2008-2 SMMM Kazananlara Türmob' dan Gelen Yazı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan heroine44
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 2008-2 SMMM Kazananlara Türmob' dan Gelen Yazı

sevgili 1517 kardeşim irdelememiz gereken konu kazanmadan nasıl peşin verileceği demek ki genel kuruldaki insanlar yeni meslek mensuplarını bayağı bi zorlamak istiyorlar benden ilk yıl para almamalı kazanırsan bi şekilde ödersin gözüne gözükmez isyanımız peşin istemeleri.Bak lucaya ben luca alıcam çaresiz ilk yıl ödeme yok 5 yıl vade işte budur kardeşim doğruya doğru helal olsun amacı ne olursa olsun.(tesmer efendide bodrumda genel kurul yapmış bu arada)birde 1000-1500 $ programa para veremem

sami arkadaş
zannedersem siz kayseridensiniz benim gibi şimdi bi yerde yazınızı gördüm bu yıl başlayacağım demişiniz siz şirkette misiniz büro mu düşünüyosunuz

sami arkadaşım adapazarındaki arkadaşımada peşin ödeneceği söylenmiş.neden taksit yapmıyorlar anlamıyorum.zaten smmm uğruna 4 yıldır bir sürü para harcadık.yazıklar olsun ne diyelim.

1517 ' Alıntı:
arkadaşlar bu ruhsatı yılbaşında mı alsak yoksa şimdi mi daha iyi olur sizce.diğer bir sorum ruhsatı alsak kartvizit bastırabilirmiyiz büro açmadan?
telde bana kasımda ruhsat bedellerine zam geleceğini zammında 150 200 den aşağı olmayacağı maktu aidatların ise odalara göre değişen 150-250 arasında olacağından 2008 yılının aidatını yatırmamak pekte karlı değil kanımca.Burada bi kayıp sözkonusu değil ben müraacatımı yapacağım

arkadaşlar bu ruhsatı yılbaşında mı alsak yoksa şimdi mi daha iyi olur sizce.diğer bir sorum ruhsatı alsak kartvizit bastırabilirmiyiz büro açmadan?

1517 arkadaş tam da beni sormak istediklerimi sormuşunuz ben de diyorum ki şimdi mi alayım 2009 ocak şubat gibi mi aslında ben 2009 düşünüyodum ama ekim 18 de genel kurul var zam gelecek deniyor onun için alsam mı diye düşünüyorum ikincisi büro düşünmüyorum bağımlıda düşünmüyorum şimdilik beklemedeyim ama kartvizit bastırsak bi sakıncası olur mu acaba

evet bende düşünüyorum .allahtan taksit yapıyorlarmış.

kapot zam olacaksa şimdi almak daha mantıklı o zaman.ruhsatı alan arkadaşlarımın içinde kart bastıranlar var.şimdiye kadar sorun olmadı.zaten büroları yok.şirkette çalışıyorlar.bende şirkette çalışıyorum.büro açmayı düşünmüyorum şu ortamda.ama kart dağıtırsak enazından ileriye hazırlık yapmış oluruz.ne olduğumuz belli olur.

sevgili kapot doğru okumusun ben büro düşünüyorum aslında ama hala tam karar veremedim su anda büroda çalısıyorum şahsıma ait büro açmazsamda bu işyerinde devam edeceğim bana bağlı biraz açıkcası 5-6 milyar bi para gerekiyor korkulacak rakamda değil ama doğrusunu yapmak lazım çevre şart bi kere.Çalıştığım büroda bu çevrem genişler mi özgüvenim gelir mi onun hesabını yapıyorum birde acaba diyorum büromla burasını aklımdan kıyaslama yapıyorum kendimi geliştirme açısından okuma,araştırma v.s. kendi bürom ağır basıyor bu konuda ama diğerlerinide düşünüp sağlıklı kakar almak istiyorum yoksa büro açılır

kazanan diğer arkadaşlar buhar olup uçtular sanırım :) nerdesiniz millet?

tabiki yapın müracaatınızı ne olur ne olmaz sadece 150 civarı olan maktu aidattan yararlanırsınız ki az önce dediğim gibi oda işe yaramıyor biran evvel işinize gücünüze bakın 150-200 ytl büyük bi rakamda değil.

