01687 Tanımlama

mes_ar

Tanınmış Üye
Üyelik
23 Mar 2007
Mesajlar
2,028
Konum
İSTANBUL
Merhaba arkadaşlar, 01687 nolu kanundan yararlanılmak istenen işçilenir tanımlaması yapılırken sistem kendisi bu kanundan yararlanıp yararlanmayacağını tespit edebiliyor mu?
İşe alınacak kişi işkur kaydının olduğunu ve diğer şartları taşıdığını söylüyor, onun neyanına göre hareket ettiğimizde yanlış yapma ihtimali var mı acaba?
 
Sistem işkur kaydı olup olmadığını ve son 3 ayda sigortalı çalışıp çalışmadığını kontrol ediyor. Eğer işkur kaydı yoksa veya son 3 ay sigortalı çalıştıysa yararlanamaz diyor ve kayıt yapmaya izin vermiyor. Siz sadece aralık 2016 çalışan sayısına ilave olup olmadığını kontrol ediyorsunuz. İşçinin beyanını dikkate almayın sistemden kontrol edin mutlaka.
 
Kayıt ekranında ayrıca işe alınması düşünülenler için de sorgulama ekranı var.
 
"Sistem işkur kaydı olup olmadığını ve son 3 ayda sigortalı çalışıp çalışmadığını kontrol ediyor. Eğer işkur kaydı yoksa veya son 3 ay sigortalı çalıştıysa yararlanamaz diyor ve kayıt yapmaya izin vermiyor. Siz sadece aralık 2016 çalışan sayısına ilave olup olmadığını kontrol ediyorsunuz. İşçinin beyanını dikkate almayın sistemden kontrol edin mutlaka."

sn. Rietveld teşekkürler, ilk defa işyeri numarası alındı ve işçi girişi yapıldı, yani aralık işçi sayısına ilave olma gibi bir durum yok, bu durumda problem olur mu?
 
6-2017 yılında tescil edilecek işyerleri teşvikten ilk defa ne zaman yararlanmaya başlayacaklar?
2017 yılında tescil edilecek olan mükellefler prim teşvikinden ilk defa sigortalı çalıştırmaya başladıkları tarihten sonraki üçüncü aydan başlayarak yararlanabileceklerdir.

Arkadaşlar bu durumda yararlanmaya başlayacağı 3, aya kadar yine bildirgede 01687 mi seçiyoruz, yani bu 3 ayda 5510,6661 ve 01687 hiçbirinden yararlanamıyoruz, doğru mu anladım acaba?
 
3 ay için 01687 de olmadan verilmeli. kanun no olarak 01687 yazılır ise sistem otomatik teşvikli prim hesaplayacaktır.
 
Dosya ne zaman tescil edildi ve ilk işçi girişi yapıldı ? Eğer 1 hazirandan sonra yapıldı ise 3 ay beklemenize gerek yok. 01687 den onay verip hemen yararlanmaya başlayabilirsiniz teşvikten.
 
Dosya ne zaman tescil edildi ve ilk işçi girişi yapıldı ? Eğer 1 hazirandan sonra yapıldı ise 3 ay beklemenize gerek yok. 01687 den onay verip hemen yararlanmaya başlayabilirsiniz teşvikten.

Sn Rietveld dosya temmuz ayında açıldı, o halde temmuz ayı dahil yararlanabiliyorum, değil mi?
 
Sn Rietveld dosya temmuz ayında açıldı, o halde temmuz ayı dahil yararlanabiliyorum, değil mi?

benimde dosyam 12/07/2017 tarihinde yapıldı.işçi girişimde 12/07/2017 tabiki.fakat ben bu dosyayı açarken bildiğiniz gibi 3 ay sonra yararlanma hali vardı,şimdi hemen yararlanabiliyoruz.fakat ben e-bildirgede 4447 işçi kontrol bölümünde benim işe giriş yaptığım kişi çıkıyor ve incele butonuna bastığım zaman 'kişi işe giriş tarih itibariyle son 6 ay içerisinde çalışmıştır.'diyor.şimdi alo 170 aradım şartları taşıyorsunuz yararlanırsınız diyor.bu uyarı için ilgili kurumunuza başvurun dedi.böyle bişeyle karşılaşan var mı acaba ?
 
Arkadaşlar yeni genelgeye göre 1 haziran ve sonrası tescil edilen işyerleri bu kanundan hemen ve tamamından yararlanmaya başlıyor. 3 ay bekleme süresi ya da yarısı kadar yararlanma yok.
 
Sgk sistemine girdiğimde iki tane 687 var. Biri 00687 sayılı KHK diğeri 1687 sayılı kanun. Bunlardan hangisini neye göre seçicez?
 
Sgk sistemine girdiğimde iki tane 687 var. Biri 00687 sayılı KHK diğeri 1687 sayılı kanun. Bunlardan hangisini neye göre seçicez?

31 mayıs ve öncesinde işe girenler 00687 den bildiriliyordu ve yine bu kanun numarası ile bildirilmeye devam edecek.

Daha sonra haziran ayında yeni genelge yayınlandı. 1 haziran ve sonra işe girenler 01687 kanun numarası ile bildirilecek.
 
merhaba arkadaşlar,

bu konu ile ilgili olarak temmuz ayında sigortalı yaptığım kişilerin yararlanıp yararlanamayacağını sorguluyorum.(henüz temmuz bildirgemi vermedim)
teşvikten yararlanamaz diye cevap veriyor.

sigortayı yapmadan önce mi sorgulama yapmam lazımdı benim ?
çünkü teşvikten faydalandırmak istediğim kişilerin son 3 ay sigortası yok ve işkura kayıtlılar.
 
Sorgulamayı 01/06 sonrası olandan mı yaptınız?
İşe aldığınız kişilerin daha önce çalıştığı işyerlerinden belge kodu teşviğe uyumlu mu?
 
01687 nolu koddan tahakkukuk onayladıktan sonra yersiz işlem var mı diye sgk sistemine girip bakıyoruz. ama burada sadece 00687 kodu sorgulama var.
sizler de bu konuyu gördünüz mü acaba??????????
 

Benzer konular

Üst