117 Sayılı KDV Tebliği Hk.

Üyelik
14 Mar 2006
Mesajlar
64
Konum
İSTANBUL
Tebliğin
3.2.1. Yapım İşleri İle Bu İşlerle Birlikte İfa Edilen Mühendislik-Mimarlık Ve Etüt-Proje Hizmetleri başlıklı bölümüne istinaden Müşterimizin bir SPK ya kotalı şirketi müşterimizin vermiş olduğu güvenlik malzemeleri ve hizmeti karşılığına karşılık %20 tevkifat uygulanacağını belirtmiş. Diğer tamir bakım onarım hizmetlerininde %50 tevkifat uygulanacak denilmiştir. Tebliği incelemem neticesinde tamir bakım onarım hizmetlerinde uygulanacak tevfikifata katılıyorum ama ilk güvenlik malzemeleri ve hizmeti yani bir işyerine güvenlik kamerası sistemleri kurmak faaliyetini nasıl yapım işleri, mühendislik-mimarlık ve etüt proje kapsamına girdiğidir. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
 
Ynt: 117 Sayılı KDV Tebliği Hk.

117 Nolu KDV Genel Tebliğinin 3.2.1.2 maddesine bakarsak neden tevfikat yapılması gerektiğini anlayabiliriz.

"Yukarıda sayılan yapılar ve inşaat işleri ile ilgili tesisat, imalat, ihrazat, nakliye, ısıtma-soğutma sistemleri, ses sistemi, görüntü sistemi, ışık sistemi, tamamlama, (boya badana dahil) her türlü bakım-onarım, dekorasyon, restorasyon, çevre düzenleme, dekapaj, sondaj, yıkma, güçlendirme, montaj, demontaj ve benzeri işler. (Bu işler, yukarıda belirtilen yapılarla ilgili olmakla birlikte inşaat işinden sonra veya inşaat işinden bağımsız olarak yapılmaları halinde de bu kapsamda tevkifata tabi tutulur.)"

Sonuçta güvenlik sistemi dediğiniz şey, güvenlik kameraları bunların görüntülerini gösteren ekranlar ve kayıt eden bir bilgisayardan oluşuyor ve de bu yüzden tevkifat kapsamına giriyor.
 
Ynt: 117 Sayılı KDV Tebliği Hk.

Değerli arkadaşlar 117 sayılı tebliğin 3.4.1.2. numaralı 2.paragrafında
Tespit edilen tutarı aşan işlemlerde KDV tevkifatı zorunluluğundan kaçınmak amacıyla bedel parçalara ayrılamayacak, aynı işleme ait bedellerin toplamı dikkate alınarak bu sınırın aşılması halinde tevkifat yapılacaktır
ibaresi yar almakta. biz fason örgü işi yapan bir firmayız buraya fason iş yaptırmak isteyenlerce iplik gönderilip örgü işlemi yapılıyor. bu durumda
1 - aynı işlem tespiti bir gün boyunca yapılan fason sevkiyatların toplamına bakılarakmı tespit edilmeli. ?
2 - fason iş için gönderilen irsaliyedeki miktarın tamamlanması sonrasında mı bakılmalı ?

tereddütte kalınan nokta burası ayrıca fason iş atıyorum 5000 kg 1 hafta sürer belki daha fazla bu bitinceye kadar beklenmesi pek olası değil. aynı işten kastı gün içindeki sevkiyatlarmı yoksa müşteriden alınan partinin bitimi mi kararsız kaldık yorumunuzu rica ediceğim. iyi çalışmalar.
 
Ynt: 117 Sayılı KDV Tebliği Hk.

Yoruma açık :)

Her iki anlamada gelebilir, aslında en doğrusu parti olarak dikkate almak, ancak aynı gün içerisinde de 4-5 partiye böldüm ben bunu hepsi de 1.000.-TL'nin altında derseniz buna kimse inanmaz ve açık bir peçeleme olur.
 
Ynt: 117 Sayılı KDV Tebliği Hk.

sayın ustadım,
117 kdv tebliğine göre genel bütçe dışındaki idarelerin sorumluluğu nedir. bir fatura ödeme aşamasına gelmesi için en az 1 ay geçiyor. bu durumda tebliğe göre hemen bildirmemizi istıyor beyanname ile . bu konuyu aydınlatırsanız sevınırım
 
Ynt: 117 Sayılı KDV Tebliği Hk.

Daha önce bu konuyu başka bir başlıkta açıklamıştım ama kısaca söylemek gerekirse, fatura düzenlenmese bile hizmet ifa edildiği ayda KDV tevkifatının beyan edilmesi gerekiyor ki bu da KDV md.10/a maddesi ile uyumlu. Ancak daha spresifik bir sorunuz varsa yardımcı olmaya çalışalım.
 

Benzer konular

Üst