personel maaş programı

2 Günlük rapor ücretleri hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceres
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ceres

Tanınmış Üye
1 Temmuzda yürürlüğe giren 6098 sayılı Borçlar Kanunu'nun 409.maddesine göre 'uzun süreli bir hizmet ilişkisinde işçi, hastalık, askerlik veya kanundan doğan çalışma ve benzeri sebeplerle kusuru olmaksızın, iş gördüğü süreye oranla kısa bir süre için işgörme edimini ifa edemezse işveren, başka bir yolla karşılanmadığı takdirde, o süre için işçiye hakkaniyete uygun bir ücret ödemekle yükümlüdür.

yorumlarınız nedir arkadaşlar ? :)

ben 2 günlük raporların ücretini ödemeye başladım. ancak sgk olarakta ödemeli miyim ? yoksa nasıl kanıtlarım ücret ödediğimi ?

10 günlük rapor alan bir kişinin 2 gününün sgk ve ücretini ödeyip kalan 8 günün sgk ve ücretini kesmem mi gerekli ?

Ynt: 2 günlük rapor ücretleri

Bu konuya yorum değil ama yine bu konu ile ilgili bir sorum var benimde.

Temmuz ayında işçi 2 günlük rapor aldı. Çalışmadığına dair bildirimi yapıldı. APHB de 29 gün olarak göstereceğiz (31-29). Prime tabi günü hesaplarken ilgili ay/dönemdeki gün sayısından ücret almaya hak kazanılmamış gün sayısı çıkartılmak suretiyle bildirilecek güne ulaşıyoruz. Ama prime tabi kazanç kısmında tereddütlerim var.

(940,50/31*29) 879,82

(940,50/30*29) 909,15

940,50-(940,50/30*2) 877,80 mi olacak ?

Teşekkürler.

31 gün olan aylarda prim gün sayı 30 prime esas kazanç ise 31 günlük alınır; Bu nedenle 31*31,50 ( brüt günlük ücret) 971,85 olacak 2 gün raporlu olduğu için prim günü 29 olacak prime esas kazanç ise 909,00 olarak bildirgeyi vermelisiniz.

parlak1980 ' Alıntı:
1 Temmuzda yürürlüğe giren 6098 sayılı Borçlar Kanunu'nun 409.maddesine göre 'uzun süreli bir hizmet ilişkisinde işçi, hastalık, askerlik veya kanundan doğan çalışma ve benzeri sebeplerle kusuru olmaksızın, iş gördüğü süreye oranla kısa bir süre için işgörme edimini ifa edemezse işveren, başka bir yolla karşılanmadığı takdirde, o süre için işçiye hakkaniyete uygun bir ücret ödemekle yükümlüdür.

ben 2 günlük raporların ücretini ödemeye başladım. ancak sgk olarakta ödemeli miyim ? yoksa nasıl kanıtlarım ücret ödediğimi ?

10 günlük rapor alan bir kişinin 2 gününün sgk ve ücretini ödeyip kalan 8 günün sgk ve ücretini kesmem mi gerekli ?

her alınan raporun ilk 2 gününe sgk kesmesemde kalan günlerin sgk ve ücretini kessem (nasıl olsa devlet ödüyor çalışan ücretini) , 2 günü neden kesmedin denmez değil mi ?

bir problem olur mu arkadaşlar ??

O ödediğiniz 2 güne ait sgk primlerini de öderseniz, kimse NEDEN KESMEDİN BUNU DEMEZ sn.parlak1980.
Diyene de canım istedi , ödedim diyebilirsiniz rahatlıkla ;)

keremcem ' Alıntı:
O ödediğiniz 2 güne ait sgk primlerini de öderseniz, kimse NEDEN KESMEDİN BUNU DEMEZ sn.parlak1980.
Eğer bu bir şirket ise ve b.denetim tabi olursa derler. Eğer şirket politikası ödenmesi yönünde değil ise, ödenmesi yönünde bir karar yok ise şirket içi hile olarak değerlendirilebilir.

parlak1980 ' Alıntı:
parlak1980 ' Alıntı:

ben bu maddeye istinaden 1-2 günlük ücretleri ödemek istiyorum.ama ödediğimi ancak 2günlük sgklarını ödeyerek ispatlayabilirim.

bu yeni çıkan kanun maddesi hakkında bilginiz var mı ?

