1 Yılı Dolmadan Ayrılma Ve Doğum İzni Parası Hk

Üyelik
14 Mar 2017
Mesajlar
47
Konum
istanbul
Merhabalar ,
Bir konuda sizden yardım almak istiyorum. Ben şuan çalıştığım şirkette 6 yıldır çalışmaktayım. 14.02.2017 tarihinde ise evlendim. Şuan ise hamileyim ve 32.haftam olan 08.02.2018 tarihinde işten ayrılmayı düşünmekteyim. Evlilik dolayısıyla kıdem tazminatımı almaya hak kazanıyorum. Ama ben doğum izni paramı da almak istiyorum. Bu konu da bilgi verir misiniz ?
 
İşten ayrıldıktan sonra 10 gün içinde doğum öncesi raporu alırsanız rapor parası alabilirsiniz sorun yaratmaz işten çıkmış olmanız. 10 günlük süreyi geçirmeyin ama dikkat edin.
 
Doğum raporunu ve istirahat raporunu götürürsünüz. Ziraat bankasına yatacak para. Edevletten kontrol edebilirsiniz paranın yatıp yatmadığını.
 
İşten çıkış sonrası 10 gün daha sağlık yardımından yararlanmakla aynı şeymidir bu durum sn. Rietveld? İşten çıkış işlemi yapıldığı anda işgöremezlik raporu alabilme hakkı da yok oluyor sonuçta çalışanın.
 
İşten ayrılan kişinin hastalanması ve rapor parası alması
Bu durumda ne olacaktır? Kişi işten ayrıldığı için artık sigortalı değildir; ama sağlık yardımından faydalanmaktadır. Sağlık yardımından faydalandığı için doktora giden ve rapor alarak istirahat edecek olan bu kişiye rapor parası ödenecek midir?
Bu konuda kanun koyucu 10 günlük süreyi esas almıştır. Hastalık ve analık sigortaları bakımından sigortalılık, işten ayrılmış olunan tarihten itibaren 10 gün daha devam ediyor kabul edilmektedir. Böylece, işten ayrılmış olunsa dahi, 10 gün içinde alınan raporlar için geçici iş göremezlik ödeneği ödenmektedir.
 
Bu alınacak raporda süre sınırı da yoktur. Tekrar çalışır olarak rapor verilinceye kadar kaç günlük rapor yazıldıysa onun parasını alır. Yani doğum raporu süresi boyunca yani 16 hafta boyunca rapor alabilir ve parasını da alır.
 
İlginç,
işsiz birine , geçici işgöremezlik ödeneği ödenmesi :)
Bilgilendirme için teşekkürler.
 
Üst