eksiğim kaynaklı zarara uğramasından tedirgin olduğum için sormakta fayda olduğunu düşündüm, bu konuda bilgisi tecrübesi olan üstatlarımdan geri dönüş sağlayabilecek olursa çok memnun olurum.
Ve şu an fark ettim bir iki tane fatura hizmet ihracatı yerine mal ihracatı olarak girilmiş ve beyannameye de bu şekilde gitmiş, bununla ilgili sorun yaşar mıyız ? Düzeltme için ne yapabilirim.

Saygıdeğer üstatlarım merhaba,

Sık sık sorumlarımla yardımlarınızı talep ediyorum, meslekte benim gibi tecrübesi ve bilgisi yeterli olmayan meslektaşlarım için bulunmaz bir nimet bu forum ve sizlerin cevapları, her sorumda da aldığım cevapta da yineliyorum cevap ve geri dönüşleriniz için minnettarım.
Geleyim soracağım soruya , bir mükellefim var başlangıçta grafik tasarım hizmeti olarak faaliyet ile işe başladı, bu şekilde faaliyetinde devam ettiği bu faaliyeti ile ilgili şöyle bir kafamı kurcalayan konu var yurtdışında bir şahıs'a grafik tasarım hizmeti veriyor ve bununla ilgili e arşiv fatura düzenliyor zaman zaman, bu faturaların istisna kısmına 302 11/1-a hizmet ihracatı yazıp kayıtlarımıza alıyoruz. Mükellef 2.sınıf ve defter beyan üzerinden yapıyoruz işlemleri beyanname aktarımı vs burda bu faturalandırma kısmında veya beyanname verilirken yapmamız gereken başka bir şey var mıdır ?
İkincisi ise yine aynı mükellef farklı bir ek faaliyet kodu ile trendyol üzerinden satış yapmaktadır, ve mikro ihracat olarak da satışı var yurtdışında ki alıcılara trendyol üzerinden mal satışı mevcut yine düzenlenen faturaları tam istisna mal ihracatı olarak açıklama eklenmektedir.
Mükellefimin herhangi bir eksiğim kaynaklı zarara uğramasından tedirgin olduğum için sormakta fayda olduğunu düşündüm, bu konuda bilgisi tecrübesi olan üstatlarımdan geri dönüş sağlayabilecek olursa çok memnun olurum.
Ve şu an fark ettim bir iki tane fatura hizmet ihracatı yerine mal ihracatı olarak girilmiş ve beyannameye de bu şekilde gitmiş, bununla ilgili sorun yaşar mıyız ? Düzeltme için ne yapabilirim.
Sayin Yenimusavir

1- Sık sık sorumlarımla yardımlarınızı talep ediyorum, meslekte benim gibi tecrübesi ve bilgisi yeterli olmayan meslektaşlarım için bulunmaz bir nimet bu forum ve sizlerin cevapları, her sorumda da aldığım cevapta da yineliyorum cevap ve geri dönüşleriniz için minnettarım.
CEVAP 1 - Istediginiz kadar soru sorabilirsiniz, bu form meslektaslarimizin bilgilerini, deneyimlerini, ve tecrubelerini paylatigi bir form. Onun icin rahat olun.
2- Bir mükellefim var başlangıçta grafik tasarım hizmeti olarak faaliyet ile işe başladı, bu şekilde faaliyetinde devam ettiği bu faaliyeti ile ilgili şöyle bir kafamı kurcalayan konu var yurtdışında bir şahıs'a grafik tasarım hizmeti veriyor ve bununla ilgili e arşiv fatura düzenliyor zaman zaman, bu faturaların istisna kısmına 302 11/1-a hizmet ihracatı yazıp kayıtlarımıza alıyoruz. Mükellef 2.sınıf ve defter beyan üzerinden yapıyoruz işlemleri beyanname aktarımı vs burda bu faturalandırma kısmında veya beyanname verilirken yapmamız gereken başka bir şey var mıdır ?
CEVAP 2 - Yok, Yaptiginiz ( 302 11/1-a hizmet ihracatı yazıp kayıtlarımıza alıyoruz.) dogru.
3- İkincisi ise yine aynı mükellef farklı bir ek faaliyet kodu ile trendyol üzerinden satış yapmaktadır, ve mikro ihracat olarak da satışı var yurtdışında ki alıcılara trendyol üzerinden mal satışı mevcut yine düzenlenen faturaları tam istisna mal ihracatı olarak açıklama eklenmektedir.
CEVAP 3 - Buda dogru.
4-Ve şu an fark ettim bir iki tane fatura hizmet ihracatı yerine mal ihracatı olarak girilmiş ve beyannameye de bu şekilde gitmiş, bununla ilgili sorun yaşar mıyız ? Düzeltme için ne yapabilirim.

CEVAP 4 - Duzeltme beyannamesi ver. Sonucta KDV byeannamesinde bir degisiklik yok.