2 Günlük İşgöremezlik SGK'ya Bildirilecek mi, Bildirilmeyecek mi ?

yken

Katkı Sunan Üye
Üyelik
21 Ara 2012
Mesajlar
403
Konum
istanbul
2 gün süren iş göremezlik SGK'ya bildirilecek mi, bildirilmeyecek mi? Rosya kapatmada bize ceza tahakkuk ettirdiler acelemiz olduğundan ödemek durumunda kaldık ama normalde itiraz ederdik.
2 günlük iş göremezliklerde resmi olarak ne yapılacağı konusunda sgk mevzuatı ne diyor? Link verebilir misiniz?
 
Ben bugüne kadar 1 veya 2 günlük raporların hiçbirini onaylamadım ya da manuel bildirimden giriş yapmadım.Bir ceza ile karşılaşmadım hiç.Bu raporlar için bir ödeme yapılmadığından ceza kesilmemesi gerekiyor.Bildirsende bildirmesende birşey değişmiyor çünkü zaten ödeme yapılmıyor.Ancak eksik gün gösterip eksik gün bildirim formunu vermediyseniz o yüzden ceza çıkmış olabilir.Raporu onaylamasanız dahi bordroda eksik gün olarak göstermeli ve toplam çalışan kişi sayınız 9 kişi ve altındaysa kuruma eksik gün bildirim formu vermeniz gerekiyor.Eğer raporlu kişiyi eksik göstermeyip tam 30 gün gösterirseniz bu seferde bildirgeyi gönderirken "istirahat sürelerinde çalışmamıştır" kutucuğunu işaretlemeniz gerekiyor.Bunları yapmazsanız ceza çıkar.
 
10 kişiden çok çalışan var. 2 günlük raporu biz sisteme girmedik ve bordroda göstermedik. Buna rağmen ceza tahakkuk ettirildi.
 
Eğer bordroda göstermezseniz aylık bildirgeyi yollarken o raporlu kişi için "istirahat sürelerinde çalışmamıştır" kutucuğunu işaretlemeniz gerekiyor.İşaretlemediyseniz o yüzden ceza kesmişlerdir.Ceza tutarı ne kadar ?
 
aynı cezayı bende yedim 30 gün gösterip "istirahat sürelerinde çalışmamıştır" kutucuğunu işaretlemediğimden dolayı
 
Bu raporlar arasında hastalık sigortasından verilen ve istirahat süresi en fazla 2 günlük olan raporlar ile en az doksan gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olma şartını taşımayan istirahat raporlarının servis personelince ayıklanarak Ödeme Yapılmayacak Raporlar Arşivi Ekranına atılması gerekmektedir.
Söz konusu raporlardan istirahat süresi sona erenler otomatik olarak İşveren Onaysız Tebligat İşlemleri Ekranına düşecektir. Bu listelerde isimleri yer alan raporlar hakkında ikinci
bir talimata kadar Çalışılmadığına Dair Bildirimin yapılması için tebligat gönderilmeden ilgili işverene idari para cezası uygulanmayacaktır.

http://www.alomaliye.com/2012/sgk-genelgesi-2012-28.pdf


 
Son düzenleme:

Benzer konular

Üst