2009 aralık doneminde maliyet muhasebesinden kalan arkadaşlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan buka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 2009 aralık doneminde maliyet muhasebesinden kalan arkadaşlar

ebabil ' Alıntı:
arkadaşlar maliyetcinin %90 değişmiceği yine yurdakul hocanın olacağı söylenmiş.ayrıca sınavda bukadar kalan kişinin olma sebebi sorulunca yurdakul bunların hepsi ezberci demiş.kabahatide bizlere atmış böylece.maliyetten kaynak isteyenler kesinlikle yurdakul calışsın diyorum.
değişip değişmemesi önemli olmasa bile şu ezber lafı çok ters ne yanı bırseyı ogrenmek onu ezberlemekten geçmiyormu hadı vergı gıbı olsa sürekli mevzuat değişiyor değişen yeri bilmeyip eskiye devam etsek ezber olur yanı bılmesende bılıyormus gıbı yapmak olur fakat malıyetten kaynak bellı mevzuat gibi değişen bir durumu yok tabiki ezberlenecek bir konu tamamıyla kaldırmaya yönelık bir durum var işin aslı ticaret olmalı eminimki o 3-5 alanların çoğu yurdakulun kıtabından çalışmamış onun çözümüne göre yapmamış arkadaşlardır bende yurdakula göre yaptım ama tamamını EZBERLEMEMİŞİM demekki 22 verdi bilmem anlatmak istediğimi anladınızmı arkadaşlar?

ben anladım :)

bende 20 almıştım sen benden daha iyi ezberlemişsin demekki.
benim takıldığımda bunlar lafıydı.nekadar cidiye alındığımızın göstergesi dimi.
yapacak bişey yok oturup çalışmak diyorum ama temmuzda aralıktada çalışmıştık ee ozamn çalışmakta kafi değil, bu olay tamamen şansa döndü.temmuz ve arakıta döktüler martta toparlayacaklar dolayısıyla ilkez marta girecek kişiler şanslı olacak.ilk girecek olanlar maliyeti kesinlikle bir sonraki dönemlere bırakmayı düşünmesinler.

Arkadaşlar son hakkım ve yurdakul hocanın kitabına baktıkça boğuluyorum...safha maliyetine çalışıyorum,son sınavdaki sorunun benzeri var ama hala birbirine karıştırıyorum,artık algılamamdan şüphe etmeye başladım!ya fifo çözümü tam öğrendim derken başka bi soruda karışıyo...sizce bu sınavda çıkma ihtimali varmı,yani 2.evre,fire falan yani bu konuya taktım ben ve vakit kayebediyormuşum gibi geliyo,offff

daısy08 sonhakkınız oldugu için kesin cıkmaz demek istemiyorum ama geçmiş sorulara bakınca 2 dönem üstüste cıkan konu cıkmamış,fifodan cok cıkarsa aynı konudan ortalama cıkar diye düşünüyorum ki zayıf bir ihtimal.
son hakkınız oldugu için tüm konuları ihmal etmeden bakın derim.tavsiye olarakta kademeli dagıtım,smmm tablosu ve sapmaları cok iyi öğrenin derim.diğer konularada bakın son hakkını çünkü.umarım geçersiniz,bunca emeginiz boşa gitmez inşallah,son hakkı olan arkadaşlara özellikle başarılar diliyorum.

daısy08 ' Alıntı:
Arkadaşlar son hakkım ve yurdakul hocanın kitabına baktıkça boğuluyorum...safha maliyetine çalışıyorum,son sınavdaki sorunun benzeri var ama hala birbirine karıştırıyorum,artık algılamamdan şüphe etmeye başladım!ya fifo çözümü tam öğrendim derken başka bi soruda karışıyo...sizce bu sınavda çıkma ihtimali varmı,yani 2.evre,fire falan yani bu konuya taktım ben ve vakit kayebediyormuşum gibi geliyo,offff

bak beni dinlersen sınavdan geçersin :)