g705 ' Alıntı:
keremcem ' Alıntı:
Eğer bu bir şirket ise ve b.denetim tabi olursa derler. Eğer şirket politikası ödenmesi yönünde değil ise, ödenmesi yönünde bir karar yok ise şirket içi hile olarak değerlendirilebilir.
Ne diyecekler anlamadım sn g705;
bu insana raporlu olduğu o 2 gün için neden ücret ödediniz mi diyecekler?
Çalışana neden ücret ödendiğini sorgulamak SGK nun görevleri arasında değil bildiğim kadarıyla. Hatta neden ücret ödenmediğini sorgulamak ta SGK nun görevleri arasında yer almıyor gene bildiğim kadarıyla.
Bölge çalışma müdürlüklerinince yapılacak denetim de de neden ücret ÖDEDİN değil NEDEN ÜCRET ÖDEMEDİN denebilir ,
şirketin gelenekselleşmiş bir uygulaması olup olmaması da bağlayıcı olamaz raporlu olunan günler için ücretin ödenmesi konusunda.
Primlerini vergilerini de ödediyseniz ilgili kurumlara, yapılacak denetimlerde eşit davranma borcunu herhangi bir şikayet olmaksızın ) ortaya sürerek bir uygunsuzluk bulabilme hak ve yetkileri de yok bu kurumların bildiğim kadarıyla.

Yanlış mı düşünüyor, biliyorum?

Nasıl ve ne diyebilirler biraz daha açıklayabilirmisiniz?

Şirket ödeme güçlüğüne düşer ise bu şirketten alacaklı olanlar pekala sorgulayabilir. Şirket yönetiminde olmayan bir ortak bu işlem yüzünden alacağı kar azalacağı için sorgular. Bu ödemeler gider gösterildiği için vergi incelemesinde dahi sorun olabilir.

g705 ' Alıntı:
Şirket ödeme güçlüğüne düşer ise bu şirketten alacaklı olanlar pekala sorgulayabilir. Şirket yönetiminde olmayan bir ortak bu işlem yüzünden alacağı kar azalacağı için sorgular. Bu ödemeler gider gösterildiği için vergi incelemesinde dahi sorun olabilir.
HAklısınız :) :)

ama arkadaşlar 6098 sayılı Borçlar Kanunu'nun 409.maddesinde 2 günlük ücretleri işveren öder diyor.
ben bu yüzden takıldım bu konuya.2 günün ücretini nasıl ödeyeceğim peki ??
eskiden ödemezdim zaten problem olmazdı ancak 1 temmuzdan itibaren geçerli olmak üzere 2 günü işveren öder diyor maddede.

parlak1980 ' Alıntı:
ama arkadaşlar 6098 sayılı Borçlar Kanunu'nun 409.maddesinde 2 günlük ücretleri işveren öder diyor.
ben bu yüzden takıldım bu konuya.2 günün ücretini nasıl ödeyeceğim peki ??
eskiden ödemezdim zaten problem olmazdı ancak 1 temmuzdan itibaren geçerli olmak üzere 2 günü işveren öder diyor maddede.
409.madde de ben belirttiğiniz şekilde bir ifade göremedim sn.parlak.

Hastalık vs sebeple bir süre işgöremez durumda olursa BAŞKA BİR YOLLA KARŞILANMADIĞI TAKDİRDE, işveren makul bir ücret öder diyor. AYnı şey değil.

''BAŞKA BİR YOLLA KARŞILANMADIĞI TAKDİRDE '' ifadesi evet yorumaaçık olmuş.
sonuçta hasta çalışmıyor ve sgk da 2 günlük ücreti zaten ödemiyor.
ödeme yükümlülüğü işverene kalmış olmaz mı ?

Ödeyip ödememesi ile ilgili bir yaptırım yok.İşverenin iyi niyetine kalmış bir durum.

parlak1980 ' Alıntı:
''BAŞKA BİR YOLLA KARŞILANMADIĞI TAKDİRDE '' ifadesi evet yorumaaçık olmuş.
sonuçta hasta çalışmıyor ve sgk da 2 günlük ücreti zaten ödemiyor.
ödeme yükümlülüğü işverene kalmış olmaz mı ?

Şahsen görüşünüze katılmıyor değilim,siz çalışmışsınız dersimize birazda biz çalışalım

evet Şeref Bey sizden değerli yorumlarınızı bekliyorum.
2 günü acilen çözmem gerekli.
10 gün raporlu personelim var tamam 8 günün sgk ve ücretini keserim ( sgk dan ödemesini alacak)
ancak sgk nın ödemesiği ilk 2 günü kesmek istemiyorum.

sgk bakımımdan sıkıntı olmaması lazım ama eminde değilim.
yoksa nasıl ispat ederim ücreti işçiye ödediğimi ?

Bugün biraz yoğunum,dersime sonra çalışayım dedim ama müsaade etmiyorsun üstad :)
Reklam ise reklam yasaktır "REKLAM YASAKTIR!" MuhasebeTR"sayfasında Sn.Arif Temir(Baş iş mümüfettişi)okurlara kısa cevaplar,30.07.2012 tarihi cevabında;"Borçlar kanunun bu düzenlemesine göre iki günlük ödenmeyen ücretin işveren tarafından ödenmesi gerekiyor"şeklindedir.
Bu görüşe katılıyorum.