şimdi tam bişeye koyulacaksın ya ruhsata müracaat etmedik görüyormusun ?:) demeyelim dimi

azönce istanbul odasıyla görüştüm.kasımda sadece 1340 ytl olan türmob parasına zam gelecekmiş.
odanın istediği 525 ytl ye gelmeyecekmiş.
şimdi bu durumda kasımdan önce mi yılbaşından sonra mı almalıyız?

daha öncede demiştim zaten ama yine söylüyoruz pek cazibesi yok 1340 zam yese yese % 10 yesin en az yiyeceği oda 135 ytl yapar maktu aidatla hemen hemen aynı

yani demem oki bence paran varsa beklemene gerek yok eğer paran yoksa bekleyebilirsin ikisindede fark yok gibi

sami ' Alıntı:
yani demem oki bence paran varsa beklemene gerek yok eğer paran yoksa bekleyebilirsin ikisindede fark yok gibi

bana da aynı fikir doğru geldi

hatta diyebilirim kii normalde %10 bile fazla ama emin olamayız ki !!!

şu anda fazla fark yok hatta 2009 daha iyi gözüküyor ...

Bende 2009 yılında ruhsatı düşünüydum ama şartları zorlayıp bu ay almayı planlıyorum, hem zam gelecek, ki aidatla aşağı yukarı aynı rakamı bulacak....yani sonuçta para YİNE cebimizden çıkacak..
Bu arada ben ymm.şirketinde çalışıyorum, müdürlerimizden biri bana hiç zaman kaybetme dedi...son çıkan meslek yasasında , YMM.SMMM firmalarında çalışanların ... ruhsat aldıktan sonra çalıştığı zamanlar YMM sınavına girebilmek için geçerli oluyormuş....kendisi sınavı kazanıp ruhsat almadığı için yaklaşık 8 ay YMM sınavına giremiyor ...
Haa Yeminli mi olacaksın derseniz , hayır derim ama , çalıştığımda boşa gitmesin .... büro açmak zor gözüküyor bu piyasa şartlarında ...zaman kaybetmeyip şansımı değerlendirmek istiyorum.... ilerde ne olacağı belli olmaz....
Benim gibi YMM ve SMMM de çalışanların aklında olsun....ama siz yinede bi araştırın ben acele ile araştırmadan yazdımmmm... bir hata olmasın...

Arkadaşlar ,

Bende SMMM meslek mensubu oldum. Ruhsat için sadece 1.340 ytl istemiyorlar. Ayrıca
315 YTL odaya kayıt ücreti ve 210 ytl makdu aidat. Ayrıca büro açacak olursanız 120 ytl de
kaşe bedeli olarak ödemeniz gerekmektedir. Toplam 1.985 ytl kısacası. Bunu da 6 taksitle ödeyebiliyorsunuz. Bilgilerinize.

Ayrıca sadece ruhsat harçlarında bir artış olacak anladığım kadarı ile . Sonuç belgesinde belirtilen ruhsat harçları 31.10.2008 tarihine kadar geçerli olup, 1.11.2008 tarihinden itibaren artış uygulanacaktır. diye bir yazı geldi tarafıma .Bilgilerinize...

blackmoney ' Alıntı:
sami ' Alıntı:
Bende aradım zaten sorun kaç lira olduğu değil neden bu kdar fazla olduğu bizim odamızın

sorun kayseri odasına bağlı meslek mensuplarının az olması arkadaşım.

bence sorunun cevaını şu linkten az veya çok alabilirisn.

http://www.turmob.org.tr/TurmobWeb/turkce/istatistikselRaporlar.aspx
ya evet zaten sonradan düşündüm ama kardeş diğer bize benzer odalarda durum aynı değil bizimki çok afaki kim ne derse desin 800-900 üye var 200 de stajer var aşağı yukarı 2 katı alacak kadarda az değil bence genel kurul üyelerinin anlayısına bağlı ilgin için sağol kolay gelsin.Napalım yatırıcaz taksitde yapmıyolar ben ona kızıyorum türmob yapıyor ve aldığı parada o kadar çok bi para değil