fonradar

2011 kapama

aday

Katkı Sunan Üye
Üyelik
15 Nis 2006
Mesajlar
601
Konum
istanbul
2011 den ve daha eski tarihlerden gelen telefonlara cevap vermeyen ya da vakti zamanında iyi takip edilmemiş o bakiye vermesi gereken hesaplar 500 tl nin altında pek çoğu artı ve eksi yanlış bakiye vermekte bir kısmıda 500 tl üzerinde ve ben bu hesapların hepsini sıfırlamak kapatmak istiyorum resmi olarak ne yapmam lazım yazı ile bir veya birden fazla defa istemem ve bunu belgelendirmem lazım mı dava ve icra aşamasına gelmemişse yada gelmişse ne yapmam lazım hangi hesaplarla direk kapatabilirim karşılık ayırmam şüpheli duruma düşürmem lazım mı mizanı temizlemem lazım ve bakiyeler nasıl kapanabilir?
 
Ynt: 2011 kapama

kkeg yada diğer olağan dışı kar diye işlesem bir şey olur mu?
 
Ynt: 2011 kapama

Bir şey olur mu? Olur..Ancak yarın işgüzar bir smmm yada YMM ?firmayı zarara uğratmışın ? diye hesap sormaya kalkar.

Normalde usulen yapman gereken borçlu olan hesapları ş.t.a. la kapatarak karşılık gideri yazmak alacaklı bakiyeleri?de 679 hesapla temizlemek. Ama ş.t.a hesabını 5 yıl bekleteceksin sonra gelir yazıp kapatacaksın. Mizan temizleyeyim derken 1 hesap daha (129) ilave edeceksin.

Sonuç olarak; Direk KKEG yazmak yerine, mizanda bu tür hesapların toplamını al kasayı etkilemeyecek şekilde tahsil tediye makbuzu keserek kapat derim.Ancak tahsilatınla tediyen hemen hemen aynı tutarda olacak.Ne kasanı şişireceksin nede eriteceksin. Kuruş farklarını 6 lı hesaplarla kapatabilirsin. 500 TL ve üstünü?de Ş.T.A. alır.Firmanın zarar ettiği bir yıl onuda kapatırsın.
Kolay gelsin..
 
Ynt: 2011 kapama

peki direk ortaklar cari hesabını kullanarak kapatsam olur mu?
 
Ynt: 2011 kapama

Alacaklı olanları kkeg yapabilirsin. Vazgeçilen alacaklar dersin.
borçlu olduklarını ise kkkeg yapamazsın. Bunlar tevsik sınırı altında ise kasadan kapat. Ortak c/h kasayı dengele.
 

Benzer konular

Üst