2010 Aralık SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TFT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 2010 Aralık SMMM Yeterlilik Sınavı

herkeze merhaba

aralık döneminde ilk kez sınava gireceğim şimdiden başladım çalışmaya ama kursa gidip gitmemekte kararsızım ruhsat alan arkadaşlarım uzatma sende çalışarak verebilirsin ama kursa gidersen hızlanırırsın süreci diyorlar napsam bilmiyorum.

Merhaba;
Zamanınız varsa mutlaka kursa gidin,her bakımdan faydasını görürsünüz,sınavlar eskisi gibi değil malum.Daha donanımlı olursunuz,çalışma disiplini ve azmi oluşur hiç birşey olmazsa moraliniz yerinde olur ki oda sınavda başarı için en önemli etken.Başarılar diliyorum.

arkadaşlar denetim komisyonda prof dr hasan türedi mi var bu adammı soruyor soruları biri yardımcı olabilirmi?

Selam arkadaşlar.4-5 Aralık 2010 sınavlarına hazırlanıyorum.
İslam Çankaya'nın mali müşavirlik tamamlama kitabını ,
Ömer Duman'ın Denetim kitabını aldım. Birde internetten önceki yıllardaki çıkmış soru ve cevaplarını
çıkarttım. Bir hafta oldu çalışmaya başlayalı.günde 2 saat çalışıyorum.
Bu ilk girişim olcak .geçmeyi hedeflediğim 4 ders var
finansal muh.
maliyet
mali tablolar analizi,
muhasebe denetimi,
yetiştirebilirsemde meslek hukukuna çalışmayı planlıyorum.
önümüzde 3.5 ay var . bu süre bana yeterli olurmu sizce.
Finansal muhasebe cepte sayılır. iyi kötü geçer not alırım diye düşünüyorum.
diğer dersleride geçebilmeyi umuyorum.

Allah hepimize kolaylık versin

sserpil hiç gülesim yoktu yaa, hahahahaha duydunuz mu arkadaşlar finansal muhasebe cepteymiş, hahahhahaaa, arkadaşım uzayda mı yaşıyosun, hiç mi duymadın yusuf hocayı, finansal muhasebe geçmesi en zor derslerden biri oldu artık haberin olsun...

Sm3 hocam arkadaş yeni üye ve sınava ilk defa gireceğinden mazur görün daha Sürmenzede ;D ;D :D olmamış. Bizim gibi bir sürmenzede olsun, ondan sonra finansal ön ceptemi, yan ceptemi, kursdamı, sürmenin notlarındamı artık bulması kendisine kalmış.

Ahanda size özlü bir söz buda benden sabah sabah saçma ama aklıma geldi

'' Sürmenzede olunmaz sürmenzede doğulur ''

sserpil ' Alıntı:
Selam arkadaşlar.4-5 Aralık 2010 sınavlarına hazırlanıyorum.
İslam Çankaya'nın mali müşavirlik tamamlama kitabını ,
Ömer Duman'ın Denetim kitabını aldım. Birde internetten önceki yıllardaki çıkmış soru ve cevaplarını
çıkarttım. Bir hafta oldu çalışmaya başlayalı.günde 2 saat çalışıyorum.
Bu ilk girişim olcak .geçmeyi hedeflediğim 4 ders var
finansal muh.
maliyet
mali tablolar analizi,
muhasebe denetimi,
yetiştirebilirsemde meslek hukukuna çalışmayı planlıyorum.
önümüzde 3.5 ay var . bu süre bana yeterli olurmu sizce.
Finansal muhasebe cepte sayılır. iyi kötü geçer not alırım diye düşünüyorum.
diğer dersleride geçebilmeyi umuyorum.

Allah hepimize kolaylık versin
arkadaşım düzenli ve detaylı çalıştıktan soonra 7 de 7 hayal değil . birazcıkda şansın olcak soruların acizliğine ugramdığın sürece hakkın yenmediğin sürece 7 de 7hayal değill veren nasıl veriyor . öncelikle kazanmanın yarısı inanmak 3.5 ay uzun bir zman bütün derslere yetiştiririsin bence hepsine çalış .çalışmadığın dersler kolay gelir sonra pişmanlık duyarsın bol şanslar dilerim muhasebeden hocanın azabına bizde ugradık uğramadk değil komisyonun değiştiğini bilmiyorduk soru tarzları değişdi .detaylı çalıştıkdan sonra muhasebe verilir .

