16 Mart Bağımsız Denetim Sınavı

Üyelik
7 May 2013
Mesajlar
29
Konum
istanbul
Finansal muhasebe ve denetim dersi icin kaynak gosterebilir misiniz veya ornek cozumlu sorulariniz var mi?
 
Bende gazi yayinlarindan calisiyorum fakat soru bulmakta sıkıntı yaşıyorum birde 40 soru icin verdikleri süre çok yetersiz.
daha õnceki sınavda 25 soru icin bu süreyi vermislerdi zaten bu sınav bize yapılmıs büyük bir haksızlık bir de böyle zorlamalar adaletsizlik
 
Sinava giren ve sınavı iyi gecen arkadaslar varmı acaba?
denetim sorularını görünce şok oldum her soruya küfürle başladım desem yeridir.
bu kadar saçmalamalarının ne anlamı vardı ve soruları hazırlayan zihniyeti gerçekten merak ediyrum. tüm denetim sorularından bu güne kadar çıkmış ve çıkacak abartmıyrum en kötü başarı oranım 95 olmasına karşın bugun ki sınav da soru tarzı cevaplar o kadar şok etti ki soruyu anlamak ne istediğini kavramak ve cevaplar arasında gittim geldim rezaletti.
 
sana katılıyorum zeymali berbattı. aylardır çalıştım şu denetime böyle sorular ilk defa geldi hayal kırıklığına uğradım.kılılayı altüst ettim o çıkan sorulara ait kaynak konusunda ama yok o çıkan soruların kaynağı yok. nasıl bir çalışma yapmalıyız. ve hangi kaynaktan???
 
Arkadaslar sınavın şokundan sonra kgk na itirazda bulundum.verdikleri sürede bu soruların düşünme hakkı bile tanımadan cevaplanması cok güc.lütfen birlik olalım itirazlarımızı yapalım.
 
evet haklısınız. itirazda birlik olalım ve bunun yanında bizlere bir kaynak göstersinler en azından bu konuda biraz yardımcı olsunlar,
 
Kaynak gösterebileceklerini hic düsünmüyorum.Etik olmadıgını söyleyeceklerdir.soru sayısı veya süre degişmedigi sürece basarı şansı çok düşük.itirazlarımızda lütfen bunu belirtelim.
 
Haklısınız.süre ciddi anlamda sıkıntılı. soruyu okumak zaten 1 dakikadan fazla sürüyor hayırlısı olsun bakalım
 
Merhaba Arkadaşlar. Ben bugün biraz önce KGK'nın sitesindeki iletişim formunu doldurdum ve onlara aşağıdaki maili attım. Bunca senedir onlarca sınava girmiş biri olarak çok rahatlıkla söyleyebilirim ki bu sınav için belirlenmiş sınav süresi mantık dışı. Bu nedenle itirazımı yaptım. Aşağıdaki mailde de bahsettiğim gibi itiraz için fax derlerse fax göndereceğim. Bu sadece ilk adımdı. Sınava giren diğer arkadaşlar da sınav süresinin kısalığının (veya soru sayısının çokluğunun) haksızlık olduğunu düşünüyorlarsa aşağıdaki mailde küçük değişiklik ve düzeltmeler yaparak kuruma mail atabilirler. O nedenle paylaşıyorum.

16 Mart 2014 tarihinde yapılan Bağımsız Denetim sınavına "Kurumsal Yönetim İlkeleri ve Finansal Yönetim" ve "Denetim" derslerinden girmiş bulunmaktayım. Sınav sorularının uzunluğu ve zorluk dereceleri ile kıyaslandığında, ortalama zekanın ve aklı selimin hiçbir surette yeterli bulmayacağı 40 dakikalık sınav süresinin neye göre belirlendiğini merak etmekteyim. Bugüne kadar onlarca sınava girmiş yetişkin, meslek sahibi bireyler olarak mantığın almadığı bir süre ile sınırlandırılmış sınava maruz bırakıldığımız için Kamu Gözetim Kurumunu kınıyor ve sınavın daha makul süre verilerek ücretsiz tekrarını talep ediyorum. Bu talebimin söz konusu mesaj ile dikkate alınıp alınmayacağını, dilekçe muamelesi görebilmesi için nasıl bir yol izlemem gerektiğini tarafıma “bilgi edinme hakkı” çerçevesinde mesajımda belirttiğim mail adresim üzerinden bildirilmesini arz ederim.
 
Sayın baybeyaz öncelikle duyarlılıgınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum.bende sizin mailinize benzer bir mail gönderdim fakat bu kadarlı yeterlimi bilmiyorum bence bu sınav gecersiz sayılmalı veya bizi gerçekten önemseyecek bir yetkili ile bizzat görüşmemiz gerekiyor açıkcası ben bir sonraki sınava katılıp katılmama konusunda kararsızım böyle giderse boşa kürek çekiyoruz hem maddi hemde manevi olarak yyıpratılıyoruz bunun çözümüne yönelik acil olarak
 
Acil olarak netice almamız gerekiyor.yoksa sistem aynı şekilde devam edecek lütfen aynı duyarlılıgı diger arkadaslardanda bekliyorum.
 
