10 Yıl İçinde İstenmeyen Kıdem Tazminatı Zamanaşımına Uğruyor

ferhat

Moderator
Forum Yönetimi
Üyelik
6 Haz 2005
Mesajlar
7,476
Konum
İSTANBUL
10 yıl içinde istenmeyen kıdem tazminatı zamanaşımına uğruyor

Soru: Cevap bulamadığım bir sorum için yazıyorum. 1981 yılında özel bir bankada göreve başladım. 1998 yılına kadar primlerim eksiksiz olarak ödendi ve gerekli gün sayısı da 3600 günü geçti. 1998 yılında kendi isteğimle istifa ettim ve başka bankada çalışmaya başladım. İşten ayrılırken kıdem tazminatı talep etme hakkım var mıydı? Vardı ise geçmişe dönük ne yapabilirim.

Cevap: Kısmi yaşlılık aylığı ile emekli olmak için aranan 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün prim ödeme şartlarını yerine getirip, aylık bağlanması için sadece yaş haddi eksik kalanlar, kıdem tazminatını alarak işyerlerinden ayrılabiliyorlar. Ancak, bu uygulama 8 Eylül 1999 tarihli Resmi gazete yayımlanan 4447 sayılı yasa ile getirildi ve aynı tarihten itibaren yürürlüğe kondu. Sizin söz konusu yasa yürürlüğe girmeden işinizden kendi isteğinizle ayrıldığınızda, kıdem tazminatı alamazsınız. Şayet herhangi bir nedenle kıdem tazminatı alma hakkınız olsa bile, 10 yıllık zamanaşımı süresi dolduğu için bugün 1998 yılı için kıdem tazminatı alınamaz.

EKREM SARISU
 
Ynt: 10 Yıl İçinde İstenmeyen Kıdem Tazminatı Zamanaşımına Uğruyor

ben bir soru sormak istiyorum.10 yıl özel bir dernekte sigortasız çalıştım.daha sonra kamu kuruluşuna işçi olarak girdim 5 yıl olmadan şu anda hizmet tespit davası açtım derneğe,kazanabileceğim hakkım olduğu söylendi.ssk sicil nosu bile başlatmamışlardı..eğer davayı kazanırsam kıdemtazminatı da alabilirmiyim?
 

Benzer konular

Üst