14 mart 2009 Vergi Hukuku

Ynt: 14 mart 2009 Vergi Hukuku

1. sorunun 4 maddesinin 2 sini yazdım 2'si aklıma gelmedi..
2. soru tam.
3. soru tam. 1 gelir unsurundan (Milli Piyango) emin değilim.
4. soru küllüm yanlış.

geçer miyim kalır mıyım acaba?

astaa kardeşim sen kalırsın ben söyliyim. hayatta geçemezsin temmuzda bir daha girersin sen ;D

Valla kalırsam girmem zaten temmuzda denetimden giricem ve denetim son hakkım napıcağımı bilmiyorum.. Hangi kaynaktan çalışsam ne yapsam bilmiyorum ???

Denetime girmediğime bin pişmanım,hala kafamı duvarlara vurmakla meşgulüm.İlk sınavımdı parası da yatmıştı mecburen.
Çalışmadım nasılsa yapamam diye girmedim,gelir mi bir daha böyle sorular :(

hazerfan kardeşim

benide değerlendir sana zahmet
1.soru 4 madde yazdım fakat belki kelime eksikliğim olabilir
2.yok
3.soru 2 gelir yanlış tanım doğru unsur doğru
4.a doğru b yanlış

ben kaç alırım dersin

suzan özdemir ' Alıntı:
hazerfan kardeşim

benide değerlendir sana zahmet
2.yok
4.a doğru b yanlış

ben kaç alırım dersin

Suzan kardeşim değerlendireyim değerlendirmesinede forumda ukalalık olarak anlaşılmasın sonra ? ? ?
Ben sadece kendi fikrimi söyleyebilirim.
1. Soru 25 Puan (Kelime eksiklikleri maddenin özünü değiştirmiyorsa)
3. Soru 21 Puan
4. Soru 12,5 Puan

canım arkadaşım çok teşekkür ederim resmen rahtlattın beni inşallah dediğin gibi olur sadece 1.soruma güveniyorum zaten kelime eksiklikleri maddenin özünü değiştirmiyo yani ben öyle sanıyorum hatırlayamıyorum ki net olarak ne yazdım ama hadi ordan 8 puan kırsın yine geçiyorum bu demekki çok teşekkür ederim bu arada geçeyim dile benden ne dilersen kardeşim

suzan özdemir ' Alıntı:
canım arkadaşım çok teşekkür ederim resmen rahtlattın beni inşallah dediğin gibi olur sadece 1.soruma güveniyorum zaten kelime eksiklikleri maddenin özünü değiştirmiyo yani ben öyle sanıyorum hatırlayamıyorum ki net olarak ne yazdım ama hadi ordan 8 puan kırsın yine geçiyorum bu demekki çok teşekkür ederim bu arada geçeyim dile benden ne dilersen kardeşim

Ne dileyeyim canının sağlığı. Allah (cc) izniyle tahminlerim doğru çıkarsa en az senin kadar sevinirim.

astaa ' Alıntı:
1. sorunun 4 maddesinin 3 ünü yazdım 4. aklıma bi türlü gelmedi..
2. soru puan alıcağımı sanmıyorum..
3. soru tanım tamam unsurlar tamam 5 gelirden sadece sporcular yanlış
4. soru bay A doğru B yanlış

geçermiyim kalırmıyım hiçbir bilgim yok.. ???

Bence durumun kritik ama 45-48 gibi bir puan bile olsa 50 tamamlarlar tahminimce.. YÜksek bekleme ama tahminim 50 olur ;)

hakankrl ' Alıntı:
Denetime girmediğime bin pişmanım,hala kafamı duvarlara vurmakla meşgulüm.İlk sınavımdı parası da yatmıştı mecburen.

hazerfan ' Alıntı:
hasanvolkan ' Alıntı:
İlk defa sınava girecek arkadaşlar, mutlaka bütün sınavlara girin. Çalışmadım diye girmemeyi düşündüğünüz bir sınavda, bildiğiniz bir yerden soru gelebilir ve sonra keşke girseymişim diye üzülürsünüz.

Örnek: Bir arkadaşım Temmuz/2008 sınavında Vergi Hukuku dersinden çalışamadığı için kesin kalırım diye düşünüyordu. Buna rağmen sınava girdi. Sorular güncelde sürekli yaptığı yerlerden geldi (Kurumlar vergisi mükellefleri, Beyan dönemleri, Amortisman ve Gmsi istisnası) ve kalırım dediği sınavdan 84 puan aldı.

+1

Sınavdan önce bende bu konuya değinmek istedim. Hasan Volkan arkadaşımız güzel bir örnek vermişti ve bende katılmıştım. Keşke bu yazıyı okumuş olsaydın. Senin adına üzüldüm.

suzan özdemir ' Alıntı:
2.yok
4.a doğru b yanlış

ben kaç alırım dersin

Sizede tahminim 50-55 civarı bir not gelir , dediğim gibi 50 biraz altı bile olsa 50 tamamlarlar ;)

BağımsızDenetçi ' Alıntı:
astaa ' Alıntı:
1. sorunun 4 maddesinin 3 ünü yazdım 4. aklıma bi türlü gelmedi..
2. soru puan alıcağımı sanmıyorum..
3. soru tanım tamam unsurlar tamam 5 gelirden sadece sporcular yanlış
4. soru bay A doğru B yanlış

geçermiyim kalırmıyım hiçbir bilgim yok.. ???

