1 Nisan - Şaka Gibi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mhmt79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mhmt79

Katkı Sunan Üye
1 nisan şaka gibi 1 nisanda yedek subaylık sınavına grcem ve 1 nisanda askerim...

Ynt: 1 Nisan - şaka Gibi

asker.jpg

Bizim Asker/Uğurlama

Davul zurna yolcu ederiz seni
En büyük asker bizim asker
Emri vazife eyler isen eğer
Melekler seni korur asker

Arınırsın ocakta,sivil esvaptan
Kolaylık dileriz sana Allahtan
Korkma sakın gölgeden,karanlıktan
Nöbetin kolay olsun asker

Çok ararsın annenin aşını
Olmaz bu kadar diye sallama başını
Taşına dikkat et, kırma sakın dişini
Salla kaşığı mercimeğe afiyet olsun asker

Eksik etme bizden nameni
Boşa gitmesin,vatanın emeği
Unutma sakın,dostlarım demeyi
Sigaranı arkadaşın ile böl?de iç asker

Duygu selidir biliriz askerlik
Arkadaş muhabbeti ile olur dirlik
Hangi kıtadasın,birliğin hangi birlik
Şiirine,türküne dökte yaz,gönder asker

Güzel olur askerin izini, çarşısı
Tozdan dumandan görünmez karşısı
Kaş,göz,işmar ederse dişiden birisi
Eve,sılaya kapta gel asker

Biz, kurduk düğünü halay?ı
Davulcu,kemani bekliyor,alayı
Mendil yetişmiyor,bekletme anayı
Tezkere,başına taç olsun asker

Nizamiye çıkışı etrafına bakın
Küfür etme maviye,yeşile sakın
Kutsal emanetidir,ulu ecdadın
Şerefli sancağı,öpte gel asker

M. Akif Gülhan 10.12.2004-
Kıymetli kardeşimiz Serkan Acar?a ve nezdinde tüm asker kardeşlerime ithafımdır

Mehmet Akif Gülhan

Güle güle git ve güle güle gel. Vatan borcu hepimiz (en azından bizim yaşımızdakiler ;)) bunu yaşadık. Bittiği zaman bir gün gibi geleceğine eminim.

Hayırlı teskereler

Hocam valla askerlik güzelde ne biliim günler geçmiyoo.... Valla ben geleli 4,5 sene oldum hala rüyamda bitmemiş gibi görürüm. ;D

Ben de şimdiden hayırlı teskereler diyeyim.Ben de az daha nisanda asker oluyordum sonradan bir tuhaf nedenden bir sonraki dönem askere alınıp İzmir'e bir gün den daha uzak mesafede yapmıştım askerliğimi, derim ki sakın sınavı kaçırma:)

hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum,

aslında aralık döneminde gidecektim askere ama sınava girmedim ve raporla bir diğer döneme aktardım çünkü çalıştığım şirkete yazı göndermiş şubem. bu yüzden çok ansızın oldu.. yani anlayacağınız plansız bir şekilde askere gidemezdim zaten...

ama nisanda bu görevimizi yapmaliyım bana engel olmasını ortadan kaldırmak istiyorum...

benim okul 2004 yılında bitti aslında hiç iş hayatına atılmadan askerlik hizmetini yapmalarını tavsiye ederim... çünkü iş hayatını bölüyor birtakım sorunlarala birlikte sıkıntı yaratması kaçınılmaz oluyor.

hepinize teşekkürlerimi sunuyorum...

hayırlı teskereler, askerlik bir defa yapılır.tadını çıkarmaya bakın.emekliliğinizde hergün anlatacağınız anıların büyük kısmı askerlikte yaşanacak.
saygılar,

tesekkür edrim ,

ayın 12 sinde kısa dönem askere gicek olam birisine nasıl tavsiyelerde bulunursunuz. yanında neler bulundurmalı ...

teşekkürler.

mhmt79 şimdiden hayırlı teskereler. kısa dönem çabuk geçer. sınav tarihi ile teslim tarihi arası izin + 8 ayın 16 günü izin + yol izni = şimdiden 1 ayı bitmiş kabul edebilirsin. ;D
bu arada acemi birliği neresi?

teşekkürler
nisan 1 'de sınava gireceğim istanbul tuzla piyade okulunda. bu tarihten itibaren askerim. acemi birliğim nisanın 9-10 da belli olacak ve ayın 12'sinde birliğime teslim olacağım inşallah. ve sanırım yada çoğunlukla kıs dönemlerde acemi birliğin ile usta brliğin aynı yerde oluyor diye duyumlar aldım.

hayırlısı olur inşallah

İşte Geldimmmmm....

herkese selamlar askerliğim bitti ve teskereyi aldım..

askerdeyken en büyük hayalimdi; teskereyi aldıktan sonra açtığım bu başlığa teskeremi aldım yazmak...

hersey bir hayal gibi ...hersey bıraktığım gibi yerli yerinde ve bıraktığım yerden tekrar basladım..

herkese merhabalar.... aranızda olmak çok güzel...

Ynt: 1 Nisan - Şaka Gibi

hayat askerliğine tekrar hoş geldin. ;)

evet haklısnız ama hayat askerliğine ben daha çook önceden başlamıstım sanırım.. çünkü askere 28 yasında gittim ve 5 ay gibi bir kısa süree bitirdim ve askerlikten önce üniversiteden sonra hayat askerliğine başladım zaten ve bayağıda yol kateddim sanırım..

hepinize çok teşekkür ediyorum arkadaşlar...

askerliğimi ;
315. kısa dönem olarak antalya da yaptım....

bir iki anını yazda okuyalım ;D

Askerdeki son gecemde Yüzbaşı eee Ogün bey askerlikte bitti, , esas askerlik yarın başlıyor demişti.
Pek te haksız değilmiş.