Moderatör tarafında düzenlendi:
Sayin Umut01.09.2025 Tarihinde 40. nolu versiyonda KDV Beyannamesi "ÖZEL MATRAH ŞEKLİ TESPİT EDİLEN İŞLEMLER" alanı - 1007 kod ile veri girmem gerekiyor fakat bu alanı anlayamadım. Bu beyannameyi dolduran Sigara satışı yapan firmalar var mıdır. Yardımcı olabilirmisiniz. Teşekkürler
Ekli dosyayı görüntüle 830
Sayin Umut
Yazilarinizda basliklar dahil lutfen kucuk harf kullanin. Form kurallarina uyunuz.
Merhaba Selma hanım aynı problemi bende yaşıyorumMerhaba,
KDV 2 Beyannamesi de verilemiyor. Kesinti yapılan satırlar ve vergi bildirimi kısmında kuruş farkı veriyor güncelleme yapılması gerekiyor.
Böyle hata ile karşılaşan var mı acaba ?
Merhaba uyarınız için teşekkür ederim. Bu mesajı yazarken bu konu ile ilgili herhangi bir uyarı almadım. "Form kurallarına uyunuz." derken de sanki kötü bir şey yapmışım gibi olmuş![]()
Merhaba bugün gönderdim güncelleme yapılmış bilginiz olsun.Merhaba Selma hanım aynı problemi bende yaşıyorum
Çözüm sağlarsanız bilgilendirme yapmanızı rica ederim.
Merhaba Kdv -1 ' de İndirimler toplamının yurtiçi alımlara ilişkin kdv ' ye yazılması isteniyor ama indilecek kdv ile toplam kdv arasında fark oluyor bdp kayıt yapıyor , hatalı bir işlem E-Beyanın güncellenmesi gerekiyor. Böyle hata ile karşılaşan var mı acaba ?Merhabalar,
Kdv-1 beyannamesinde de indirimler tablosunda hata var.
E-beyanname exe si hatalı. Gib ‘in güncellemesi gerekiyor.
Burada dikkat edilmesi gereken önemli bir hususta bu döneme ait indirilecek KDV tutarının oranlara göre dağılımı tablosunda sorumlu sıfatıyla beyan edilerek ödenen KDV’ ye ait tutar yer almadan yazmamız gerekecek. bu şekilde yazmış bir üstadhocam mesajınız görünmüyor
teşekkür ederim hocamBurada dikkat edilmesi gereken önemli bir hususta bu döneme ait indirilecek KDV tutarının oranlara göre dağılımı tablosunda sorumlu sıfatıyla beyan edilerek ödenen KDV’ ye ait tutar yer almadan yazmamız gerekecek. bu şekilde yazmış bir üstad
rica ederim iyi çalışmalarteşekkür ederim hocam