fonradar

1997-1998 de gümrüğe verilen geçici ithalatın kdv tutarı banka teminat mektubu

Üyelik
8 Tem 2010
Mesajlar
2
1997 -1998 yılında yaptığım ihraçat taahütlü ithalatın kdv tutarları için gümrüğe verdiğim süresiz teminat mektuplarının
tahsilatı gümrük veya maliye tarafından yapılmamış. 12 sene sonra bu tesbiti kendim yaptım görünen gümrük bu teminat mektublarının gereğini zamanında ve 12 sene içinde yapmamış bu durumu gümrük müdürü ile konuştum bana kdv si aynı zamanda teminat tutarı olan 485 tl yi faizleri ile birlikte +- 4700.- tl toplam borç çıkardılar ve ödettirdiler.
bu bedeli ödemem yeterli olmadı birde idari ceza kestiler 6000.-tl bu bedele itiraz ettim gerekçe olarakta bana tebliğ edilmedi ve zaman aşımı vardır dedim .Bu zaman aşımı ve tebliğ edilmemesi hakkında yaptığım doğru bir itiraz mıdır ??

diğer bir sıkıntıda 1997-1998 yılında yaptığım ihraçat taahhütlü bu ithalatın malları hakkında ğümrük kesin ithalat yapılması ve malların gümrüğe getirilmesi tekrar kdv sinin 2 kat cezalı ödenmesi vs gibi taleplerde bulundular ayrıca bu malların gümrüğe getirilmemesi halinde KAÇAKÇILIKTAN İŞLEM YAPILAÇAĞINI SÖZLÜ BEYAN ETTİLER.

ayrıca BFB toprak bankın alaçaklarının tahsilatını yaptığını bana verilen teminat mektuplarını şimdiye kadar yani 12 yılın mektub komısyonunu ve faizini talep ediyor 10 700.tl . 10 senedir bana yapılan tebliğ yok

yukarıda yazdığım bu konularda bilğisi olan kişilerden beni aydınlatmasını rica ediyorum.

not.teminat mektubunu veren banka toprak bank tmsf el koydu


saygılarımla a .i. kılınçkaya
 
Ynt: 1997-1998 de gümrüğe verilen geçici ithalatın kdv tutarı banka teminat mektubu

Slm
Bu gibi devlet dairelerinin özellikle süreli değil süresiz teminat mektubu istemelerinin amacı budur. Bu yüzden süresiz teminat mektuplarında zamanaşımı kavramı olmaz. İş alırken şartnamede ödediğiniz tüm cezaları size uygulayacaklarına dair madde olması lazım yani şartnamede bunu peşin imzalatıyorlar o yuzden o konudada haksız bir durum gormuyorum. Bankalar Süresiz teminat mektuplarında teminat mektubu fekedilene kadar komisyon alıyorlar malesef Benim düşüncelerim bu yöndedir. Kolay Gelsin
 
Ynt: 1997-1998 de gümrüğe verilen geçici ithalatın kdv tutarı banka teminat mektubu

818 sayılı borçlar kanunu 110 maddesi taahhütün bitimine kadar yazılı bildirilmemsi karşısında teminat mektubu hükümsüzdür diyor.ayrıca ben bu 2 adet teminat mektubunu 28-09-2010 da iade ettim .bana da hiç bir tebliğ yapılmadı.4734 sayılı kanunu'nun 35 maddesi uyarıncada vade tarihine kadar tazmin talebinde bulunulmamış sa "12 içinde" teminat mektubu hükümsüzdür der.yine derki süresiz teminat mektuplarında tanzim tarihlerinden 10 sene içinde tazmin talebi edilmemişse zamanaşımına ugrar der "borçlar kanunu"
ne dersiniz hala aynı fikirdemisiniz
sizcede birleşik fon bankasının kullanılmamış iade edilmiş toplam degeri 485 tl'lık teminat mektuplarına 2800.tl komısyon-harç-zarar vs bedeli ödemek zorundamıyım..
selamlar ,

ali ihsan kılınçkaya.
 
Ynt: 1997-1998 de gümrüğe verilen geçici ithalatın kdv tutarı banka teminat mektubu

Geçici kabul ithalatlarda, ithal edilen eşyaların yurtdışı edilmesi için süre vardır. Bu süre de genellikle 1 yıldır. 1 Yıl içerisinde ihraç edilmeyen eşyalar için gümrüğün yasal takibata başlaması gerekir ki bu yapılmamış. Ödenmesi gereken vergilerin zaman aşımı süresi 5 yıldır. Sizin olayınızda bu süre çok geçmiş. Bu vergiler sizden talep edilemez. Ayrıca yurtdışı edilmeyen mallar için de kaçakçılıkta zaman aşımı süresini tam bilmemekle beraber, bu olayında zaman aşımına uğradığını düşünüyorum. Sonuç olarak bence gümrük sizden hiç bir hak talep demez.
 
Üst