personel maaş programı

Yıllara Sari İş ve Geçici Vergi Beyanı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zfbonze
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba Sayın Forum Üyeleri,

Adi ortaklığımız bulunmaktadır. Bu ortaklığa ait geçici kabul yapılmış olup, söz konusu ortaklıktan elde edilen kâr payı geliri ile stopajlar, sözleşmede belirtilen oranlara göre ortaklara dağıtılmıştır.

Adi ortaklık kâr payı dağıtımında, kârın %97’sinin ait olduğu ortak, 31.12.2025 tarihinde bu tutarı 641 Bağlı Ortaklıklardan Temettü Gelirleri hesabına kaydetmiştir.

Söz konusu kayda ilişkin gelir tablosunda yer alan bu gelir, 4. dönem geçici vergi beyannamesinde beyan edilecek midir?

Merhaba Sayın Forum Üyeleri,

Adi ortaklığımız bulunmaktadır. Bu ortaklığa ait geçici kabul yapılmış olup, söz konusu ortaklıktan elde edilen kâr payı geliri ile stopajlar, sözleşmede belirtilen oranlara göre ortaklara dağıtılmıştır.

Adi ortaklık kâr payı dağıtımında, kârın %97’sinin ait olduğu ortak, 31.12.2025 tarihinde bu tutarı 641 Bağlı Ortaklıklardan Temettü Gelirleri hesabına kaydetmiştir.

Söz konusu kayda ilişkin gelir tablosunda yer alan bu gelir, 4. dönem geçici vergi beyannamesinde beyan edilecek midir?
Yillara Sari isin bitim tarihi nedir? Yada is hala devam mi etmektedir

işin bitim tarihi 07.04.2025 tarihlidir üstadım.
o zaman tamam soyle;

Yıllara sari işin geliri, geçici vergi dönemlerinde ayrı beyan edilmez. Bu işin özel yapısı gereği, tüm vergilendirme, işin tamamlandığı yıldaki Kurumlar Vergisi beyannamesinde yapılır

Dolasiyla 641 hesabi 690 hesaba attiktan sonra 641 ayni rakami ''Diger Indirimler'' kismina yazip dusmeyi unutma ayrica 295 PEŞİN ÖDENEN VERGİLER VE FONLAR hesabindaki tutarida 193 no.lu hesaba virman kaydı yap ve Kurumlar Beyannnamesinde Pesin Odenen Vergi ve Fonlar hesabina yaz. Mahsup et. Cunku daha sonra “193 PEŞİN ÖDENEN VERGİLER VE FONLAR” hesabıni 371. No.lu “DÖNEM KARININ PEŞİN ÖDENEN VERGİ VE DİĞER YÜKÜM¬LÜLÜKLERİ” kapatacaksin. Ancak, tutar “370 DÖNEM KARI VE DİĞER YASAL YÜKÜMLܬLÜK KARŞILIKLARI” hesabının tutarından fazla olamaz. Fazla olan tutari iade alabilirsin