Bence durumun kritik ama 45-48 gibi bir puan bile olsa 50 tamamlarlar tahminimce.. YÜksek bekleme ama tahminim 50 olur ;)

Acaba astaa arkadaşımız için yaptığınız puanlamalarıda gösterebilirmisiniz.

bide beni değerlendirin zahmet olmazsa :)

1 soru tam
3 soru gelirin tanımı özelliklerini yazdım, unsurları aklıma gelmedi soruyu özellikleri olarak algılayıp öyle yaptım sonuç olarak unsurlar yok, milli piyango yanlış gerisi tam milli piyango kazanç unsuru değilmiş arizi yapmıştım:(((
2 çok az ama doğru şeyler yazdım 3 satır falan

4 soru a şıkkı matraha kadar doğru matrahı gelir diliminden yanlış satırdan almışım:((( b şıkkı yanlış stopaj yok:(((

HAZAN ' Alıntı:
bide beni değerlendirin zahmet olmazsa :)

1 soru tam
3 soru gelirin tanımı özelliklerini yazdım, unsurları aklıma gelmedi soruyu özellikleri olarak algılayıp öyle yaptım sonuç olarak unsurlar yok, milli piyango yanlış gerisi tam milli piyango kazanç unsuru değilmiş arizi yapmıştım:(((
2 çok az ama doğru şeyler yazdım 3 satır falan

4 soru a şıkkı matraha kadar doğru matrahı gelir diliminden yanlış satırdan almışım:((( b şıkkı yanlış stopaj yok:(((

1. Soru 25 Puan
2. Soru 10 Puan
3. Soru 15 Puan
4. Soru 12,5 Puan

4. Soruda stopajı unutmuş olabilirsin ama matrah ve hesaplanan vergiyi doğru olarak bulduysan sadece tevkifatı atladığın için ödenecek vergin yanlış olduysa oradan ekstra 5 puan daha alabilrsin.

teşekkür sayın hazerfan ederim evet doğru tevkifattı unutmuş olmamdan dolayı sonuç yanlış:(( fazlasını istemem 50 alıp geç teorisi bu sınavlar;)

hazerfan ' Alıntı:
hakankrl ' Alıntı:

hazerfan ' Alıntı:
hasanvolkan ' Alıntı:
İlk defa sınava girecek arkadaşlar, mutlaka bütün sınavlara girin. Çalışmadım diye girmemeyi düşündüğünüz bir sınavda, bildiğiniz bir yerden soru gelebilir ve sonra keşke girseymişim diye üzülürsünüz.

Örnek: Bir arkadaşım Temmuz/2008 sınavında Vergi Hukuku dersinden çalışamadığı için kesin kalırım diye düşünüyordu. Buna rağmen sınava girdi. Sorular güncelde sürekli yaptığı yerlerden geldi (Kurumlar vergisi mükellefleri, Beyan dönemleri, Amortisman ve Gmsi istisnası) ve kalırım dediği sınavdan 84 puan aldı.

+1

Sınavdan önce bende bu konuya değinmek istedim. Hasan Volkan arkadaşımız güzel bir örnek vermişti ve bende katılmıştım. Keşke bu yazıyı okumuş olsaydın. Senin adına üzüldüm.

Aslında Hasan Volkan arkadaşımızın yazdığını da okumuştum, finansal muhasebeden çok daha kolaydı sorular,en az bir 70-80 puan alırdım :( Belki de hayatımın hatası oldu
Neyse bir kısmet vardır diyeyim.

sayın bağımsız denetçi be hiç sanmıyorum tamamlama yapacaklarını neyse orda bırakırlar diyo çoğu insan nasıl tamamlarlar diyebiliyorsunuz bildiğiniz bişey mi var

değerlendirme konusunda bana da yardım edebilir misiniz sanırım sınırda kalıcam

1. soruda dört maddeden sadece 1 tane yazdım
2. soru en fazla 10 gün kayıt süresi dedim.
3. soruda gelirin tanımını ve unsurları tam yaptım.milli piyango ve diş pttotezciliği yanlış
4. soru bay a ve bay b doğru hata yok

dilay ' Alıntı:
değerlendirme konusunda bana da yardım edebilir misiniz sanırım sınırda kalıcam

1. soruda dört maddeden sadece 1 tane yazdım
2. soru en fazla 10 gün kayıt süresi dedim.
3. soruda gelirin tanımını ve unsurları tam yaptım.milli piyango ve diş pttotezciliği yanlış
4. soru bay a ve bay b doğru hata yok

Bence de sınırda geçicen

arkadaşlar değerlendirme konusunda banada yardımcı olurmusunuz..

1 - 4 . maddeyi de yazdım doğru
2 - yanlış kayıtların üstü çizililr dedim doğru ları yazılır gibi bişeyler yazdım ama kendime ben not vermiyorum
3 - gelir tamam , gelirin unsurları yerine gelirin elde esaslarını yazdım. gerçek,safi,yıllık,gibi esaslar gelir unsurlarından da milli piyonyo yanlış diğerleri doğru
4- bay a doğru , bay b yanlış