1 araç 2 kişi adına faturalandırılabilirmi

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan abdsis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

abdsis

Katkı Sunan Üye
Üyelik
13 Ara 2005
Mesajlar
869
Konum
ABCDEFG
Merhaba,

ikiside nakliyeci olan mükelleflerim ortak olarak sıfır araç alacaklar bu aracın faturası kimin adına kesilecek. Vergi dairesine bildirimi nasıl yapılacak.

Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

iyi çalışmalar.
 
Ynt: 1 araç 2 kişi adına faturalandırılabilirmi

Merhaba ;

Sn Abdsis ; ortak olarak sıfır araç alacaklar dediğinize göre yeni bir oluşumdan mı söz ediyorsunuz yoksa aracın ödemesini ortak olarak ödeyecekler ama mükellefiyet birinin züerinden mi devam edecek diyorsunuz ?

1- Eğer yeni bir oluşum ise AB adi ortaklığını kurmalısınız.

2- Eğer A ya da B nin üzerine devam edecek ise zaten sorun yok.
 
Ynt: 1 araç 2 kişi adına faturalandırılabilirmi

sayın muhasebe,

soruyu biraz kısa kestim. minübüs hattı %75 i bir kişi %25 diğer mükellef adına.
 
Ynt: 1 araç 2 kişi adına faturalandırılabilirmi

Merhaba ;

Bana göre sorunuz hala daha çok açık değil.

minübüs hattı %75 i bir kişi %25 diğer mükellef adına.
demişsiniz. Bu oranlar kendi aralarında hat ile ilgili paylar olmalı diye düşünüyorum.

Vergi mükellefiyetleri ise benim dediğim gibi olmalı.
 
Ynt: 1 araç 2 kişi adına faturalandırılabilirmi

Sayın muhasebe haklısınız yine tam açık değildi. tam yazıyorum bir mükellef geliyor, yazdığımıda silmek istemiyorum. öylece gönderiyorum. hata benim kusurbakmayın.

Doğrusu şu şekilde;

Minübüs hattı ikiside nakliyeci olarak mükellef olan A ve B işletmesinin %75 i A adına %25 ide B adına olacak. Bu durumda halen mükellef olan A ve B adına KDV açısından A ve ortağı B diye bir mükellefiyet tesisi yaptırmamız gerekmiyormu. KDV bir, Muhtasar bir, geçici ve gelir vergileride hisseleri oranında beyanname verip diğer gelirlerinide herkes kendi beyannamesinde beyan ediyor diye biliyorum. Mükellefiyet tesisine gelince vergi dairesine bir dilekçeyle oluyormu yoksa ortaklık adına yeni işa başlama mı yapılıyor bu konuda uygulama yapan meslektaşlardan cevap bekliyorum.

iyi çalışmalar.
 
Ynt: 1 araç 2 kişi adına faturalandırılabilirmi

Merhaba ;

Ortak olarak alınacak araç için normal bir işe başlama gibi ama AB adi ortaklığı teşekkül ettirilecek. Bunun için de ;

1- A nın adına B ile ortak olduğuna dair dilekçe

2 -B nin adına A ile ortak oluğuna dair dilekçe

3- AB ortaklığı adına işe başlama dilekçesi ile başvurulacak.

Ama aralarındaki % 75 ile % 25 oranları VD ni bağlamaz. Siz bu oranları kazançları anlamında hukuksal olarak sağlama almalarını önerebilrisiniz.

Not : Arama yapar iseniz ortaklık adına vergi mükellefiyeti başlangıcı konusunda detaylı bir yazı hatırlıyorum.
 
Üst