fonradar

10 Kişiden Az Çalışanı Bulunan ve Az Tehlikeli Sınıfta Bulunan İş Yerlerinde İş Sağlığı Ve Güvenliği

a.makineci

Moderator
Forum Yönetimi
Üyelik
31 May 2005
Mesajlar
2,074
Konum
Bozüyük - BİLECİK
Merhaba ;

Bağlı bulunduğum odadan gelen yazıyı paylaşıyorum.

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerine İlişkin yönetmelik 29/06/2015 tarihli ve 29401 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yönetmeliğin 10 maddesinin birinci fıkrasında Eğitimler; açık öğretim sistemi ile eğitim vermede yetkin, her ilde sınav merkezi, büro ve akademik danışmanlık hizmetleri bulunan üniversitelere e Bakanlıkla protokol yapmak suretiyle verilir hükmü yer almakta olduğu bildirilmiştir.

6331 sayılı Kanuna göre, 10 dan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için İSG hizmetleri yükümlülüğü 01/07/2016 tarihinde yürürlüğe girecektir.

İşveren veya işveren vekillerine yönelik yapılacak iş sağlığı ve düzenli ve etkin biçimde uygulanmasına ilişkin esasları belirlemek amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi arasında 09/10/2015 tarihinde bir işbirliği protokolü imzalanmıştır. Bu kapsamda Anadolu Üniversitesince yürütülecek olan ilk e-sertifika eğitim programına ilişkin başvurular 28 Aralık 2015-15 Ocak 2016 tarihleri arasında http://esertifika.anadolu.edu.tr adresinden yapılacağı bildirilmiştir.
 
Muhasebe bürolarınız için nasıl bir yol izliyorsunuz değerli meslektaşlar, Sınava girip kendiniz mi sertifika aldınız yoksa OSGB ile mi anlaşmayı planlıyorsunuz. Fiyat konusunda rayiçlerde konusunda fikir alabilir miyim.
Teşekkürler
 
Muhasebe bürosu değiliz fakat bünyemizde yaklaşık 10 tane sgk dosyamız var. Bir Osgb firması ile görüştük geçtiğimiz günlerde onlar 1-9 kişi çalışanı olan işyerlerinde herhangi bir yükümlülük yok dediler risk analizinden başka. İlla ki işverenin eğitim alması mı gerekiyor şimdi bu şirketler için anlayamadım.
 
Gerçekten şu İş Sağlığı Güvenliğini düzenli bilgi verebilecek birisi var ise yardımcı olabilir mi ?
 
herhangi bir osgb firmasından fiyat alan yada sözleşme imzalayan var mı arkadaşlar,
fiyatlamaları nasıl bilgisi olan paylaşırsa iyi olur
 
Takdir edersiniz ki Önemli olan fiyata uygun hizmet yada tersi hizmete uygun fiyat,buna dikkat edelim.
Sn.Kadir34 bu konuda buradan net cevap zor,bu nedenle sınıflandırma yapmak lazım ki kısaca işlerin tehlike derecesi,tehlike derecesi ile birlikte görülecek iş(ler)in mahiyeti,çalışan sayısı,bölgeler ve iller bazında değişiklik, firmalarının ulaşım ve uzaklık durumları,firmaların referans bilgileri vs.gibi pek çok husus önem arzediyor.
 
az tehlikeli (ofis işi) işyeri için 3 yerden fiyat sorduk, kişi başı ücret olarak 50+kdv, 100+kdv, 200+kdv gibi üç farklı fiyat aldık.
 
Az tehlikeli sayılan çoğu yer yaptırmayacak. Neden derseniz GSS çıkardılar tahsilat %6 şimdi (bizzat bakan) işsizden alınmasın prim 50 TL olsun dendi!
 
Üst