Aralık 2024 Bilançosu Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Asli__
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba,

Aralık sonunda enflasyon öncesi bilanço ve enflasyon sonrası bilanço olarak 2 bilanço mu yapacağız? yoksa sadece enflasyon sonrası tek bilanço mu yapacağız? bunun hakkında bir yazı bulamadım bilen varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler. Herkese İyi çalışmalar dilerim

Merhaba,

Aralık sonunda enflasyon öncesi bilanço ve enflasyon sonrası bilanço olarak 2 bilanço mu yapacağız? yoksa sadece enflasyon sonrası tek bilanço mu yapacağız? bunun hakkında bir yazı bulamadım bilen varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler. Herkese İyi çalışmalar dilerim
563 Nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde ise, 2023 Yılı brüt satışlar toplamı 50 Milyon TL altında olan mükelleflerin 2024/2 ve 3. Geçici Vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi yapmayacağı, geçici vergi beyanları ekinde bilanço vermeyeceği hüküm altına alınmıştır.

Merhaba Ferhat bey öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
50 mn. üstü bir şirket adına soruyorum geçtiğimiz 2. ve 3. ara dönemlerde de enflasyon uyguladık.
2024 yılı için 2 bilanço mu hazırlanacak enflasyonlu ve enflasyonsuz olarak demek istemiştim. yoksa 648 ve 658 hesaplardan etkilenmiş bir tek bilanço mu olacak.
Kolaylıklar dilerim.

Merhaba Ferhat bey öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
50 mn. üstü bir şirket adına soruyorum geçtiğimiz 2. ve 3. ara dönemlerde de enflasyon uyguladık.
2024 yılı için 2 bilanço mu hazırlanacak enflasyonlu ve enflasyonsuz olarak demek istemiştim. yoksa 648 ve 658 hesaplardan etkilenmiş bir tek bilanço mu olacak.
Kolaylıklar dilerim.
2024 enflasyon duzeltmeleri 648 ve 658 hesapla iliskilendirildiginden tek bilanco