20-30 YTL ye Defter Tutan Değerli Meslektaşlarım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SİBEL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 20-30 YTL ye Defter Tutan Değerli Meslektaşlarım

değerli meslektaşlarım

ben ilk önce 3568 sayılı kanunda anayasanın 1.maddesindeki temel eşitliğin oldugunu savunmuyorum
mart 2007 saınavlarında sınavlarımı verdim mali müşavir oldum işverenin karşısındafirma ilk 100 içersinde olan ama kurumsallaşamayan cirosu 12 milyon dolar olan 3 yıldan beri çalışıyorum 2000 ytl istedim az bile buldum bu rakamı
fakat bana 1500 ytl fazl olamaz diyor bana dediği dışardan 500 defter tutturrum 600 bir eleman alırım

şimdi sorun burda ben bagımlı çalışırken benim haklarımı 3568 sayılı kanun da tek bir ibare bagımlı çalışanın lehine madde yok bagımlı çalışmak suçmu gelelim 20-30 ytl defter tutanlara geçen oturdum bir hesap yaptım
normal bir buro 250 ytl bagkur 200 genel gider 200 ben bir buro açarsam 650 ytl ve kazanç elde etmeliyimki geçinmem için

stajerken işi sen bul maaşından feragat et ankaraya git sınavlar için ruhsatı al 2750 maliyetle nerdesin turmob
nerdesin .........

arkadaşlar meslek standartları boş laflar bizi para olarak gören bir kurumdan beklentilerimiz yok meslektaşlarım 20-30 ytl defter tutanlara değil tutturan sistemi değiştirelim

ben bagımlı çalışan arkadaşlar adına bize tarife yapılmasını istiyorum
ücret anlaşmalarında kaynak gelir ver ve kurumlar vergisi matrahları ciroları olsun en az belirlenecek rakamlar

sonuç belgesini yeni almış 27 yaşında bir meslektaş üstünde bir borç yükü karşısında bürün dediğini yaptıran işveren

işarıyorum mesleğin standartını yükseltecek

bu serzenişlerim meslektaşlarıma değil onlar benim abilerim ablalarım biz onların sayelerinde bu mesleği sevdik ve bu yolda ilerliyoruz

yorum yapan tüm meslektaşlarıma teşekkür ederim
saygılarımda

sayın furkan,

güzel söylüyorsun bağımlı çalışanlarada bir tarife belirlenmesi mantıklı ama sorun ondanda kaynaklanmıyor. sorun biz kendi değerimizi bilmiyoruz. o işverenenin sana ihtiyacı var sen git senin yerine belgesiz birisini çalıştırırım ben diyemez ama tabi bu kişinin kendini pazarlama davranışından kaynaklanıyor. Bizim işyerine ihtiyacımızdan çok işyerinin bize ihtiyacı olduğunu vurgulamak. sonuçta bu aynen (diğer forum başlıklarında okuduğum kadarıyla) stajyer arkadaşlardada var çok ucuza çalıştırıldıklarından şikayetçiler. dediğim gibi bizim elimizdeki ruhsat altın bir bileklik hükmünde ama kullanabilirsen....

M.Gür ' Alıntı:
... sorun biz kendi değerimizi bilmiyoruz. ... bu kişinin kendini pazarlama davranışından kaynaklanıyor. ...elimizdeki ruhsat ... ama kullanabilirsen....

En baştaki, başlıca sorun burada, ...

Sayın M.gür

yazdıgınıza katılıyorum. ancak sizde takdir edersinizki firmalarda en yüksek paraları muhasebe departmanları alması gerekirken en hassas en kullanışlı veri üreten departman olmasına ragmen karşılıgını bulamamakta özellikle tekstil sektöründe anlattıklarınızın karşı tarafın anlaması ciddi bir eğitim sorunu onlara göre bilanço gelir tablosu bankalardan kredi almanın bir unsuru içindekiler önemli değil kendimizi pazarlama konusunda geniş tabanlı meslek mensupları içinde bir yere kadar çogu tanıgım duydugum kişi istediği rakamı belirtiyor bulunmayan her ay sonunda inmek zorunda kalıyor
burda sizin tezinizin arkasındayım birde bunu türkiye şartlarında düşünürsek bu mesleğin herkes tarafından yapılmayacağını gösterecek tek şey denetimlerin artması ozaman işletmelerin muhasebe servisleri seçilecek kişiler maddi isteklerine göre değil bilgilerine göre degerlendirilecek

saygılarımla

muhasebe departmanı her şirketin muhakkak olması gereken bir departmandırki muhasebenin önemi tartışılmaz.

amaki bu zamana kadar muhasebe departmanını seven bir işverenle karşılaşmadım ben. düşünüldüğünde pazarlama-arge vb. diğer departmanlar para kazandırıyor ama muhasebe genelde para götüren bir birim diye düşünülüyor (sanki vergileri keyfimizce çıkartıyoruz...!) dolayısıyla pek sevilmeyiz bunu artık kabul etmemiz lazım. işverenlerden bize en yüksek paraları vermelerini beklemeyin lütfen :)

onlar vermeyeceğine göre biz alıcaz.......

Merhaba arkadaşlar,

Konu başlığı ile ilgili olup yorum sizlerin, özellikle 20-30 YTL ye Defter Tutan Değerli Meslektaşların(!)

Şu an elimde ÖKC servisine ait bir fatura var.

Mali hafıza bedeli, işçilik bedeli gibi iki kalemin yanında bir de devir tutanak bedeli olarak 25,00 YTL olmak üzere toplam KDV dahil 173,46 YTL.

ÖKC servisleri bu iş için aldıkları işçilik ve mali hafıza bedeli yanına bir de devir tutanak bedeli eklemişler.

(Meslek mensubu olarak kendimizi ÖKC servisleri ile kıyaslamak şeklinde algılanmasın.)