fonradar

15 Yıl 3600 Gün Tazminatı İle İş Kurmak

Üyelik
20 Eyl 2013
Mesajlar
3
Konum
istanbul
Merhabalar

1)- 15 yıl 3600 günüm 9 eylül 2013 tarihinde doldu 13 eylülde işyerine noter kanalı ile sgkdan aldığım tazminat alabilir yazısını ve 3 iş günü içerisinde tüm haklarımın ödenmesini istediğim dilekçemle işyerine ihtarname çektim. işveren maaş + yıllık izin alacaklarımı maaş gününde yatıracağını ( yaklaşık 20 gün sonra) kıdem tazminatını ise 1-2 aya kadar verebileceğini söyledi. mahkeme ile uğraşsam bu iş uzarmı ? ( ben hemen ödenmesi taraftarıyım)

2)- alacağım kıdem tazminatı ile kendi işimi kursam işveren benden kıdem tazminatımı geri isteyebilirmi ?
TEŞEKKÜRLER.
 
Bildiğim kadarıyla kıdem tazminatını işten ayrılış tarihinden itibaren 1 ay içerisinde ödemesi gerekiyor.Mahkemeye verirseniz biraz uzayabilir süreç falan.Madem 1-2 ay demiş 2 ay bekleyin çok acil lazım değilse.Yine vermezse o zaman dava açarsınız.

Ayrıca alacağınız tazminat ile istediğinizi yapabilirsiniz.Buna kimse karışamaz ve bu sizin paranız.Geri alması gibi bir olasılık yok.Aldığınız parayı nereye harcayacağınız kimseyi ilgilendirmez.
 
cevap için teşekkürler.

ikinci sorumdaki şüphem "kıdem tazminatını alan çalışanın kısa vadede herhangi bir işyerinde çalışılamayacağı , bu sebeple işverenin mahkeme yolu ile tazminatı geri alma hakkı olduğu yönünde kararlar var. Ben kendi işimi kursam yine bu kategoriye girmiş oluyormuyum ?
 
Bu konuda iki farklı görüş var. Birincisi makul bir süre bekleyip yani bir kaç ay bekleyip öyle çalışmak ikincisi ise buna gerek olmadığı hemen çalışmaya başlanabileceği yönünde ki görüş.. Eğer çok tereddütünüz varsa 1 ay kadar bekledikten sonra işinizi kurun. Çalışmak anayasal hakkınız. Hayatın olağan akışında kimse sizin çalışma hakkınızı elinizden alamaz.
 
Daha öncede paylaşılmıştı.
Bu konuda farklı görüş noktası;
"bir"veya birkaç ay dan ziyade,ilk işyerinden ayrıldıktan(a) 1 gün sonra veya (b)aralıksız(yani bugün ayrılıp,yarın ikinci işveren yanında)çalışmaya başlama noktalarındadır.(1 aylık süre makul süre olmasa gerek,yani çok uzun bir süredir)
 
Yorumlar için Teşekkürler. Keşke mahkemeler hızlı kararlar verselerde bizde haklarımızı çok beklemeden alabilsek . büyük İşverenlerin tuzu kuru nede olsa.
 
Üst