2009 Mart Yeterlilik Sınavına Hazırlananlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kapot
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 2009 Mart Yeterlilik Sınavına Hazırlananlar

3 temel sorunumuz var kanaatindeyim.

1-Muhasebedenetimi ile ilgili odanın kitabını muhakkak bulmamız lazım.Ömer duman yetersiz !!!!
2-Temel hukukta ne yapacağız Arif kocaman tarih oldu !!!!
3-Vergi hukuku için kanunları indirip çalışmakta fayda etmeyecek gibi bunu nasıl çözeğiz.

En önemlisi de TTK görüşmeleri var bizim halimiz ne olacak :o :o ??? ???

yeterlilik ' Alıntı:

1-Muhasebedenetimi ile ilgili odanın kitabını muhakkak bulmamız lazım.Ömer duman yetersiz !!!!
3-Vergi hukuku için kanunları indirip çalışmakta fayda etmeyecek gibi bunu nasıl çözeğiz.

hayırdır bi yerden duyum aldın galiba neden bu sorunlar çıktıki şimdi

duyum almadım Canlı canlı kasım sınavında yaşamadı mı giren arkadaşlar.Temel hukuk-Vergi hukuku -Denetim dersleri için yeni kaynaklar şart.TTK yı şimdilik unutalım.Yürürlüğe girmesi uzun zaman alacak gibi.Benim görüşüm tabi.

asmmm odasının kursuna gittim mart sınavına gireceğim ama ordaki hocaları denetimden ömer duman
hukuktan arıf kocaman kitaplarını aldırtılar hatta ordan konuları anlattılar..
şimdi fuzuli mi aldım onları ...

zeyneb ' Alıntı:
asmmm odasının kursuna gittim mart sınavına gireceğim ama ordaki hocaları denetimden ömer duman

Zeynep hanım,yanlış yönlendirmek istemem ancak bende sizin gibi her iki kitabıda aldım.Fakat Arif kocamandan sadece 1 tane çıktı çünkü yeni kanunları içeren kitap henüz yok.Yeni çıkan 2008 baskıdada mevcut değilmiş.Kasım 2008 sınavında 30 puanlık tek soru çıkmış.Bu kitabı atacağınız anlamında değil onu yutacağız birde yeni SGK ya çalışacağız.denetim içinde aynı durum söz konusu.umarım yardımcı olmuşumdur

yeterlilik ' Alıntı:
zeyneb ' Alıntı:

Zeynep hanım,yanlış yönlendirmek istemem ancak bende sizin gibi her iki kitabıda aldım.Fakat Arif kocamandan sadece 1 tane çıktı çünkü yeni kanunları içeren kitap henüz yok.Yeni çıkan 2008 baskıdada mevcut değilmiş.Kasım 2008 sınavında 30 puanlık tek soru çıkmış.Bu kitabı atacağınız anlamında değil onu yutacağız birde yeni SGK ya çalışacağız.denetim içinde aynı durum söz konusu.umarım yardımcı olmuşumdur

yeni sgk da yetmiyor. Kasım 2008 Genel Hukuk'taki 2 soruyu çözmek için 4447 İşsizlik Sigortası Kanununu ve 2577 no'lu İdari Yargılama Hukuku'nu da komple çalışmanız gerekirdi.

Dilimde tüy biten konu şu: Bu Genel Hukuk sınavında hangi Hukuk dallarından sorumluyuz ve bu Hukuk dallarının kapsamına giren Kanun'lar hangileri??? Tek Tek Türmob tarafından açıklansın da ona göre kanunları çalışalım.

Örneğin sınavlarda İş Hukuku'ndan sorumluyuz deniyor ya, OK, ama bu şu demek değil, gidin sadece 4857 sayılı İş Kanunu'nu çalışın. İş Hukuku kapsamına giren daha en azından 7-8 kanun daha var, onlar neler açıklansın, her birinden sorumlu muyuz değil miyiz açık açık belirtilsin.

Sınırları zorlayıp çalışmak gerek her yerden soru çıkabileceği ihtimallerini göze alarak. Allah sonumuzu hayır etsin.

değerli arkadaşlar,

mart 2009 soruları yeni komsiyon mu hazırlayacak? Yoksa yeni mi değişti?

yeterlilik ' Alıntı:

doğru ve yerinde bir tespit...çüzümü bulunca paylaşırsınız inş. :)

arkdaşlar sorumlu olduğumuz derslerden bahsetmişler bende bu konuda oldukça şaşkınım ::) genel hukukta borçlar hukuku-ticaret-iş hukuku ve hadi sgk diyelim icra iflas, idari yargı, medeni hukuk vs bunlar nesi onu anlayamıyorum :(

gezgin-smmm

bunları ben okudum ondan sonra sonuç görmeyince bir daha sorayım dedim ama anlaşılan kimse tam net bilmiyor.Zaten yönetmeliklerde de yazmıyor,komisyonun ne zaman değişeceğinden.

TTK Ocak 2009 da yürürlüğe girecekmiş :-\

arkadaşlar bende kasım dönemi smmm yeterlilik sınavına girdim. martta tekrar gireceğim kesin.hakikaten birlik olup şu kaynak sorununu çözmemiz lazım.bir çoğumuzun 2 yıllık staj süresini etkin bir şekilde tamamlamadık kanısındayım.staj döneminde aday meslek mensubu mevzuat ve mesleki konularda eğitilmesi, dil ve bllgisayar eğitimi alması konusunda destek görmesi bunlar hikaye.hele doğuda bir ilde yaşıyorsanız bırakın kurs falan kitap bulmak bile çok zor.bu sınavın şans sınavı olmaktan çıkıp gerçekten yeterli hale gelmemizi sağlayacak bir sınav halini alması şart.bu konuda görüş ve önerilerinizi bekliyoruz.

herkese kolay gelsin.Allah yar ve yardımcımız olsun. :( ???

gezgin-smmm ' Alıntı:
alman72 ' Alıntı:
değerli arkadaşlar,

mart 2009 soruları yeni komsiyon mu hazırlayacak? Yoksa yeni mi değişti?

Bu konu bu sayfada --->> http://forum.alomaliye.com/index.php?action=printpage;topic=21004.0

tartışılmış ancak kesin bir yargı yok sadece kurstaki hocaların söylemlerinden değişeceği yönünde.

Bize bilgilendirme toplantısında söylenen "Denetim" ve "Analiz" derslerinin komisyonunun değiştiği yönündeydi. "Zaten soruların değişmiş olmasından fark etmişsinizdir" de dediler...

Arkadaşlar Mart 2008 sınavında bütün komisyon hocaları değişti. Sorulan sorular bunu açıkça gösteriyor zaten. Ancak Mart 2010 sınavında tekrar hocalar değişir.