1986 yılında vergi mükellefi bir serbest meslek erbabının Bağkur kaydı var mıdır

Üyelik
12 Eki 2010
Mesajlar
10
Sayın Yetkililer,

1986 yılında meslek odasına kayıt yaptırdıktan sonra bir ilçede klinik açtım ve mal müdürlüğüne müracaatla vergi mükellefi oldum. 186 yılı Aralık ayında askere gidinceye kadar yaklaşık 6 aylık bir vergi mükellefiyetim oldu. Sonra kliniği kapattım ve vergi mükellefliğim bitti.

Askerliğimi yedeksubay olarak tamamladım. Sonra da devlet memuru olarak bir Bakanlıkta çalışmaya başladım. Emekliliğe esas 25 yıllık hizmet sürem kısmet olursa 2011 yılında 49 yaşımda iken doluyor ancak emekli sandığından emekli olabilmem için 50 yaşını doldurmuş olmam gerekiyor.

Halbuki 1986 yılına ait Bağkur kaydımı bulursam 49 yaşında emekli olma imkanım olabilecek. Duyduğuma göre 1986 yılında vergi mükellefi olanlar otomatik olarak Bağkur'a kayıt oluyormuş. Bu doğru mudur? Doğru ise Bağkur kaydımı nasıl bulabilirim? Bunun için nasıl bir prosedür izlemeliyim? Eğer Bağkur kaydımı bulabilirsem prim borcumu ödeyerek bu hizmetimi Emekli Sandığı'na nakledebilir miyim?

Bu benim için çok önemli zira bana 1 yıl önce emeklilik imkanı sağlayacak. Bu konuda bilgisi olan siz değerli uzmanlarımız sorularımı cevaplandırabilirse çok sevinirim. İlginize şimdiden çok teşekkür eder ve saygılarımı sunarım.
 
Ynt: 1986 yılında vergi mükellefi bir serbest meslek erbabının Bağkur kaydı var

Sayın uzmanlarımızın bu konuda bir görüş veya çözüm önerisi yokmu acaba?
 
Ynt: 1986 yılında vergi mükellefi bir serbest meslek erbabının Bağkur kaydı var mıdır

Sayın Çobanoğlu öncelikle şunu söylemeden geçemeyeceğim.Keşke sizin yaşınız erişip bu hesapları bizde yapmaya başlasak :) Allah uzun ve sağlıklı bir ömür ve emeklilik hayatı versin diyerek nacizane yorumumu yapayım.

Bağkur kaydı konusunda halen şartlar geçerlidir,herhangi bir dernek,oda veya vergi dairesi kaydıyla bağkur mükellefiyeti başlar.İstisnaları vardır ama şu an konunuza girmediği için ayrıntılara girmiyorum. Bağkur kaydını tespit etmek kolay,İster sgk internet sayfasındaki bağkur sorgulama kısmından isterseniz de kimliğinizle birlikte direkt kuruma başvurarak bunu öğrenebilirsiniz.
Emekli sandığınıza aktarım konusunda herhangi bir uğraş vermenize gerek yoktur.Çünkü emeklilik talebi yaptığınızda tüm kurumlardaki çalışmalarınız birleştirilecektir.

Saygılar sunarım
 
Ynt: 1986 yılında vergi mükellefi bir serbest meslek erbabının Bağkur kaydı var mıdır

Bağkur başlangıcınız olmayabilir zira, şahsi müracaatınız olmadıkça bağkurun sizi tespit etmesi o yıllarda çok zordur.Bugün bile zor tesbit edebilmektedir. Saygılar
 
Ynt: 1986 yılında vergi mükellefi bir serbest meslek erbabının Bağkur kaydı var

Kıymetli twolf kardeşim. Allah razı olsun temennileriniz için. Bende size sağlıklı ve uzun bir ömür dilerim. Emekliliğini düşünme ve gençliğinin kıymetini bil diyorum. Aklım biraz karıştı. O günlerde Bağkur'a şahşen müracaatım olmadığı için Bağkur kaydımın tespiti mümkün değildir mi diyorsunuz? Yoksa Hemen Bağkur'a şahsen bir dilekçe ile müracaatımı öneriyorsunuz. Bu konuda biraz daha ayrıntılı bilgi yazarsanız sevinirim. Çok sağolun.
 
Ynt: 1986 yılında vergi mükellefi bir serbest meslek erbabının Bağkur kaydı var mıdır

Sayın Çobanoğlu,yolun yarısını bende devirdim :) .Dilekleriniz için bende teşekkür ederim.Bağkur kaydınızın olmama ihtimali maalesef yüksektir.O yıllardaki teknoloji ve kurumlar arası başı boşluğu göz önüne aldığınızda tespitin olmama ihtimali yüksektir.Eğer yoksa o yıla geri dönüp kayıt yapma imkanınızda maalesef kalmamıştır.Bir kaç kanun değişikliği yapılmıştır. örneğin 04.10.2000 tarihinden önce bağkur kaydı olmayanlar bu tarihten önceye dönemiyor ancak bu tarih itibari ile kayıtları yapılabiliyordu.Başka bir düzenleme daha geldi ama o da konumuz dışıdır.Neticede eğer kaydınız çıkmaz ise artık 86 yılını kurtarmanız mümkün değildir.Umalım kaydınız çıksın..Saygılar.
 
Ynt: 1986 yılında vergi mükellefi bir serbest meslek erbabının Bağkur kaydı var

Çok teşekkür ederim sayın twolf. Bir de forumdaki öteki sorumla (SSK kaydının bulunması) ilgili bir yorum yazabilirseniz çok sevinirim. Tekrar teşekkür eder, sğlıklı, mutlu ve hayırlı işler dilerim.
 
Ynt: 1986 yılında vergi mükellefi bir serbest meslek erbabının Bağkur kaydı var mıdır

İlk başta teşekkür ederiz, verdiğiniz bilgiler için.
Babam 1980 tarihinde vergi mükkellefiydi, eskiye yönelik dönemez mi artık.Dilekçe ile vergi dairesinde o zamana dair vergi mükellefi olduğunu ispatlayıp itiraz edemezmiyiz?
Nasıl bir yol izlememiz gerekiyor, bu konuda bilgisisiz bizi yönlendirebilirseniz çok sevinirim.
 
Üst