personel maaş programı

15 Yıl 3600 Gün Nedeniyle İşten Ayrılmanın Emekliliğe Etkisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HR.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HR.

Katkı Sunan Üye
Günaydın Değerli Forum Üyeleri,

15 yıl 3600 gün nedeniyle işten ayrılan personellerin (SGK'dan alınan yazı ile) emekli olacakları zaman, maaş veya prime etki eden bir durum söz konusu oluyor mu?

Duyumlar ve görüşler ile;

İlerleyen yıllarda emekli olunduğunda, bu dönemdeki aldığı SGK yazısı nedeniyle emekli maaşı düşük bağlanır.
Emekli maaşı almak için 5 yıl daha yaş bekleme şartı oluşur.(normalde 50 ise bu yazıdan sonra 55 olur gibi)

gibi konular konuşuluyor.

fikriniz, bilginiz varsa paylaşmanızı rica ederim.

Saygılarımla.

bu uydurma bilgileri kim nereden buluyor bende bunu merak ediyorum emekliliğin şartları belli.

Gün ve yıl şartını tam olarak karşılayanlara göre 15 yıl ve 3600 gün şartıyla emekli olmak isteyenlerin yaş şartı biraz daha fazladır.

15 yıl dilekçesi verip tazminat alma durumu kanunda sabit değimi kalkma gibi bir durum söz konusu u bilen varmı? işverenler bu durumdan çok rahatsız da

15 yıl 3600 gün tazminatı hak etme yılı 2000 yılından öncekilerdi diye biliyorum ama doğrumu biliyorum acaba yardımcı olurmusunuz

Evet 3600 den emekli olmak için 08.09.1999 yılından önce sigortanızın başlaması gerekiyor.

3600 gün şartı, 08.09.1999’dan sonra işe girenler için 4500, 01.05.2008 gününden sonra işe girenler için 5400 olarak uygulanır.