18-19 Kasım SMMM Yeterlilik Sınavı Yorumlarınız

Üyelik
13 Eyl 2006
Mesajlar
10
Merhaba arkadaşlar sınavla ilgili yorumlarınızı burada paylaşabiliriz. Ben sadece maliyet muhasebesinden girdim sınava ama gördüğüm kadarıyla diğer derslerde de sorular çok zor değilmiş. Kaldı ki soru kağıdını aldığımda çok sevinmeme rağmen heyecandan ciddi hatalar yapmışım. 50 almam yeterli olacak umarım bir problem çıkmaz. Umarım tüm arkadaşlar istedikleri sonuca ulaşırlar.
 
sınava giren arkadaşlar soruları yazabilir mi?

bende önümüzdeki hafta maliyet ve vergi hukuku sınavlarına gireceğim.
 
geçmiş olsun üstad umarım vermişsindir

ben ilk kez girdim iki üç dersten ters köşeye yatırdılar
hiç beklemediğim yerlerden sorular geldi

puanlamaları nasıl yapıyolar bilmiyorum ama inceliyolar ise işimiz çok zor
en azından benim işim zor

denetimin kağıdını verdiler ne alakadır bilmiyorum YMM nin sorusunu sormuşlar.Ben SMMM olacam daha YMM lik işim yok daha, neyse yapacak bir şey yok bu köprüden geçecez

Allah yardımcımız olsun arkadaşlar
 
yorum...

ben mart 2006 da ilk defa girdim bütün derslerin sınavına ...ve ilk sınav hakkımda 6 derside verdim sadece maliyet kalmıştı ...temmuzda maliyet sınavına tekrar girdim ama olmadı nasıl bi puanlama sistemi varsa klasik olan sınavda 48 aldım halbuki 50 olsa bitecek. hayır anlamadığım test usulu olsa tamam diyecem demekki o kadar netimiz var adamlar insiyatif kullanmamış. ama bu yazılı bi sınav hocam nasıl yaptınızda 48 de bıraktınız yada 48 bile değildi benim hakkım nasıl 48 e yükselttinizde 50 yapamadınız. anlam vermek çok zor. gelelim 19 kasımdaki sınava ilk soru matematiksel dağıtım dı ve karınca kararınca karaladık bişeyler bu iş bitti dedik kendi kendimize ama soru 50 puanlık hani olurya yine temmuzda yaptıkları gibi kıracak olurlarsa 1-2 puan ayazda kalmayalım diye büyük bi şevkle saldırdık 2. soruyada. ama o da ne soruda verilen veriler tutarsız ... evet tutarsızlık var 2. soruda arkadaş kimse inat etmesin... verilen verilere göre değişken maliyet 42.000 ise normal maliyet 48.400 olamaz. normal maliyet 48.400 ise bu seferde değişken maliyet 42.000 olamaz. bakalım bekleyip görecez sonuçları ama maliyet muhasebesi sınavlarında ki tecrübelerime dayanarak söylüyorum her yaptığınız yarım yamalak şeylerden puan beklemeyin adamlar özellikle maliyette istediklerini göremeyince kağıtta tamamını çiziyorlar .... ona göre arkadaşlar.... hepinize kolay gelsin.
 
Denetim dersinin cevaplarını bilen varmı acaba.? Bişeyler yaptım ama doğrumu değilmi bilmiyorum.İçimdeki kuşkuların gitmesi açısından.?
 
merhaba arkadaşlar
bende kasım 2006'da ilk kez sınava girdim. sorular kolaydı. mali analiz biraz zorladı ama elimden geleni yaptım. maliyetteki hatayı bende farkettim. kısaca sınav olumlu geçti benim için. beklemek kalıyor geriye.inşallah herkes emeğinin karşılığını alır.
 
merhaba arkadaşlar,
bende sınava ilk defa girdim
sadece meslek hukukunda ki ruhsatname ile ilgili soru acayip geldi diğer sorular makul düzeyde ve beklenebilir sorulardı diye düşünüyorum.
hayırlısıyla işlem dersleri ve g.hukuktan kesin geçmeyi bekliyorum.
inşallah herkesin beklentileri gerçekleşir. saygılarımla,
 
Maliyette hata yok arkadaşlar.Orada sadece biraz ayrıntı istemişler.Standart GÜGiderini Kapasite ve üretim şeklinde düşünürseniz oluyor sanırım.
 

Benzer konular

Üst