Arkadaşlar Merhaba

sınavda 7/7 yapmak bence zor değil kaynaklarınız çok önemli günde 2 saat te 7 ders için 3 aylık dönemde çok yeterli bence ders seçmek bana pek mantıklı gelmiyor.

sm³ ' Alıntı:
sserpil hiç gülesim yoktu yaa, hahahahaha duydunuz mu arkadaşlar finansal muhasebe cepteymiş, hahahhahaaa, arkadaşım uzayda mı yaşıyosun, hiç mi duymadın yusuf hocayı, finansal muhasebe geçmesi en zor derslerden biri oldu artık haberin olsun...

son iki sınavın sorularını daha çalışmadan çözdüm. bence çalıştıktan sonra verilmeyecek bir ders değil.
finansal muhasebe bu son dönemde zor geçmiş olabilir. o bu demek değilki geçilmeyecek bir ders.
ben kendime güveniyorum .

arkadaşlar ben ilk kez temmuz döneminden girdim ... bakın 7 7 yapmak hayal değil tabiki ama 1 saat biz yarım saat arayla sınavlara girdik .. bende geçmiş soruları çözerken çok basit geliyordu ama sınav esnasında peş peşe girildiği için artık bazı soruları o anda anlamıyosun sonra bakılınca kolay geliyor .. tabi birde şans işi maliyet sınavı ve muhasebe şimdiye kadar olan en zor sınavdan biriydi ... ben 6 derse çalıştım şuan 2 si garanti geçerim diyorum... sınav esnasında ne kadar bilirseniz bilin ara dere yerlerden soruyolar .... ve tabi birde muhasebe dersi çok küçümsedim ve doğru dürüst çalışmadım ve resmen direği tosladım sınava girmeden 3 saat hayli hayli yeter diyosun ama sınavda anladımki yetmiyor ...

ilk kez gircek adaylara öneri olarak bütün derslere çalışın ama en az 5 ini daha iyi çalışın çünkü bazı sınavlarda bazı dersler çok kolay oluyo sonra neden çalışmadım diye sızlanırsınız .. ikincisi 7 de 7 yapmak güzel birşey ama 4 veya 5 dersten de geçerseniz diğer sınavda biter bu iş benim gibi 7 7 yapcam derken 2 3 ders geçerseniz daha kötü olur ama kendinize güveniyosanız orası başka

ilk kez sınava giricek biri olarak anlıyamadım herkes bu +1 emi güveniyor yoksa tam tersi mi ? :-\

MAHİ ' Alıntı:
ilk kez sınava giricek biri olarak anlıyamadım herkes bu +1 emi güveniyor yoksa tam tersi mi ? :-\

+1 ne analma geliyor ben onu dahi anlamadım ?

Sanırım, "Bende sizin yazdıklarınıza katılıyorum, aynısını düşünüyorum" vb yazmak yerine, üşengeçlik yapıp,kolaya kaçarak ( hadi zaman darlığı diyelim) +1 yazıyorlar.
Size katılan 1 kişi daha var,denilmek istenmiş.

ölemiymiş gerçekten ;D
sınavlardada +1 varya ben onu kastediyolar sanıyorum
msn de vardı kıslatmalar felan demek forumlardaki kısaltmalarda böle :)

MAHİ ' Alıntı:
ölemiymiş gerçekten ;D
sınavlardada +1 varya ben onu kastediyolar sanıyorum
msn de vardı kıslatmalar felan demek forumlardaki kısaltmalarda böle :)
+1 ;) :D

Yalnız değilsin. Foruma ilk girdiğimde bende anlamamıştım.
Defalarca alakasız yerlerde görünce anlayabildim

evet arkadaşlar hukuk dersinede bakıcam. sadece vergiyi bırakıcam. Vergiyede bakarsam kafam karışıcak.diğer derslerdeki performansımı düşürmek istemiyorum.

sserpil ' Alıntı:
evet arkadaşlar hukuk dersinede bakıcam. sadece vergiyi bırakıcam. Vergiyede bakarsam kafam karışıcak.diğer derslerdeki performansımı düşürmek istemiyorum.

yusuf sürmen sorularını çalışmadan çözen arkadaşmıydın sen. Sana maşallah diyorum başka da bişi demiyorum :)

sserpil ' Alıntı:
hukuka kesin bakın ben ilk girişimde hiç bakmadım hepsini attım 45 aldım biraz bakarsanız geçersiniz
vergiye ben de ilk girişimde bakmadım çorba yapmamak için tercih meselesi tabi kararı siz vereceksiniz nihayetinde.