çalışacağın özellikle ağırlık vereceğin konuları sıralıyorum

1-2.dağıtımlardan (kademeli dağıtım ve matematiksel dağıtım)

2-muhasebe yevmiye kayıtlarının işleyişi

3-satılan malın maliyeti tablosu ve nihayetinde gelir tablosu oluşturma

4-tam ve değişken maliyetler

5-sınav kağıdının sonuna son hakkım,tek dersin hocammm,hocam kısmını biraz vurgulayarak yaz,duygusal bir boyuta geçsin olay,sonuna 3 m harfi koy

hocammm
:D

3 m teknolojisi :D

senindemi son hakkın :D

elimde harika,müthiş,fevkalade,açık,anlaşılır,ihtiyaca uygun,karşılaştırılabilir maliyet notları var..paylaşabilirim

Hackhan, Ebabil ilginize teşekkürler...ya zaten kesin yazıcam,(m) leri uzatırmıyım bilmiyorum ama;hocam hitabını tuttum;))ya zaten bence sınavda son hakkı olanları dikkate alıyorlarmı açıkçası şüpheliyim!o yüzden yazmak en sağlamı diye düşünüyorum,umarım antipatik gelmezzz!ya yurdakulun kitabında özellikle çalışma sorularında öyle karışık sorular varkii insana hiçbişey bilmiyo hissini veriyo,dün bi arkadaşla konuştum 2.evre,3 lü sapma falan diye abartma dedi!ya artık herkesin lafından medet umar oldum ama kararımı verdim daha önce çıkmamış yerlere bakıp kafa karıştırmıcam ve dediğiniz standart konulara bakıcam artık şansımaa,olmadı hocaya mektubu uzatıp içimi dökücemm;)elimden geleni yapıcam amaa çok stresliyim ya,herkese iyi çalışmalar...

daısy08 ' Alıntı:
Hackhan, Ebabil ilginize teşekkürler...ya zaten kesin yazıcam,(m) leri uzatırmıyım bilmiyorum ama;hocam hitabını tuttum;))ya zaten bence sınavda son hakkı olanları dikkate alıyorlarmı açıkçası şüpheliyim!o yüzden yazmak en sağlamı diye düşünüyorum,umarım antipatik gelmezzz!ya yurdakulun kitabında özellikle çalışma sorularında öyle karışık sorular varkii insana hiçbişey bilmiyo hissini veriyo,dün bi arkadaşla konuştum 2.evre,3 lü sapma falan diye abartma dedi!ya artık herkesin lafından medet umar oldum ama kararımı verdim daha önce çıkmamış yerlere bakıp kafa karıştırmıcam ve dediğiniz standart konulara bakıcam artık şansımaa,olmadı hocaya mektubu uzatıp içimi dökücemm;)elimden geleni yapıcam amaa çok stresliyim ya,herkese iyi çalışmalar...

bak sana bir not yollayım,buna çalışsan yeter,konu anlatımlı,süper..

maliyet dersinde ipin ucundan yakalamak önemli olan ben bu notlarla yakaladım artık bırakmam o ipin ucunu,burda temeli tam anlayıp,ondan sonra yurdakul çağların kitabıda kolay geliyor,ben hiç 0 dan başladığım için böyle diyorum,belki sen iyisindir

Ben yurdakuldan soru çözmeye çalıştım dün akşam. Çözmez olaydım, ne o öyle ya neyin nerden geldiği belli değil. Ve rakam hatalarıyla dolu. Temeli olmayan biri bu kitaptan çalışamaz.

Minik ' Alıntı:
Ben yurdakuldan soru çözmeye çalıştım dün akşam. Çözmez olaydım, ne o öyle ya neyin nerden geldiği belli değil. Ve rakam hatalarıyla dolu. Temeli olmayan biri bu kitaptan çalışamaz.

:D ee direk ordan başlarsan öyle olur..dur ben sana bi not atayımda kendine gel :D

yolladım geldimi?

minike yollamıştım adresi olduğu için,size nasıl yollayabilirim ?

pardon!!,ben size mailimi yolladım özelden,okudunuz zannettim;)