BENCE KGK DİLEKÇE DEĞİLDE BAŞBAKANLIĞA BAĞLI BİMER GÖNDERELİM. ÇÜNKÜ KGK ÇOK DİSİPLİNSİZ VE SORUMSUZ.. BİZLERİ ADAM YERİNE KOYMUYORLAR, AMA BAŞBAKANLIGA BAĞLI BİMER YAZARSAK www.bimer.gov.tr BİMER OTOMATİK OLARAK İLGİLİ KURUMA YAZI GÖNDERİYOR. VE NE OLURSA OLSUN CEVAP VERMEK ZORUNDA KALIYORLAR... BİMERDE BİZE CEVABI GÖNDERİYOR. ÇOK ŞİKAYET EDERSEK,, TUTUŞABİLİRLER,,

16 Mart 2014 tarihinde yapılan Bağımsız Denetim sınavına "MUHASEBE STANDARTLARI, KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ VE FİNANSAL YÖNETİM, DENETİM, " derslerinden girmiş bulunmaktayım. Sınav sorularının uzunluğu ve zorluk dereceleri ile kıyaslandığında, ortalama zekanın ve aklı selimin hiçbir surette yeterli bulmayacağı 45 dakikalık sınav süresinin neye göre belirlendiğini merak etmekteyim. Bugüne kadar onlarca sınava girmiş yetişkin, meslek sahibi bireyler olarak mantığın almadığı bir süre ile sınırlandırılmış sınava maruz bırakıldığımız için Kamu Gözetim Kurumunu kınıyor ve sınavın daha makul süre verilerek ücretsiz tekrarını talep ediyorum. Bu yetmezmiş gibi KGK arıyorum... sorumsuz bir bayan... hangi kaynaktan çalışmamız gerektiğini soruyorum... kaynak yok diyor. yetkiliye bağla diyorum yetkili yok diyor... muhatap alacağım kimseyi bulamıyorun...bu nasıl bir Resmi bir kurum. zaten başımızdaki TURMOB bir halta yaramıyor. Artık torunumu elime alır. ondan sonra belge sahibi olurum. yazık ya yazık... ne hallere düştük. Bu talebimin söz konusu mesaj ile dikkate alınıp alınmayacağını, dilekçe muamelesi görebilmesi için nasıl bir yol izlemem gerektiğini tarafıma “bilgi edinme hakkı” çerçevesinde mesajımda belirttiğim mail adresim üzerinden bildirilmesini arz ederim.
 
tebrikler mehmet kardesim. bencede her iki tarafada dilekçelerimizi mümkün mertebede fax olarak iletmemiz daha doğru olabileceği düşüncesindeyim. sagyılar
 
Bende yapıyorum lutfen sınava giren ve magdur oldugunu düşünen diger arkadaslarda kayıtsız kalmasın hatta face tede paylaşıp insanlara ulasabiliriz
 
16.03.2014 tarihinde Ankara’da girmiş olduğumuz K.G.K bağımsız denetçilik sınavı ile ilgili olarak, ‘Muhasebe Stındarları’ Kurumsal Yönetim İlkeleri ve Finansal Yönetim’ ve ‘Denetim’derslerinden sınava girmiş bulunmaktayım. Yapılan sınavın zorluğu ve sorulan soruların uzunluğu ile verilen sürenin sınırı arasında orta zekalı aklı başında bir insanın normal olağan sınırlar dahilinde sınavı yetiştirmesinin hiçbir mümkünatı bulunmamaktadır.
Bugüne kadar onlarca sınava girmiş bir meslek mensubu olarak böyle bir mantığın almadığı sınava maruz bırakıldığımız için Kamu Gözetim Kurumunu kınıyoruz.K.G.K gibi bir kurumun görüşmelerimizde bir muhatap bulamadığımız gibi sorulan soruların kaynağına dairde hirbir bilgi alamamaktayız. Şahsım adına araştırmış olduğum üzere sorulan soruların ait olduğu hiçbir kaynak temin edememekteyim.özellikle denetim sorularına ait sorulan sorulara ait çalışma kaynağı hiçbir hazırlık kitabında bulunamaması bizlerle adeta kafa bulurcasına alaycı bir tutum sergilediğinin birebir kanıtıdır. Bizler gibi onlarca meslek mensubu olan mağdur arkadaşlarımızın bu mağduriyetimizin giderilmesini ilişkin olarak, yapılan sınavın iptalini ve tarafımıza ücretsiz sınav başvurusu hakkı verilmesini bilgilerinize rica ederiz.














Kaynak gösterebileceklerini hic düsünmüyorum.Etik olmadıgını söyleyeceklerdir.soru sayısı veya süre degişmedigi sürece basarı şansı çok düşük.itirazlarımızda lütfen bunu belirtelim.
 
Hem KGK'ya hem de Bimer'e mail ile şikayetimi yaptım. Bimerin metin kısmına kopyala yapıştır yapılamıyor. O nedenle doğrudan yazmak gerekiyor. Ayrıca üst taraftan şikayet/bilgi/.... gibi seçenekler var. Ben şikayeti seçtim. Bilgi talebinde de bulundum ayrıca. Sınavdaki sürenin eğitim bilimlerindeki hangi yaklaşıma göre, neye göre belirlendiğini sordum. Ayrıca bir önceki sınava giren kişi sayısı ve nor dağılımlarını sordum. Hak arama yolundaki ilk ve en küçük adımlar bunlar. Ancak en önemlileri de yine bu adımlar. Şikayet sayısı artarsa, telefon fax ve mail yoluyla şikayetler bir süre sonra bir kamu açıklama yapılmasına yarayabilir.
 
Üst